Mondial Mondial 125 MH Drift Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Kullanilmis MH 125 alinca eger garantisi varsa, yeni sahibine transfer oluyormu? yoksa ilk sahibindemi garanti sadece gecerli?

Beyler bugün egzoza ilave bi Uç taktım çok tatlı ses veriyo artık bi zararı olurmu ?

6. Vites niye koymamışlar bizim motorlara yaw :D Maşaallah yağ gibi akıyor motorlar ama uzun yolda yüksek hızlarda biraz bağıracak gibiler :) Daha 5000 deviri geçmedim ama bana 5000 devirde bile bağırıyorlarmış gibime geliyor :)

Birde birşey sorucam. Bizim driftlerde benzin göstergenin neresindeyken bitiyor? Yani motor göstergenin neresinde iken teklemeye başlıyor bizi yedek depoya geçmemiz için uyarıyor? Gösterge hangi seviyede iken?

Not: Resim alıntıdır :)

yaaa gösterge falan hikaye bakmayın onlara çoğunun kalibrasyonu bile doğru değil. siz sürekli ana depoda kullanın tekleyip stop ettiğinde yedek depoya alın devam edin sonra ilk benzinlikten benzininizi doldurup musluğu ana depoya alın...

yaaa gösterge falan hikaye bakmayın onlara çoğunun kalibrasyonu bile doğru değil. siz sürekli ana depoda kullanın tekleyip stop ettiğinde yedek depoya alın devam edin sonra ilk benzinlikten benzininizi doldurup musluğu ana depoya alın...

haklısın usta yokuşta bazen kalıyor bile kırmızıya gelmemisken

Arkadaşlar bu depo işine biraz masraf yaparak doğru göstermesini sağlayabilirmiyiz? yoksa hep böyle mi kalmak zorunda?

Arkadaşlar geçen düz yolda 130-140 yapan bi ybr 125 gördüm evirdim çevirdim anlam veremedim.Motor sahibi ile oturduk biraz sohbet ettik ybrlerde kesici var motor hasar almasın diye hız kesintisi yapıyorlar fakat 5-6 binden sonra ben o kesiciyi söktürdüm dedi sende de muhakkak vardır öyle bişi yoksa 110-120 de tıkanmaz cc ve hp olarak daha iyi senin motorun dedi bunun üzerine atladım servise gittim.Servis yetkilisine konudan bahsettim Driftlerin orjinal egzozlarının içinde porselen bi tabaka olduğunu söyledi bi nevi motoru boğan kesici görevi gören bi porselen bu porselen sen kullandıkça çıtçıt kırılacak en sonunda tamamen açılacak o zaman farkı hissedersin dedi ne kadar sürede tamamen yok olacağını sordum 5-6 bin km civarı tamamen açılır egzoz dedi.Şimdi soruma gelelim aranızda 5-6 bin i geçen var mı ? Varsa bu değişikliği hissedebildiniz mi ?

Arkadaşlar geçen düz yolda 130-140 yapan bi ybr 125 gördüm evirdim çevirdim anlam veremedim.Motor sahibi ile oturduk biraz sohbet ettik ybrlerde kesici var motor hasar almasın diye hız kesintisi yapıyorlar fakat 5-6 binden sonra ben o kesiciyi söktürdüm dedi sende de muhakkak vardır öyle bişi yoksa 110-120 de tıkanmaz cc ve hp olarak daha iyi senin motorun dedi bunun üzerine atladım servise gittim.Servis yetkilisine konudan bahsettim Driftlerin orjinal egzozlarının içinde porselen bi tabaka olduğunu söyledi bi nevi motoru boğan kesici görevi gören bi porselen bu porselen sen kullandıkça çıtçıt kırılacak en sonunda tamamen açılacak o zaman farkı hissedersin dedi ne kadar sürede tamamen yok olacağını sordum 5-6 bin km civarı tamamen açılır egzoz dedi.Şimdi soruma gelelim aranızda 5-6 bin i geçen var mı ? Varsa bu değişikliği hissedebildiniz mi ?
Egzozla motorun devirini kesemezsiniz bu aklınızda bulunsun bi kere :) ayrıca 135cc 4 zamanlı bir motordan 130-140km hızları niye beklersiniz anlamış değilim. Benim Mondial MX Grumble motorum var 125'lik haliyle 120km, 150'lik haliyle 122 yaptım daha gık demiyo kalıyor öyle. Belki 150'lik karbüratör de taksam hızı biraz daha artar ama yakıt da artar o yüzden bu kadarı yeterli. 150'lik yapmayı da motor yokuşlarda bayılmasın 80'in altına hiç düşmesin diye yaptım.

ben 19000 de sattım motoru. motorum 7000-8000 kmlerden sonra 140 gidiyodu düz yolda. ama eksozla kesicinin alakası yoktur.
hatta bildiğim kadarıyla karbüratörlü motorlarda kesici yoktur...
o yüzden ben 12000 deviri gördüm motorumla. ama her ne kadar anlık bi devir çevirmesi de olsa üst kapak contasına hasar verip değiştirmek zorunda kaldım. o yüzden motorunuzu çok sıkıştırmayın. sağlam dayanıklı motordur drift....

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar