Ben de Konşuk motorun çok iyi olduğunu düşünmekteyim.Hem kendi gidip gelmelerimden hem de çevremden hep iyi olduğunu duymuşumdur.
Arkadaşlar bugün 6.000 km bakımını yaptırdım, 174 TL ödedim. Genel olarak çok sıkıştırmadan uzunca yol yaptım. İlk kez 3,55LT/100KM'lik değer gördüm. 80km bakımdan önce, 180km bakımdan sonra yol yaptım. Şaşırdım kaldım, bu süre içerisinde 180 km hıza bile çıktığım oldu. Ortalama 100-120 km gittim. Anlayamadım, paylaşayım istedim.
Yakıt tüketiminden yana birde bakım maliyetlerinide göz önünde bulundurmak lazım misal 12 bin bakımının maliyeti 500 tl olursa o motor 100 kmde 4 litre bile yaksa ekonomik olmuyor :mrgreen: emsallerine göre yanimotosikletimi övmek yada yarıştırmak için değil diyerek bir konuda fikir almak istiyorum...ben sürekli 100-130 aralığında motosikletimi kullanıyorum...radarların yerini bildiğimdem aralarda da kaçamaklarım oluyorhiçbir zaman 4.4 LT tüketimi geçmedim.bu durumda hangi motosiklet ekonomik oluyor? arada 30 hp ,70cc hacim farkı var...tork verileri yakın yalnız xj6 daha yüksek devirde torkunu veriyor...bu denklemi beraber çözersek sevinirim...ben şahsen karar veremedim (lütfen honda yamaha tartışmasına girmeyelim)
Selamlar,motosikletimi övmek yada yarıştırmak için değil diyerek bir konuda fikir almak istiyorum...ben sürekli 100-130 aralığında motosikletimi kullanıyorum...radarların yerini bildiğimdem aralarda da kaçamaklarım oluyorhiçbir zaman 4.4 LT tüketimi geçmedim.bu durumda hangi motosiklet ekonomik oluyor? arada 30 hp ,70cc hacim farkı var...tork verileri yakın yalnız xj6 daha yüksek devirde torkunu veriyor...bu denklemi beraber çözersek sevinirim...ben şahsen karar veremedim (lütfen honda yamaha tartışmasına girmeyelim)
motosikletimi övmek yada yarıştırmak için değil diyerek bir konuda fikir almak istiyorum...ben sürekli 100-130 aralığında motosikletimi kullanıyorum...radarların yerini bildiğimdem aralarda da kaçamaklarım oluyorhiçbir zaman 4.4 LT tüketimi geçmedim.bu durumda hangi motosiklet ekonomik oluyor? arada 30 hp ,70cc hacim farkı var...tork verileri yakın yalnız xj6 daha yüksek devirde torkunu veriyor...bu denklemi beraber çözersek sevinirim...ben şahsen karar veremedim (lütfen honda yamaha tartışmasına girmeyelim)
Reşit selamlar,
Ben Güngör'e bir tavsiye ile gittim. Hiçbir bağım da yok oradaki arkadaşlarla. Ama muhtemelen bahsettiğin kişiden aldım bende motorumu. Ama inan hiç öyle bir yaklaşım görmedim. Servis konusuna gelince de bir taraftan bizleri haklı görüyorum, işçilik vs ücreti konusunda. Ama işveren tarafından baktığımda orada belirli bir süre adam/saat harcanıyor ve bunun bir bedeli var. Zaten ticari işletmelerin hiçbiri hayrına bir iş yapmazlar. Makul bir fiyat konmasına çok karşı değilim. Bir arkadaşım Nissan'ın bayisi olduğu için biliyorum, genelde araba satışlarında bayiler %1-2 civarı rakamlar kazanırlar. Motosiklette de bu farklı değil çok. Ve sadece galerisi olan pek bir yer bulamazsın zaten. Bu firmaların temel gelir kaynakları servis ve aksesuar satışıdır. Ben herkes rızkını bir şekilde kazanacak gözüyle bakıyorum. O yüzden çok takılmadım servisteki fiyat olayına. Ama bahsettiğin eski Goldwing'i yeni fiyatından satma olayını merak ettim. Gidip soracak samimiyetim de var. Bir ara onlardan da öğrenirim. Arzu eden olursa da burada anlatırım. Benim genelde servis konusunda ki değerlendirmelerim oradaki işimi hızlı ve düzgün bir şekilde halletmeleri, çok fahiş bir fiyat konulmaması ve oradaki samimi hava üzerine kurulu. Bu yüzden Güngör ve Esengül'ü önermiştim. Konşuk ve Anes konusunda yorum yapamam. Ama Mototal ve Pazarbaşı konusunda bende kimseye tavsiye veremem.
CBF1000'in de 12bin değil mi yağ değişim periyodu?
Ben yine kıllık yapacağım![]()
Bakım aralığı 12.000km de 1. yani periyodik bakım süresi budur. bu nedenle 6.000 de 1 yapılan yağ değişimi masrafı tamamen keyfidir. Şart değildir.O yüzden ekonomi kısmına bakılırken 6.000 de 1 bakım yada yağ diye karşılaştırmak doğru olmaz. Yamaha yıda 3.000 de bir sokmak gerekir aynı bakıma.
NC nin makinası sonuçta bir otomobilden daha devirli değil(ki çoğumuzun bildiği gibi motoru honda otomobile ile motosiklet departmanının ortak çalışması) haliyle 12.000 de 1 bakım çok anormal değil. bmw senelerdir 10.000 de bir yağ değişimi-bakım periyodu veriyor kimse düşünmüyor.
1-2 seneye honda nın racingler hariç tüm motorları min. 10.000 km bakım periyoduyla satışa çıkarsa şaşırmayacağım, başka firmalarda bunu izleyecektir.
Ya zaten keyfe keder olduğunu kabul ettik. Mevzu keyfe göre gitsekte neden bu kadar aldıkları üzerine çıktı.
Ama ben iyiki gitmişim dedim balataları yiyip bitirdiğimi görünce.
![]()
bunu ilk defa duydum, servisler 6000km de değiştirilmeli diyor ben de oyle yapıyorum, sonucta sıralı 4 silindir yuksek devir ceviren 1000RR türevi bir motor, yağ özelliğini 12 bin km de kaybeder diye düşünüyorum.
Güngör'ün servis olayı berbat ötesi. Çok kalitesizler...
çok kısa değil mi kullanım kitapçığında yazan 4 bin midir :silent: yoksa kendi isteğinizle değiştirdiğiniz rakam mıarkadaşlar xj6 için 4000km'de bir bakım aralığı var...150-200 arası fiyat veriyor servisler...
çok kısa değil mi kullanım kitapçığında yazan 4 bin midir :silent: yoksa kendi isteğinizle değiştirdiğiniz rakam mı