Eski model Honda 125 cc 5 vites motor çalıştırma konusunda yardım.Resimli...

h43qn.jpg
h43w5.jpg
h43yw.jpg
h44rv.jpg
h44u0.jpg
Herkese merhabalar arkadaşlar.Yeni bir hurdamla karşınızdayım.Fotoğraflarda görüldüğü motor marşlı değil.Cdi da değil.Sadece ayaktan marşı var.Bayağıdır çalışmayan bir motor.Şimdi arkadaşlar tesisattan ordan kesilmiş burdan kesilmiş anlayacanız ortada tesisat da yok.Zaten motosiklette kullanmayacağım için ışıktı,sinyaldi,ıvırdı zıvırdı ihtiyacım da yok.1.Sorum:Benim bu motoru çalıştırmam için sadece bujiye bobini takmam ve ayak marşını kullanmam yeterli mi yoksa tesisata ekleyeceğim herhangi bir parça var mı?2.Sorum:Ben biraz hurda scootercıyım da bu kalbüratör scooterlarınkinden az farklı duruyor.Garanti olması açısında hava girişi alt taraftan benzin girişi de üst taraftan öğle değil mi?3.Sorum:Vites pedalıyla vitesi boşa atabiliyorum lakin debriyaj levyesini çekince debriyaj ayırmıyor gibi.Bu durum motor çalışır halde olmadığı için normal mi?Saygılar...

Ne kadar hurda da olsa eski de olsa elektrik tesisatı gerekli, bence çinli cg125 statoru, rotoru, elektrik tesisatı ve ilgili parçaları alıp motoru çalıştırmalısınız. Bi 80-100 liranız gider ama garanti olur hem CDI ateşlemeye döner motorunuz.

Ne kadar hurda da olsa eski de olsa elektrik tesisatı gerekli, bence çinli cg125 statoru, rotoru, elektrik tesisatı ve ilgili parçaları alıp motoru çalıştırmalısınız. Bi 80-100 liranız gider ama garanti olur hem CDI ateşlemeye döner motorunuz.

Teşekkürle.Bu statör motosiklete elektrik üretmek için değil mi?Benim Herhangi bir ışık yada korna gibi aksamlara ihtiyacım yok,sadece ayak pedalından motor çalışsın yeter.Bu arada motor 2 zamanlı mı 4 zamanlı mı nasıl anlarım?Hiçbir yerinde bir ibare yok.Saygılar.

Teşekkürle.Bu statör motosiklete elektrik üretmek için değil mi?Benim Herhangi bir ışık yada korna gibi aksamlara ihtiyacım yok,sadece ayak pedalından motor çalışsın yeter.Bu arada motor 2 zamanlı mı 4 zamanlı mı nasıl anlarım?Hiçbir yerinde bir ibare yok.Saygılar.
4 zamanlı o motor. Statör sadece elektrik üretmiyor aynı zamanda ateşleme zamanlamasında da görevi var. Statör regülatör indüksiyon bobini, elektrik tesisatı üzerinden bir döngü oluşturuyor ve gerektiği zamanlarda buji çaktırılıyor. Ya o motorun tesisatı elinizde olacak, yada benzer motorların elektrik sistemini komple uygulayacaksınız yada çok uğraşırsınız öyle 2-3 kabloyu birbirine bağlamalık iş değil.

4 zamanlı o motor. Statör sadece elektrik üretmiyor aynı zamanda ateşleme zamanlamasında da görevi var. Statör regülatör indüksiyon bobini, elektrik tesisatı üzerinden bir döngü oluşturuyor ve gerektiği zamanlarda buji çaktırılıyor. Ya o motorun tesisatı elinizde olacak, yada benzer motorların elektrik sistemini komple uygulayacaksınız yada çok uğraşırsınız öyle 2-3 kabloyu birbirine bağlamalık iş değil.
Çok teşekkürler yardımınız için.Şimdi birşeyler oluşuyor.Elimde bir tesisat var.Bobin tesisatta nereye bağlalanıyor.Belirgin bir yer olmalı o zaman bunun için.Yani en azından scoolerlarda öğle belli oluyor.Bir de bu tip motorda ateşleme için gerekli olan döngüde(güzel bir tabir kullandınız)statör var,bobin var,regülatör var başka neler olabilir?Saygılar...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar