2006 model 150 hs komple rektefiye

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Öncelikle cümleten selamın aleyküm. :king:
Forumun adetlerinden kendimi tanıtayım 19 yaşında üniversiteye hazırlanan Allah'ın bi kuluyum,İstanubuldayım elim tamirata yatkın :)
hep burdan konuları okur bi gün bende açayım diye iç geçirdim nasip bu güneymiş::tutkuy::
Maddi durumlar sıkışınca süperlight'imi satmak durumunda kaldım :salut:.2 yıldır yatan 2006 model bir hs vardı şasesi kırıktı ve kaportası hiç iyi durumda değildi,dershaneye gidip gelirken minibüse vereceğim paraya bunu toplar adam ederim dedim ve koyuldum işe ilk önce söküp nelerin alınması nelerin tamir edilmesi gerektiğini bulmam gerekiyodu ::153:: ve başladım Bismillah İnşallah biter elimde patlamaz :pl: ilk hali :pale: etrafındaki koruma demirleri yalan olmuş sökülmesi ve tamir edebilirsem edilmesi gerek.
32459293.jpg

sol kütük ve fren maneti yok düşülmüş ve kırılmış diye tahmin ediyorum
43476322.jpg

ön frenlede ilgili bi sorunum var gibi.
46221474.jpg

38924522.jpg

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:43 ----------

koltuğunda döşemesinin yenilenmesi gerek
fotoraf0321k.jpg

başladım sökmeye ama sökemiyorum çünkü yalama olmuş :mrgreen:
fotoraf0322.jpg

neyseki pense yardımıma yetişti :)
fotoraf0323.jpg

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:08 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:58 ----------

Şaseye kaynağı babam yakın arkadaşında yaptırdı,araştırdığım kadarıyla gayet profesyonel,argonmuş galiba ben gazaltı gibi düşünmüştüm.malesef onun resimleri yok,kayışı kopmak üzereymiş elimde daha işgörür bi tane vardı hemen takayım dedim kasnağı ellerimle sonuna kadar açtım ve arkadaşım kayışı geçirdi sonra yavaşça çevirerek hiç bir vidayı sökmeden kayışı takmış oldum :cherry: bu yöntemide burdaki abilerden öğrenmiştim :bestmt:
fotoraf0341y.jpg
egzosu söktüm komple boğazında minik bir çürüme var kaynak gerek :pale: silindir ile egsoz boğazını tutan saplamalardan biri kırık diğerindende çıkardığım vida yalama bunu sona bırakacağım tamircim Kadir halleder (mondial yetkili servisi)
fotoraf0343q.jpg

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:21 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:08 ----------

alış veriş listesi hazırlıyorum :
ayna
sağ sol marsbiyeller
iç kaportadaki orta kapak
stop ve sinyal camları
kontak takımı
dörtlü ve kornaların düğmesi ön fren müşürü
arka fren kütüğü ve teli
sağ sol manet
kilometre teli
ayak marş kolu
yan sehpa
şamandra
yağ
buji
hava filtresi
fren balataları
bulabilirsem far camı ve yalama olmuş vidaların yenileri :salut: hesap kabarık,merak eden olursa 2 yıldır ehliyetim var ve elimdeki motorun muaynesi bitmek üzere ve sigortasının son günleri :pale:

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:11 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:21 ----------

aliminyum boya ve vernik aldım elimde lacivert var bakalım tutarsa elimdekini kullanırım :)
fotoraf0333k.jpg

resimdeki arkadaşımla başladık zımparaya,düşmeden kaynaklı çizikleri kaybetmek için macunumda var bakalım nasıl olacak :)
fotoraf0335n.jpg

ön gögüs
fotoraf0336w.jpg

yan karenajlardan biri
fotoraf0330b.jpg

şanzuman kapağının hali içler acısı marş kolundaki vida yalama olmuş ve çıkması gerekti ayarlı penseyle hallettim onuda :cherry:
fotoraf0331.jpg

zımparadan sonra ilk kat aliminyum boya ve farların kenarındaki karenaj,bence güzel oldu :bounce:
fotoraf0332.jpg

egzos boğazının boyasını ısıya dayanıklı olur diye jant boyası attım :cherry:
fotoraf0373.jpg

şanzuman kapağının boyanmış hali bence süper oldu maşallah maşallah.
fotoraf0362.jpg
fotoraf0361.jpg

Forumdan Uzaklaştırıldı
Aradığım parçaların listesini Kadir'e gösterdim bana çalıştığı yerden alırsa 250-270 TL gibi bi miktar tutacağını :cyclopsan ve far camının ellerinde bulunmadığını söyledi :thumright eminönünde bir çarşıya yolladı gerçekten ucuzdu 180 TL ye kapattım işi :queen: aynaları çok beğendim ve far camı da dahil :cherry:
fotoraf0337u.jpg

aynalar bi harika mashınkinden biraz ufak :queen:
fotoraf0338.jpg

kontak setini 15 TL gibi bi rakama aldım ilk duydum,dalga geçiyor sandım :cherry:
fotoraf0339g.jpg

yağın markasını bilmiyorum ama kısa süre sonra değiştireceğim :silent:
fotoraf0340.jpg

Allah'a şükür akü sağlam :)
fotoraf0359.jpg

hemen kütüğü teli ve maneti taktım,bu arada ön fren balatasını taktım ve hidroliğini tamamladım şuan bi sorunu varmış gibi görünmüyor :)
fotoraf0347.jpg

kütükteki minik çıkıntıdan benim gidonumda olmadığı için onu taşladım ancak bu seferde oynuyordu gidona vida attım
fotoraf0348p.jpg

sorun şu ki ben bu kütükten çıkan mişürün kablolarını takacağım yeri bulamıyorum çünkü tesisat arapsaçına dönmüş :pr:
fotoraf0375.jpg

marangozdan kaynak makinesini ödünç aldım ve abime incik boncukları kaynak attırdım.ayna somunu kaynatıldı
fotoraf0349.jpg

korna orjinal yerine sığmıyordu daha alt tarafa almak için için kaynak :)
fotoraf0350.jpg

yan sehpayı hemen takıverdim
fotoraf0378r.jpg

ama yayı olmadı,uzun geldi :pale: penseler yardımıyla ayarladım.
fotoraf0379w.jpg

yağını boşaltmam gerekti ve lokma bulamadım vida 17 lik koştum kamyonetten aldım bijonu söktüm :)
fotoraf0382.jpg

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:13 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:05 ----------

yağı boşaltmak için şişeyi ortadan kestim şişenin diğer ucunuda farklı amaçla kullanacağım :cherry:
fotoraf0381.jpg

900GR yağ olması gerekirken 400-450 gr yağ boşaldı içinde kalmadığından emin olana kadar bi tarafa eğimli tuttum
edit:yağ kanalizasyona dökülmedi.
fotoraf0383k.jpg

şişenin ucunu tellerle sabitledim çünkü bir elimle yağı boşaltırken elimden kaymasın yerleride berbat etmeyeyim :)
fotoraf0384.jpg

Forumdan Uzaklaştırıldı
aldığım ngk bujiyi ve hava filtresinide taktım,buralar fena çamurlu aman dikkat.yakın zamanda yıkayacağım ancak önce tesisatı toplamam gerek en azından açıktaki kabloların yerleri ayarlanmalı :thumright
fotoraf0386.jpg

kontağı taktım sıkıntı olmadı soketlerde falan :)
fotoraf0374h.jpg

yan karenajlara attığım macun boyadan belli oluyor :pr: :pr:
fotoraf0380.jpg

marangoz özcanabi geldi motoru yatırdık ve kırılan saplama vidasına baktı bende sivri uçlu ayarlı pense bunun üstesinden gelir dedi yarın akşama gelecek :pale:
fotoraf0376.jpg
moralim bozuldu :pale: saplama resimde bariz belli :salut:
fotoraf0371z.jpg
yarın dershaneden sonra devam ederim inşallah :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:26 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:24 ----------

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:28 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:26 ----------

baya uğraşmıssın...
sağolasın.sence bu uğraştıklarıma değer bi motor mu ?

imrenerek, takdir ederek okudum izledim calismalarini. tebrikler.

bide işin şu boyutu var kendin emek sarfediyorsun.. motorunun kıymetini daha iyi bileceksin...

Forumdan Uzaklaştırıldı
Motosiklet severlerin bile büyük bir kısmı "bu motordan adam olmaz" deyip bir kenara atardı heralde. Tebrik ederim iyi uğraşmışsın :)

Forumdan Uzaklaştırıldı
Motosiklet severlerin bile büyük bir kısmı "bu motordan adam olmaz" deyip bir kenara atardı heralde. Tebrik ederim iyi uğraşmışsın :)
sağolun inşallah elimde adam olacak,silindir saplamasının kırılması moralimi fena bozdu yoksa ön göğüse boya atıp toplaması kaldı :king:

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:44 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:06 ----------

Moralim bozuk saplama kırık diye akşamı bekliyorum,renk uyumsuzluğu nedeniyle yeni boya almam gerekecek oto boyacısından metalik parlament mavisi almam gerek inşallah pahalı değildir :) bu arada boş dururmuyum dükkanda mat2 test çözerken elimdeki fosforlu kalem ile göstergedeki silinen rakamları boyamak geldi ve düşündüğümdende güzel oldu bence :bounce:
ilk halini göstermek için temsili fotoğraf
adszopt.png

kilometre saati
fotoraf0391z.jpg

devir saati
fotoraf0388z.jpg

komple :)
fotoraf0398a.jpg

Forumdan Uzaklaştırıldı
Sizi gönülden tebrik ediyorum, başlamak bitirmenin yarısıdır...Yağıda kanalizasyona dökmemişsiniz duyarlılığınız,insanlığınız için ayrıca kutlarım...
O saplamayı, 2 tane yanılmıyorsam 10 mm. metrik somun, ve 2 ağızlı 2 tane 10 mm. anahtarla çıkartabilirsiniz diye düşünüyorum; ama dibinden kırmayın ki, benim kulaklarım çınlamasın....
Öndeki somunu sıkarken, diğerini tutacaksınız sonra arkadaki somunu, saat yönünün tersine çevirdiğinizde; saplamnın çıktığını göreceksiniz...Emeğinize sağlık,kolay gelsin...Resimdeki emme manifoltudur,egzoz manifoltu içinde geçerlidir....

2qajxnb.jpg

Forumdan Uzaklaştırıldı
Sizi gönülden tebrik ediyorum, başlamak bitirmenin yarısıdır...Yağıda kanalizasyona dökmemişsiniz duyarlılığınız,insanlığınız için ayrıca kutlarım...
O saplamayı, 2 tane yanılmıyorsam 10 mm. metrik somun, ve 2 ağızlı 2 tane 10 mm. anahtarla çıkartabilirsiniz diye düşünüyorum; ama dibinden kırmayın ki, benim kulaklarım çınlamasın....
Öndeki somunu sıkarken, diğerini tutacaksınız sonra arkadaki somunu, saat yönünün tersine çevirdiğinizde; saplamnın çıktığını göreceksiniz...Emeğinize sağlık,kolay gelsin...Resimdeki emme manifoltudur,egzoz manifoltu içinde geçerlidir....

http://i48.tinypic.com/2qajxnb.jpg
Hayırlısıyla başladım inşallah en kısa sürede bitireceğim malum üniversite sınavları yaklaşıyor.keşke iki somunu takabileceğim kadar büyük kırılmış olsaydı :salut: malesef 1 tanesine bile tam olmuyor marangoz abim ona en ince jet taşıyla çizecek ve düz tornavidayla çıkaracağız inşallah :queen: çok teşekkür ederim övgüleriniz içinde :)

Hayırlısıyla başladım inşallah en kısa sürede bitireceğim malum üniversite sınavları yaklaşıyor.keşke iki somunu takabileceğim kadar büyük kırılmış olsaydı :salut: malesef 1 tanesine bile tam olmuyor marangoz abim ona en ince jet taşıyla çizecek ve düz tornavidayla çıkaracağız inşallah :queen: çok teşekkür ederim övgüleriniz içinde :)
Kolay gelsin...Sınavınızda başarılar dilerim şimdiden...

Forumdan Uzaklaştırıldı
Evet jet taşıyla akşam saplama çıkacak inşallah kurtulacağım şu dertten :cherry:
gitttim oto boyacısıya elimdeki marsbiyellerden birini göstererek aynı rengi istedim metalik parlament mavisi yarım kilosuna 20 TL vernik 12 TL sertleştirici 5 TL pazarlıkla 35 TL ye kapattım işi cebimdeki param gittikçe azalıyor kısmam lazım biryerlerden :pale:
numunem
fotoraf0405.jpg

boya
fotoraf0404e.jpg

koltuğun altındaki karenajların boyası hiç hoşuma gitmedi eğer boya kalırsa tekrar macun atıp boyayacağım
fotoraf0406.jpg

akşam olana kadar mat2den kalan testleri tamamlayıp ardından far camını takacağım
fotoraf0408.jpg

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:22 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:20 ----------

Kolay gelsin...Sınavınızda başarılar dilerim şimdiden...
Teşekkürler :bestmt:

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:26 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:22 ----------

Bu işler Düşe Düşe Kardeşim Bir şeyi Başarmak istiyorsan Önce Başarmamak lazım :D
sende haklısın fakat biraz daha uygun bi motorla yap bunları canım kardeşim :) baban görse ne der :queen:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar