Samet abinin dediği gibi de olabilir. Fevri davranmış da olabilirim. Ama hiç yoktan bende kırılmayan malzeme adamda kırılıyor. Yine bir hor kullanma söz konusu.
Samet abi, dediğin gibi detaylı bir iş, kaça patlar abi üç aşağı beş yukarı? Borç harç bulup birşeyler yaptırabiliriz belki.
Metehan abi tokattayım ben. Zaten birazda ondan derdim. Aslen samsunluyum. burada okuyorum. Fırsat bulup samsuna gidebirsem, orada birilerini bulabilirim.
birde şeyi diyeceğim, bahara kadar bu şekilde binersem daha mı kötü olur parçalar? Bahara hem param birikir, hem detaylı bir şey yapıp sezona hazır etmiş olurum. Olmaz mı?
Tokattan kimeyi tanımıyorum ama Samsunda tıgermbz nikli arkadaşımızın elinden gelir bu işler...zamanında yaptı kendi makinasına...senin hemşehrin ve Samsunda devlet memurudur...onunla irtibate geçersin...
http://www.motosiklet.net/forum/members/tigermbz-15065.html
bu işlem görmüş grenaj içinde orası herhalde bir mukavemet gördü yani senin eleman biraz sert kullandı makina ordan yine açılmışda olabilir...
büyük ihtimal ile. Sağolun. Deneyeyim bakalım bisoylendigi gibi daha onceden tamir gormus kisim ya hayvan gibi surdu cukurlarda hiz kesmedi yada teker yapti on tarafin yere vurmasiyla orasi atti.
Gecmis olsun, kolay gele...
dediğiniz gibi de olabilir. Ben tokattayım. Hatta birde ilçesinde. Merkez de değil. motosikleti eve alacağım, o zaman enine boyuna söküp takarım. grenajıda dediğiniz gibi sanayiye götürebilirim. Ama şimdi böyle kapıda, ayak altında bu işler olmuyor. Hem belki bu bahaneyle, ufak çaplı karbon felan düşünüp bir modifiye de geçebilirim.Eminim daha önce tamir görmüş o parça. Resimden anlaşılıyor. Belkide eski çatlağı sert bir çukura girince tekrar çatlamış olabilir.
İstanbuldaysan Atatürk oto sanayide onu orjinal gibi yapabilicek yerler var.
Herhangi bir yapıştırıcı ile onarırsan zamanla yine çatlayacaktır. Onu arka tarafından sağlamca telleyip sonrasında macun boya işi yapmak lazım.
Resimdekine benzer teller kullanabilirsin. Mesh diye anılır.
Parçayı söküp mesh ile meraber en yakın kaportacıya git o sana en sağlam sekilde yapıp verir. Adamlar bu yöntemle tampon tamir ediyorlar.
Motorunuda çin malı felan de. Parça pahalı bulamıyorum vs deme. Para bile almazlar. Hatta boya işide yapıyorlarsa iki dakka bi macun çektirirsin ön tarafına.
http://www.allproducts.com/metal/fengyee/hexagon_shape_mesh-l.jpg
Çok akılcı !!, paylaşımınız için teşekkürler , kesin denemeye değer.o haliyle yerine oturmuyorsa eğer kasıntı olduğu aşikar zaten..adam aklanıyor sanırım...
öncelikle o parçayı sökmen gerekiyor..
söktükten sonra tam anlamıyla yerine oturtabilirsin...ilk etapta yerine tam oturtup sabitlemek amacıyla japonla (az kullanarak) yapıştır..
kımıldamayacak duruma gelince zımba telini çatlak tam ortada kalacak şekilde koyarak havya ile üzerinden ısıtarak bastır.
zımba ısınınca plastiği eriterek içine girecektir.plastik kısmın iyice içine girmesini sağla dışarda metal kalmasın.aynen kağıt zımbalar gibi arkada kalan sivri uçları bükeceksin sonra..
bu zımba işini oranın ölçüsüne göre kenarlara yakın ama iki zınba arasında 05-06 mm olacak şekilde tamamla...
sonra önce arkadan devamında önden havya ile çatlak kısımı hafifçe eriterek sağını ve solunu birbirine homojen şekilde kaynat..
içeriye gerek yok ama dışarıyı zımparalayarak çelik macunu çek..
macunuda gittikçe incelen ölçülerde kullan en son boyama işine giriş..
inşallah anlatabilmişimdir...
başaramazsan dediğim gibi bi tampon tamircisine git yada bana kargola...![]()