Yazmayım yazmayım dedim ama yazacağım... Gazze kimin ayıbı sorusuna hemen cevabımı vereyim... Bizim değil kimin olursa olsun. Her zaman sevmişimdir siyasi, askeri ve dini konularda sohbet etmeyi, yeni şeyler öğrenmeyi... Ama bakıyorumda bizi her vakit arkamızdan vuranları konuşurken kendimizi, birbirimizi nasılda kırıyoruz... El alem için birbirimizi kırmaya, üzmeye değmez... Bende üzülüyorum ama masum hiçbir suçu olmayan küçük çocuklar, onu savunan korunaksız annesi ve ne yapsamda eşimin çocuğumun boğazından sıcak birşeyler geçse diye uğraşan babaya üzülürüm.. Hamas a, ondan sonra kendi çapında savaşçılık oynayan çapulculara asla üzülmedim üzülmem de... Varsın beni dinsiz yapın bu görüşümle... Bilmediğim çok şey var yaşım daha genç.. Ama yaşıtlarıma görede çok bilgim var... Şimdi gelelim ülkemize yahuu neden onlar için burda kendimizi kırıyoruz anlamış değilim... Bir abim ordan çıkmış kulakların çınlayacak diyor, bir abim varsın çiş yarıştıralım diyor... Benim için sağcıymış, solcuymuş, ateistmiş, imanlıymış vs.. Hiç önemli değil insan olsun milletini, vatanını sevsin değer versin.. Yeri geldiğinde sırt sırta versin bir solcuyla bir sağcı, bir ateistle bir imanlı bu ülkeyi düşmanlardan savunsun... Zamanında yapıdı yapılmadı değil... Zaten bunların amacı bizi 30-40 yıl evvel geri götürmek tekrar kardeşi kardeşe vurdurtmaktır... Ben aşırı sağcıyımdır ama en yakın dostlarım komünizmi desteklerler... Ben 5 vakit namazı camide kılarım, ama ateistle de dostluk kurabilirim... Allah rızası için artık şu tabuları yıkalım yaa.. Hani biz motorcular örnek olacaktık... Sadece motor üzerinde örnek olmamalı bir motorcu, siyasi ve dini konulardaki bilgi ve görgüsüylede örnek teşkil etmeli kanımca... Bu tür konular açıldımı bir yandan seviniyorum birkaç kişi gerçekten konu ne olursa olsun ansiklopedi yutmuşlar gibi.. Saygıyla eğiliyorum abilerimin önünde.. Bir yandan da üzülüyorum hiç değmeyecek insanlar için üzüyor ve kırıyoruz birbirimizi... Hiç değmez önce biz kendimize bakalım... Ne demiş atalarımız önce can sonra canan... Şimdi bende diyorum ki önce can, sonra bir daha can... Derdimiz biterse canan a da bakarız... Eğer sürç - i lisan ettiysem özür dilerim büyüklerimden, küçüklerimden... Sağlıcakla kazasız keyifli sürüşler . . .