silindiri söktüm parçayı değiştirip topladım çalışmadı

slm a. arkadaşlar bende çelik 100-7 var silindir saplama kırıldığı için silindiri söküp parçayı değiştirdim bütün ihtiyaçlarını tamamladım (hava gidiyor, yakıt gidiyor, yağı değişti temizliğini de yaptım bujiyi şüphe üzerine değiştirdim) ama motor hiç bir şekilde çalışmıyor her şey normal ama çalışmıyor. silindiri tekrar söktüğümde gördüm ki subap pistonun kafasını iz yapmış yani subaba kafa vurmuş bunların sebebi nedir. Lütfen acil yardım.

slm a. arkadaşlar bende çelik 100-7 var silindir saplama kırıldığı için silindiri söküp parçayı değiştirdim bütün ihtiyaçlarını tamamladım (hava gidiyor, yakıt gidiyor, yağı değişti temizliğini de yaptım bujiyi şüphe üzerine değiştirdim) ama motor hiç bir şekilde çalışmıyor her şey normal ama çalışmıyor. silindiri tekrar söktüğümde gördüm ki subap pistonun kafasını iz yapmış yani subaba kafa vurmuş bunların sebebi nedir. Lütfen acil yardım.
Cub'larda egzantrik zinciri var silindir kafasını ve silindiri söktükten sonra tekrar toplarken egzantrik'in ve zincirinin sentesine dikkat ederek motoru toplaman gerekirdi, subab da silindire iz yapmış çünkü motorun sentesi kaçık ve subablar pistona vuruyor. Motorun çalışmama sebebi de büyük ihtimalle sentesinin kaçık olması ama şu an egzantriği ayarlasan bile çalışmayabilir çünkü motora hasar vermişsin.

subapların kaçırma yapıp yapmadığıni kontrol et (benzin ve tazyikli hava ile),pistonda da çok zarar yoksa ince bi zımpara sür..pistonu ölü noktaya getirip egzantiriğini,senteyi ayarlayıp tak bi subap ayarı çek,üst kapağa ince bi sıvı conta sür işlem tamam..

Motorun sentesi yerınde değildir. işaretler vardır. zaten egzantirik dişlisinde filan onların bi noktaya bakması lazım ve arkadasların dediği gibi piston ölü noktaya getirelerek yapacaksın.

Motorun sentesi yerınde değildir. işaretler vardır. zaten egzantirik dişlisinde filan onların bi noktaya bakması lazım ve arkadasların dediği gibi piston ölü noktaya getirelerek yapacaksın.

Üstteki ölmü alttaki ölü noktamı kastınız aynı dert bendede varda :)

egzantrik üst dislisindeki büyük delik yukarı bakacak , küçük iki delik yanlara , alttan kranki çevir volan üstünde ki T harfi sente ayar deliğinden gözüktüğünde sente ayari yap gergileri ayarla bas marsa

arkadaşlar hepinize çok teşekkür ediyorum. pistonun kafasındaki hasar çok küçük tırnak ucu kadar bi çizik umarım sorun olmaz. emin olmak için sormam gerekiyor ilk defa açtım motorun içini bu yüzden birçok şeye yabancıyım enzantrik dişli ve zinciri subapları hareket ettiren silindirin yan kısmındaki zincir ve dişli değil mi. eğer oysa onu takarken pistonu en alta alıp yani ölü bölgeye alıp öyle takmıştım takarken farklı bir şey mi yapmam gerekiyordu. eğer toparlayamazsam motoru hurdacıya vereceğim, tamirci yüzü görmeyecek bi daha diye sinirden yemin etmiştim çünkü.

arkadaşlar hepinize çok teşekkür ediyorum. pistonun kafasındaki hasar çok küçük tırnak ucu kadar bi çizik umarım sorun olmaz. emin olmak için sormam gerekiyor ilk defa açtım motorun içini bu yüzden birçok şeye yabancıyım enzantrik dişli ve zinciri subapları hareket ettiren silindirin yan kısmındaki zincir ve dişli değil mi. eğer oysa onu takarken pistonu en alta alıp yani ölü bölgeye alıp öyle takmıştım takarken farklı bir şey mi yapmam gerekiyordu. eğer toparlayamazsam motoru hurdacıya vereceğim, tamirci yüzü görmeyecek bi daha diye sinirden yemin etmiştim çünkü.
dostum sübap alıştırma diye tabir edilen bir ayar vardır
senin tarifine göre sübapları alıştırmamışsın
sübapları takmadan önce ona uygun krem kıvamında bir pastası olur ve sen bu pasta ile sübapları yerleştirdiğin yere çevire çevire alıştırmalısın yoksa motor hiç bir şekilde çalışmaz
sente ayarı tek silindir motorda güç kaybına neden olur o yüzden motosikletin asla düzgün hareket etmez ve yine çalıştıramazsın

teşekkürler arkadaşlar bu ara işler yoğun bakamadım o yüzden geç kaldım yanıt yazarken, motora daha bakamadım en kısa zamanda bakacağım inşallah.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar