- Konu Yazar
0 motoru götür servise yapsınlar
Öyle bir sorunki sürekli tekrar etmiyor. Hiç ummadığım anda oluyor sonra tekrar tekrar deniyorum olmuyor.
0 motoru götür servise yapsınlar
aynı bende ki sorun , elektrik tesisatı elden geçti ve sonra sorun buji kablosu oksitlenmis onu değiştirdim sorun kesildi
Yağdan yapabilir. Genelde otomobil yağları kullanıldığında yüksek devirlerde kaçırma yapabiliyor.Öyle bir şey olduğunu sanmıyorum. Peki yağdan yapma ihtimali varmıdır? Plaka yanması için henüz çok erken değil mi ?
Olay gaz kesmesi değilmiş, debriyaj kaçırıyor gibi bir şey tam anlayamadım. Gaz birden diba dayanıyor ama bunu çok garip zamanlarda yapıyor her zaman değil. Ve sadece 5. viteste ani hızlanmalarda 8-9 000 devir aralığında.
Ve sadece 5. viteste ani hızlanmalarda 8-9 000 devir aralığında.
Acaba boşa mı düşüyor vites. Bu sıkıntı yeni motorlarda olabiliyor, ama vites değişimi esnasında. Mesela yeni kawasaki 300 rodaj döneminde 4'den 5'e geçerken boşa düşebiliyor diyorlar. Ancak sizin açıklamanız daha çok debriyaj kaçırmasına benziyor. Motor yeni demişsiniz, dolayısıyla balatalar da yenidir; ancak belki üretim hatası olabilir balatalarda. Balatalarda sıkıntı varsa aynen dediğiniz gibi her zaman değil, kafasına estiğinde yapar. Bir de şunu eklemek lazım. Motor yağı aynı zamanda vites kutusu ve debriyaj balatalarını da yağlıyor. Yağ olarak ne kondu motorunuza ?