Z750R Ani gaz kesme

bence kawasaki yetkiliye götür, herşeyin bir aleti var sonuçta. enjeksiyon ve ateşleme sistemini, ayrıca ecu'yu test etsinler...

aynı bende ki sorun , elektrik tesisatı elden geçti ve sonra sorun buji kablosu oksitlenmis onu değiştirdim sorun kesildi

aynı bende ki sorun , elektrik tesisatı elden geçti ve sonra sorun buji kablosu oksitlenmis onu değiştirdim sorun kesildi

Mesajlarin tamamini okudunuz mu? Ilk basta yalnis teshis koymusum. Gaz kesme degil sorun. 5. Viteste debriyaj bosa dusuyor aniden devir redline giriyor.

Öyle bir şey olduğunu sanmıyorum. Peki yağdan yapma ihtimali varmıdır? Plaka yanması için henüz çok erken değil mi ?

Olay gaz kesmesi değilmiş, debriyaj kaçırıyor gibi bir şey tam anlayamadım. Gaz birden diba dayanıyor ama bunu çok garip zamanlarda yapıyor her zaman değil. Ve sadece 5. viteste ani hızlanmalarda 8-9 000 devir aralığında.
Yağdan yapabilir. Genelde otomobil yağları kullanıldığında yüksek devirlerde kaçırma yapabiliyor.
Balatanın yanması an meselesidir. Km ye bakmaz tek seferde yakabilirsin.

bu yağa katkı maddesi ekledinmi ? Tavsiye edilmeyen bir durum.bundan olabilirmi.

Bakim haricin de hic bir sey eklenmedi. Manual de yazanlarin disina asla cikmam.

Ve sadece 5. viteste ani hızlanmalarda 8-9 000 devir aralığında.

Acaba boşa mı düşüyor vites. Bu sıkıntı yeni motorlarda olabiliyor, ama vites değişimi esnasında. Mesela yeni kawasaki 300 rodaj döneminde 4'den 5'e geçerken boşa düşebiliyor diyorlar. Ancak sizin açıklamanız daha çok debriyaj kaçırmasına benziyor. Motor yeni demişsiniz, dolayısıyla balatalar da yenidir; ancak belki üretim hatası olabilir balatalarda. Balatalarda sıkıntı varsa aynen dediğiniz gibi her zaman değil, kafasına estiğinde yapar. Bir de şunu eklemek lazım. Motor yağı aynı zamanda vites kutusu ve debriyaj balatalarını da yağlıyor. Yağ olarak ne kondu motorunuza ?

Acaba boşa mı düşüyor vites. Bu sıkıntı yeni motorlarda olabiliyor, ama vites değişimi esnasında. Mesela yeni kawasaki 300 rodaj döneminde 4'den 5'e geçerken boşa düşebiliyor diyorlar. Ancak sizin açıklamanız daha çok debriyaj kaçırmasına benziyor. Motor yeni demişsiniz, dolayısıyla balatalar da yenidir; ancak belki üretim hatası olabilir balatalarda. Balatalarda sıkıntı varsa aynen dediğiniz gibi her zaman değil, kafasına estiğinde yapar. Bir de şunu eklemek lazım. Motor yağı aynı zamanda vites kutusu ve debriyaj balatalarını da yağlıyor. Yağ olarak ne kondu motorunuza ?

Motul 7100 10W40 Tam Sentetik yağ konuldu.

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:15 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:16 ----------

Test süşürüne çıkıyorum. Dualarınızı eksik etmeyin.

Bu gün motoru servise bıraktım. Cihaza bağladılar ve test sürüşüne çıktılar. Cihazda bir problem çıkmadı, test sürüşünde de problem kendini tekrar göstermedi. Motorun herşeyinin gayet iyi çalıştığını bir sorun olmadığını söylediler. Vitesi tam geçiremediğim zamanlarda yüksek devirde vites bir anda araya düşebiliyormuş.
Sorun ortaya çıktığında GKN motor tavsiyesi üzerine vites pedalını daha aşağıya almıştık ve o günden sonra bir iki kere test etmeme rağmen aynı sorunu tekrar yaşamadım. Bu günde ZMOTO Soğanlık sapağındaki serviste baya zorladıklarını fakat hiç bir problem olmadığını söylediler.

Kendilerinede ilgilerinden dolayı teşekkür ediyorum.
Forumdaki ilgili arkadaşlarada teşekkürler.

Aynı durum 50 kilometredir bana da olur oldu :silent: Bende vites farkı olmaksızın birden debriyaj sıkılmış gibi devir fırlıyor, motor öne yığılıyor.

Rider'a götürdüm Abdullah bey fıtık ameliyatı oldu 20 gün sonra dediler. Onu bekleyeceğiz bakalım. Dönüşte ilginç bir şekilde 4000d/dk ile bile
giderken olmaya başladı. Durduk yere sinir harbi valla. Vitesten desem o boşa düşme sırasında "Check Engine" ışığı yanıyor. :pr: Orada da benzinden olabilir
dediler ama o uyarı ışığına sebebiyet verir mi bilinmez.

@blamir - Siz yeni benzin koydunuz mu bu olaydan sonra? Ben fulledim depoyu, 100-150 km yol yaptım sonrasında başladı ve benzin azaldıkça da artıyor görüntü
itibariyle sıkıntı. Umarım benzindendir de bir sıkıntı çıkmaz ya.

benim kontakta sorun var. ara sıra temassızlık yapıyor. 1 saniye motor kapanıyor. sonra yığılma oluyor. elektrik gelince normal devam ediyor.

2-3 kere yolda başıma geldi. 1 keresinde sollamadaydım çok kötü olmuştu.

zaten az kaldı yollarda gebereceğim.

bari adam gibi bi arabayla çarpışsak da son gördüğüm görüntü güzel bir şey olsa.

bıktım bu hayattan zaten. lanet gelsin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar