Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Arkadşlar cevaplar için teşekkürler içim rahatladı.
Size bir şey daha soracağım benm motorumda castrol 10-40 yağ vardı ve yağının değişmesi gerekiyordu Babam da çarşıdaydı bende dedimki castrol 10-40 yağ al gel bi motosiklet tamircisi demişki
-Ben castrol vereyim istersen fakat bu motora o yağ gitmez ben sana başka bir yağ vereyim sen onu kullan bak viteslerin geçişi motorun gidişi dahi rahatlayacak rahatlamassa gel tekrar castrol koyalım demiş.BU motorda o yağ sübab sesi yapar motoru zorlar demiş.
Neyse ben yağı değiştirdim gerçekten motorum çok rahatladı fakat kafama takıldı yağ 15-40 tam sentetik miş markasıda Bp galiba bunun
15-40 olması veya tam sentetik olmasının bir zararı olurmu??
Şimdi öncelikle Castrol 10w-40 supap sesi falan yapmaz, element uydurmasın. Ancak castrol'den kastı motosiklet yağı değil de araba yağıyla farklılık olabilir. Yağ olarak daha önce ayçiçek yağı falan kullanmadıysan farklı yağ koymakla motor falan da rahatlamaz. Yağ değişimiyle tek fark edilebilir değişiklik vites geçişleri olabilir. Eğer başka bir değişiklik hissediyorsan ya yağ değişim zamanı geçtiği için ya önceden çok kötü ya da uygun olmayan bir yağ kullanıldığı için ya da (yüksek ihtimalle) öyle olacağını düşündüğün için öyle hissediyorsun.
Tam sentetik ve 15w-40 sorularına gelirsek de; tam sentetik yağ bizimkiler gibi çok yüksek devir çevirmeyen ve 2 silindirli motorlar için bir gereklilik değil israf bile denilebilir diye düşünüyorum. Ama istersen ve memnunsan kullanabilirsin. Bence tavsiye edilen 10w40 yağ kullan ama 15w40 kullanman da sakıncalı değil. Bu arada Castrol markası da BP'nin bir ürünü