Bebelak, cahilliğimi bağışa ozaman. Ben çakar lambalarının farklı olduğunu bilmiyordum(buarada şu "çakar lamba"nın ingilizcesi nedir?"). Seninkilere baktım da şunlardan sandım ;
Çakar 1 veya
Çakar 2
@osman abi çakarlı olmasa da sana güçlü bir led alarak da dikkat çekmeni sağlayabilir ve güvenliğini temin edebiliriz :bounce: Bir de yukarıda verdiğim linkteki ürünleri park lambası yerine takarsan, yansıtıcı yuva sayesinde biraz daha ışık yayabilirler. Ancak bence yinede güçsüz kalırlar.
Sana yunusun sis farı modeli, kendiliğinde yuvalı led alabiliriz;
Sis farı 1 ,
sis farı 2
Bunlara mercek de takabiliyorsun, geceleri şehir içinde epey iş görüyorlar. Merceksiz kullanırsan ışığı çok dağıtıyorlar ama göze daha çok batıyor. Yuvalarından dolayı oldukça da iyi ışık veriyorlar toplamda. Yunus motorun alt kısmına bağladı, gece gündüz çok güzel iş yapıyorlar. Ancak gidon hizasına bağlarsan geceleri bir miktar rahatsız edici olabilirler duruma göre.
Bir de bunlardan daha sade olanları var, 1çift led olarak;
Sade 1 Sade 2
Bunlar çok daha pratik, motorun herhangi bir yerine daha kolay tutturabilirsin. Ancak yuvaları küçük olduğu için, sis farları kadar güçlü olmalarına rağmen aynı miktarda ışık saçamıyorlar. Ben bun tiplerden sipariş etmiştim. Teknik olarak en güçlü modelini aldım(baya da pahalıya geldi). Verdiği ışık şu;
Benim netten sipariş ettiğim led
http://m2.dealextreme.com/upload/reviewpicture/201207/4c17959a-49c7-483f-916a-9e7f46bfe678.jpg
Geceleri aydınlatsın diye kullanmayı düşünmüyorum, sadece gündüz dikkat çekse yeter. Ki yeterince güçlü gibi duruyor...
Verdiğim tüm linkleri çakara da dönüştürebiliriz diye tahmin ediyorum. Özellikle "çakar 2" diye verdiğim ampül sinyal lambası olarak da satılıyor, yani sürekli yanıp sönmeye karşı bir zaafı olduğunu sanmıyorum. Çünkü çakar olayı devre ile alakalı diye zannediyordum. Gerçi erhan ampullerin farklı olduğunu söylemiş ama benim gönderdiğim ampüller de nette aratınca çakar ampül diye çıkanlarla aynı.
Neyse çok uzun yazdım, sen tipini tarzını, hangi şekli veya aklında varsa başka bir türünü belirle, bana söyle, ben ona göre güçlü guvvatlı bişeyler ayarlar sipariş ederim :rendeer: Zaten bağlantıdan anlamıyorum ben, sen anlıyormuşsun (doğal olarak

) ozaman sorun yok.