Fazeri satmaktan korkmayın derim yeterki bakımları iyi yapılsın ve tabi birde km sorunu var fazla km yapmayan motora müşteri çok olur o yüzden alacağınız motorun km sinin düşük olması ve bunun üzerine sizinde yapacağınız km çok önemli örnek vermek gerekirse ben 30.000 km yi geçmiş bir motoru almayı geçin bakmam bile.neden derseniz 30.000 kmdeki bir motoru alsam ve 10.000 km de ben binsem kim alır 40.000 kmdeki motoru :silent:
70. sayfaya kadar geldim...fazer ile karşılaştıran bir çok motorun handikap ı var ama er6 için sadece iki silindir sesi kötü deniliyor...çok fazla uzun yol yapmayacak ve 160 km/h üzerine çıkmaya gerek görmeyenler için er6 daha iyi bir tercih olabilir sanırım...tabi 160 da işlevsel bir camın olması şart uzun süreli seyir için...
Çok tanıdık geldi bu tarif banaHacım düzgün bi yolda adam gibi bin de benim makinaya taşlar yerine daha bi otursun kafanda. 180 de önde aldığım rüzgar neredeyse hiç rahatsız etmiyordu o derece yani ama o hızda da sürekli gitmem ben. Kaskın içinde fırtınalar kopuyor. Kask cam seviyesinin üzerinde kalıyor da
![]()
Benim motorum 31000 km de şuan ve gönül rahatlığıyla aldım valla adam gibi bakılırsa 30000 km de gider 10000 km de...
Ramazan abi bir ara apache başlığına bakar mısın sorum vardüzgün yağ ve filitre değişimleri.. soğuk motorla hareket etmeme... ve motoru gerektiğinden fazla zorlamamak gerek..
70. sayfaya kadar geldim...fazer ile karşılaştıran bir çok motorun handikap ı var ama er6 için sadece iki silindir sesi kötü deniliyor...çok fazla uzun yol yapmayacak ve 160 km/h üzerine çıkmaya gerek görmeyenler için er6 daha iyi bir tercih olabilir sanırım...tabi 160 da işlevsel bir camın olması şart uzun süreli seyir için...
Seni yanıltmış olmayım erro er6 hiç kullanmadım ama tahminim, motor yapısı sebebiyle er6 nın günlük kullanımda fazerden daha rahat ve uygun olacağını fakat fazerin sürüş keyfini vermeyeceğini düşünüyorum. Yani gündelik kullanacaksan er6, sürüş keyfi için fazer derim. Bence imkanın varsa ikisinide test etmelisin. Mevzunun sadece 160 km mevzu olmadığını göreceksin![]()
İyi de ER6 2.20-2.30 ları gören bir makine...
Üstüne üstlük 78 Hp..
Fazerden çok aşağı bir alet değil....
Sadece çıplak oluşu dezavantaj..
O da rüzgar açısından....
Kullanımı uzun yolu çok rahat... Yormuyor...
Sadece virajlarda gaz keserken ve açarken dikkatli olmak lazım.... Aniden Aşırı kompresöre bindirmeye ve aşırı gaz açmaya gelmiyor...
Fazer biraz daha uyumlu... Daha oturaklı...
hem er6 hem fazeri kullandım. hemen hemen aynı değerlere sahip 2 makina. aralarındaki fark arka lastik ebadı, silindir ve tip. fazerdan daha yakışıklı olan tek makina r1'dir (bana göre). 160 km sürate kadar ikisi de üç aşağı beş yukarı aynı ivme ile çıkar, fazerin sadece son hızı er6 dan iyidir.