Honda Honda NX 250 Kullanıcıları

0 km mi alacaksınız, 2.el mi? Bütçeniz nekadar bir de? Ama bir soru daha var, ne amaçla kullanacaksınız genel olarak, sürüşünüzün nekadarlık kısmı arazide, şehirde, uzun yolda felan geçecek?

bütçem 3500-4000 TL aralığında şimdi benim evim ormana 3 metre , haftada 3 gün staja gidiyorum oraya gidip gelmek 12 km , uzun yol olarak en 500-600 km git gel yapmayı düşünüyorum oda ayda 1 , hafta sonları ve diğer boş günlerimde ormanda takılıcam gibi gözüküyor :)

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Sahibindendeki 2 ilan da 1 yıldan fazladır duruyor...
İzmirdekinin yanına bile yanaşma :)
İstanbuldaki de pek matah bişey değil...
:)

Yaşlı motosiklet almak riskli bir iş, bir kaç ay kullandım NX'i pek bir sorun yaşamadım, performansından da çok memnundum.

Ama sorun yaşarsanız parça temini sıkıntı olabilir...

Madem konu tekrar canlanmış, Artvin/Arhavi'ye gelin gönderdiğim NX'imle aylar sonra karşılaşma fotoğrafımı göndereyim :)

CIMG4506_800x600.jpg

http://www.motosiklet.net/forum/etk...ttim-cezdum-cordum-karadeniz-gurcistan-2.html

Elin anahtar tutmuyorsa, benim de tavsiyem 0 veya 1-2 yaşında temiz küçük cc bir motor alman.

Motor Tamiri Konusunda Problem Yok Çevremde 0'dan motor toplamış insanlar var yakın tanıdığım yani ama uzun zamandır o da motor kullanmıyor yaşlı almak riskli haklsınız fakat yeni japonlarada para yetişmiyor çin'li aldığında zaten %100 zarardasın :) geriye yaşlı almak kalıyor en uygun fiyata nx 250'yi gördüm parça konusu nasıl olur bilmiyorum söylediğim gibi nx 250 benzeri motor önerilerine açığım yalnız enduro / cross olmalı :)

Dostum bu motorun temizi olsaydı, şimdiye benim altımda toplanmış derlenmiş bir vaziyette olurdu. Hani çok umudunu kırmayayım ama temizini bulman çok çok zor. Birtane temiz olduğunu iddia eden vardı, 94 model, 5000~6500 arası ilan koymuştu, fiyat oynuyordu habire. Yani temiz bulsan da milletin gözü açık hani.

Lakin sana bir kıyak geçeyim, Yamaha TTR250 lere bak. Benzer karakterdedirler. TT250R diye de geçerler. Ülkeden ülkeye değişik güçte ve modelde olabiliyorlar ama alt yapısı çok sağlam bir alet. TR de nekadar var bilmiyorum.

Bir de alp tunay'ın dediği gibi, STR gelir o fiyata. Ayrıca madem elin yatkın tamirata, 2.el çinli almak gayet zararsız hatta karlı bir iştir aslında. Neden %100 zarar dediniz anlamadım. 0 çinli almanızı tavsiye etmem. Az kullanılmış 1~2 yıllık bir çinli çok işinizi görür...

Dostum bu motorun temizi olsaydı, şimdiye benim altımda toplanmış derlenmiş bir vaziyette olurdu. Hani çok umudunu kırmayayım ama temizini bulman çok çok zor. Birtane temiz olduğunu iddia eden vardı, 94 model, 5000~6500 arası ilan koymuştu, fiyat oynuyordu habire. Yani temiz bulsan da milletin gözü açık hani.

Lakin sana bir kıyak geçeyim, Yamaha TTR250 lere bak. Benzer karakterdedirler. TT250R diye de geçerler. Ülkeden ülkeye değişik güçte ve modelde olabiliyorlar ama alt yapısı çok sağlam bir alet. TR de nekadar var bilmiyorum.

Bir de alp tunay'ın dediği gibi, STR gelir o fiyata. Ayrıca madem elin yatkın tamirata, 2.el çinli almak gayet zararsız hatta karlı bir iştir aslında. Neden %100 zarar dediniz anlamadım. 0 çinli almanızı tavsiye etmem. Az kullanılmış 1~2 yıllık bir çinli çok işinizi görür...

Tavsiye İçin Teşekkürler Aslında Söyledikleriniz Doğru Şöyle Bir Göz Attım İnternetten 3000 civarına 2011 STR 250'liler var benim %100 zarar dediğim 0 çinli almak hakkındaydı :) çünkü 2.el fiyatları çabuk düşüyor ben ben biraz araştırıcam STR 250 'yi Teşekkürler :)

Rica ederim, Gönlünüze göre bir motor almanızı diliyorum :wiinkk: Temiz bir japonu mümkün değil 3.000 TL ye satmıyorlar bu ülkede, modeli ne olursa olsun... :)

Motosikleti
Forza250-cygnusL
2.El Japon Arıyorum Ben 0 Çin almaktansa :D
Zor... Ben bile satsam 5-6 binden aşağı vermem...
Muadili bir japon 11-12 den başlıyor...
Performans olarak NX onlardan biraz üstün...
KLX 250 var... Ama 2. elleri bile 9-10 binlerde...

Ya STR alıcaksın , ya da endurodan vazgeçiceksin ;)

oooo Alp abi, NX'çiler motorlarının piyasasını baya bir yükseltmiş :) 6000tl mi???
benim 2005 model KLR650'nin piyasası bile 7-9bin. naptınız siz böyle yaaaa :)
isteyen varsa 8500e bırakırım :) :)

Zor... Ben bile satsam 5-6 binden aşağı vermem...
Muadili bir japon 11-12 den başlıyor...
Performans olarak NX onlardan biraz üstün...
KLX 250 var... Ama 2. elleri bile 9-10 binlerde...

Ya STR alıcaksın , ya da endurodan vazgeçiceksin ;)

STR almayı düşünüyorum başka bir alternatif yok gibi :D fiyatlarıda uygun zaten şimdi onu araştırıyorum :) Teşekkürler Yardım İçin

Motosikleti
Forza250-cygnusL
oooo Alp abi, NX'çiler motorlarının piyasasını baya bir yükseltmiş :) 6000tl mi???
benim 2005 model KLR650'nin piyasası bile 7-9bin. naptınız siz böyle yaaaa :)
isteyen varsa 8500e bırakırım :) :)

Kaç tane NX çi kalmış zaten ?...
Ben hiç binen göremedim daha ;)
Numunelik geziniyorum İzmirde...
Garip garip bakıyorlar motora :)
Çoğuda anlamıyor zaten, Çinli falan sanıyorlar :)

Ben sana 8 e cillop gibi klr vereyim... ;)
En azından senden insaflıyım ben ;)

Kaç tane NX çi kalmış zaten ?...
Ben hiç binen göremedim daha ;)
Numunelik geziniyorum İzmirde...
Garip garip bakıyorlar motora :)
Çoğuda anlamıyor zaten, Çinli falan sanıyorlar :)

Ben sana 8 e cillop gibi klr vereyim... ;)
En azından senden insaflıyım ben ;)
tmm hadi 8olsun, kafa kafaya takas edelim klr'leri :)
anlamazlar sen bana sat o NX'i. zaten endurodan anlayan, onun verdiği zevkin hazzın ne olduğunu bilen kaç motorcu var.
bu arada kış geldi, ilk yağmur düştü. hafta sonları bize katıl da, şu klr ve nx in hakkını ver gari :)

Motosikleti
Forza250-cygnusL
tmm hadi 8olsun, kafa kafaya takas edelim klr'leri :)
anlamazlar sen bana sat o NX'i. zaten endurodan anlayan, onun verdiği zevkin hazzın ne olduğunu bilen kaç motorcu var.
bu arada kış geldi, ilk yağmur düştü. hafta sonları bize katıl da, şu klr ve nx in hakkını ver gari :)

KLR yılbaşında gelicek.. Aldık ta Taa Ankaraya gidip kim alacak :)
Takılırız bir gün ... :cat:

KLR yılbaşında gelicek.. Aldık ta Taa Ankaraya gidip kim alacak :)
Takılırız bir gün ... :cat:
uçak ve benzin parasını karşılarsan ben alıp gelirim abi, lafı bile olmaz :)
klr yoksa nx var, kıyamıyormusun nx'ine. vallaha bizim Sinan nx'iyle çatır çatır dağlarda geziyor

Motosikleti
Forza250-cygnusL
uçak ve benzin parasını karşılarsan ben alıp gelirim abi, lafı bile olmaz :)
klr yoksa nx var, kıyamıyormusun nx'ine. vallaha bizim Sinan nx'iyle çatır çatır dağlarda geziyor

Benimki concon Nx i. :)
Kıyamam ;)

Sıfırını yapsınlar yarın almassam adiyim :cat:

kıl oluyorum böyle chopperci zihniyetteki enduroculara :) enduroya bin araziye sokma? olacak işmi. mayısta aldım klr'yi, kaçkere yatırdım arazide. gidonu bile yamuldu da ramzey gidonu taktım :)
aynı kalitede sıfırını yapsınlar, aynen bende alırım.
ama arka jant 18 olsun ve derbi terra gibi kasası biraz daha büyük olsun

Motosikleti
Forza250-cygnusL
aynı kalitede sıfırını yapsınlar, aynen bende alırım.
ama arka jant 18 olsun ve derbi terra gibi kasası biraz daha büyük olsun

16 jant bence avantaj... Gayet de yeterli... Fazlası var eksiği yok...
Kasa olarak ince ve küçük...
Ama o da avantaj... Hafif...
Uzun yolda da hiç yormuyor, sülün gibi sülüyor....

Güzel güzel.. Değiştirmesinler... :cat:

Az geliyor diyorsan Abisini alıcan.. (Africa Twin) ... :cat:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar