Ehliyet Yönetmeliğinde değişiklik için yasal bir yol var mıdır?

Merhaba Motosiklet.net ailesi.

Çaresiz kaldığım için özellikle aramızda varsa avukat arkadaşlardan fikir rica ediyorum.

Kısaca durum şu,2006da aldığım ehliyetimde işitme cihazı ile kullanır ibaresi var. 2011de A-2 ehliyet almak için başvurdum ve sınavlar evraklar tamamlandı,dosyayı teslim ettim,herşey güzel derken dosyam Trafik'ten geri döndü ve heyet raporu almam talep edildi.
Gerçekten işitme kaybım olduğu için (normal kabul edilen değerlere göre sadece %10,günlük hayata yansıması ise fısıltıları duyamamam ) A-2 ehliyet alamıyorum. Kursa yazıldıktan sonra büyük heves ile satın aldığım GTR250 mi satmak zorunda kaldım bu yüzden. Açık konuşmak gerekirse önümden scooter bile geçtiğinde içim acıyor. Bu tutkumdan vazgeçmek istemiyorum.

Yönetmelikteki ilgili maddeyi aşağı birebir yazıyorum:

Madde 7
......
c) İşitme cihazı kullananlar A1, A2, C, D, E, G Sınıfı Sürücü Belgesi alamaz. İşitme cihazı kullandıkları halde B Sınıfı Sürücü Belgesi alanların ticari araç kullanmayacakları belgelerine işlenir. B Sınıfı Sürücü Belgesi alıp da ticari araç kullanacaklarda C, D, E, G Sınıfı Sürücü Belgesi alacak olanlarda işitme tam olmalı, ileri derecede ses kısıklığı, solunum bozukluğu ve ileri derecede konuşma bozukluğu olmamalıdır.

Sormak istediğim şey ise şu;

Yukarıdaki ilgili kısmı değiştirebilmek adına bir şansım var mıdır? Madem otomobil kullanabiliyoruz (camlar kapalı müzik açıkken ne kadar duyabilir ki sürücüler dışarıyı?) o zaman pekala motosiklet de kullanabilmeliyiz diye düşünüyorum.
Varsa izlemem gereken yol ne olmalıdır? Bu konularda bana yol gösterebilirseniz müteşekkir olacağım.

Harun Pekdemir

Heyet raporu almanı talep ettiler ise, heyet raporunu trafik yetkililerine götür. yani hiç alamaz diye red edilmemiş, rapor ile alabilir denmiş.

valla bilader madde 7 nin c fikrasi cok acik ve net olay taaaaaaa icisleri bakanligina dayaniyor senin bu durumu degistirmen icin hicbir zaman bir araya gelmeyen 550 domuzun oy vermesi lazim .kisacasi sen kanun degisikligi talep ediyorsun....

@Mikuni durum o şekilde değil ne yazık ki,heyette işitme kaybı belirtildiği için trafik a2 vermiyor.
@sapo bu kanun değil,sadece yönetmelik,o yüzden meclis ile bir alakası yok dostum.

%10 luk işitme kaybını nereden anladılar ? Ben ehliyet için sağlık raporu alırken hiç kontrol edilmedi.

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Yeniden heyet raporu alın.
Kbb doktorlarından rica edin "motosiklet kullanabilir"diye ibare eklesinler.
Zaten dediğiniz gibi işitme kaybı mevcutsa raporda sıkıntı çıkmayacaktır.
Benim işitme cihazı kullanıpta, A2 ehliyetiyle yıllardır motosiklet kullanan tanıdıklarım var,o yüzden canınızı sıkmaya değecek bir durum değil.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Bir ülkenin hukuku kabile hukukuna çevrildiğinde insanların da kabile gibi davranması beklenir.
Yani etrafından dolanmayı hesaplayacaksın,
Yönetmelik değişikliği ile filan kafayı yorma,kolay işler değil onlar.
Yapacağın iş basit; heyetteki KBB doktorun git,ağlan,sızlan,derdini anlat,gerceği söyle,İnsan evladı ise sana yardımcı olur.
Bunda utanacak sıkılacak bir şey yok,o mevzuatı yapan öküz utanmıyorsa(ki bu tip mevzuat,bir iki kişinin işidir,yaparlar ve tepesindekiler de bunu uygun görür,olur sana yönetmelik)sen niye derdine çözüm aramayacaksın.

Sorun ilk ehliyetinin kaydından kaynaklanıyorsa ve yeni rapor alsan bile düzelmiyorsa ehliyetini ne şekilde iptal edebileceğini araştır, örneğin kasten üst üste alkollü yakalanmak gibi. Sonrasında yeni dosya ye kayıtlar filan belki çözebilir sorununu.

Cevaplarınız için çok teşekkür ederim.
Yalan söyleyerek alabilirdim ehliyetimi,ama içime sinmedi,o yüzden dürüst olarak elimdeki tek çare yasal yollardan hakkımı aramak eğer karşılayabiliyorsam.
karşılayamıyorsam da,eh,tutkumu yalanla yaşamaktansa her geçen motora özlemle bakmayı yeğlerim...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar