s.a kardeşim öncelikle motorun hayırlı olsun kaza bela olmadan keyifli sürüşler dilerim. açtığın konuyu uzun zamandır takip ediyorum bugün üye oldum kısmet olursa bende 1 senedir almak istediğim bu motoru yarın banka kredisi ile almak için başvuru da bulunacam. motosikletle yıllardır haşır meşir olan bi patronumun önerisiydi bu motosiklet, 1 senedir hakkında bilgi edinmeye çalışıyorum çok güzel bir geçiş motoru olacak gerçi satmak için almayacam kısmet olursa ömür boyu kalacak benim için görüntüsü ve tangur tungur ses gelmemesi en önemli etken zaten çok büyük hızları isteyen hedefleyen biri değilim. asla çin motoru diye kaygılarım yok şuan bende 100cc bi moped var o da çin Allaha şükür 3 senedir sadece lastik patlağı ve motor yağ değişimi için tamirciye gidiyorum gerçi artık onları da kendim yapmaya başladım.
Benim öğrenmek istediğim konuya gelelim sen kullanıcı olarak taraflı tarafsız yorum yaparsın yapmazsın o önemli değil, titreşim düzeyi, çekişi, yol tutuşu, rahatsız edici sesleri oluyor mu ne bilim parçaların vidaları kendini salıp oynamaya başlıyor mu ? kronik arızaları var mı? bu konular hakkında ne düşünüyorsun ? asgari ücretle çalışan biriyim benim için 7000 lira 3 senelik emek demek. 89-92 model 25 yaşında araç almaktansa böyle sıfır ve tutkusunu yaşamayı çok istediğim race motosiklet almayı düşünüyorum bana tavsiyen ne olur ?
Sağlıklı keyifli sürüşler Allah kaza bela vermesin.
Dostum öncelikle iyi dileklerin için teşekkür ederim. Sorduğun sorulara cevap olarak hiç bir problem ile karşılaşmadığımı söylemek isterim. Calibre çok güzel motosiklet. Performansı olsun, dizaynı olsun, sağlamlığı olsun, fiyatı olsun vs. seni kesinlikle üzmeyecek bir motosiklet. Zamanla kıymeti daha iyi anlışılacaktır.
Sorduğun sorulara cevaplarım:
Titreşim: Özellikle üst devirlere doğru benzin deposun da bir titreşim hissediliyor. Fakat motosikleti aldığım ilk zamana göre bayağı bir iyileşme söz konusu. Yani parçalar alıştıkça, daha iyi bir duruma geldi. Kesinlikle rahatsız edecek seviyede değil.
Çekiş: Ninja dışında rakiplerinden geri kalır bir motosiklet değil. Seni kesinlikle üzmeyecektir. En azından kendi segmentinde.
Yol tutuş: Bu biraz da kullanan ile alakalı bir konu olsa da, kayıt altına almadığım çok güzel gazlamalarım var. Bu konuda da için rahat olsun. Özellikle motosikletin aerodinamik yapısı çok iyi. Rüzgar'dan hiç etkilenmediğimi söylemeliyim.
Rahatsız edici sesler: Yok. Sadece kulağa hoş gelen motor sesi

.
Malzeme kalitesi: Bu konuda da için rahat olsun. Motorun sökülen, kırılan, gevşeyen hiçbir şeyi yok.
Kronik arızalar: Her hangi bir kronik arıza yok. Motordan, şanzımana kadar her şey kararlı çalışıyor. Vites geçmeme veya viteste iken boşa düşme yok.
Kısacası fiyatını sonuna kadar hak eden bir motosiklet. Dikkat edilmesi gereken noktayı zaten incelemem de belirtmiştim. Yani devir kesiciyi. Onun dışında bakımlarını aksatmadığın sürece seni her ortamda fazlasıyla memnun edecek bir motosiklet calibre. Hakkında hayırlısı olsun inş.
Saygılar.