motora 10x40 motrio sentetik yağ koydum bir zararı olurmu (otomobil yağı) yamaha crpton 2012 ?
Islak debriyaj olduğu için araba yağı zarar veriyor. Geçmiş olsun.
3 vakte kadar birileri gelip ben ne zamandır araba yağı koyuyorum hiç bir şey olmuyor yazacak.
:queen::queen::queen: hiç birşey olmuyor demedim :mrgreen:3 vakte kadar birileri gelip ben ne zamandır araba yağı koyuyorum hiç bir şey olmuyor yazacak.
:queen::queen::queen: hiç birşey olmuyor demedim :mrgreen:
Şanzumana daha kalın yağ konduğu için motor yağını şanzumana koymuyoruz heralde..Şanzuman yağı motorada daha kalın gelir diye düşünüyorum..Aslında bizim europanin şanzumaninda 20-50 motor yağı var sorun yok :queen: oluyor galiba..Sen zaten 3 vakitte yazmamış, 2. dakikada yazmışsın sayılmaz. Bak mesaj saatlerine adem80 tam 3. dakikada yazmış.
Bu arada neden madem farkı yok arabaya şanzıman yağı olarak da normal motor yağı koyalım o zaman neden ayrıca şanzıman yağı alıyoruz ki? Motosiklet şanzımanına araba yağı koyabiliyorsak araba şanzımanına da koyabiliriz herhalde?
Valla benim kafadan :queen:yag yagdır,al bim den sole tam sentetik ayçiçek yagı dayan gitsin:queen:
Araba yağıyla debriyaj balatalarını 60 binde bitirdiysem benim için bi problem yoktur demektir.@adem80
Islak debriyajlı motosikletin arabadan farkı motor yağı debriyaj parçaları içinde de dolanıyor. Araba yağındaki "energy conserving" katkı maddeleri debriyaj parçalarına zarar veriyor. Olay bu.
Islak debriyaj olduğu için araba yağı zarar veriyor. Geçmiş olsun.
Hangi yağ bu?Araba yağıyla debriyaj balatalarını 60 binde bitirdiysem benim için bi problem yoktur demektir.
Hangi yağ bu?
Benim motur itecekli, egzantrik zinciri vs olmadığından her türlü yağı kaldırır. Yaptığım deneyimler benim için kötü değil, iyidir. Deneyim, deneyimdir.le-yağ yada açık yağ
:mrgreen:
bu arkadaş maşallah her konuda motorları üzerinde denediği tüm kötülükleri anlatıyor hep herzaman herkesin yaptığının zıttını yapmıştır.
titan bu ayçiçek yağı koysan 50bin km gider zaten.