Yunus'un o günkü gidon bağlantı işini baya sevdim Ustabaşım hazır gibi :flower:
Koltuk olayına gelince çiçekçilerde satılan yeşil süngerimsi bir madde var onu bloklar halinde birbirine yapıştırıp traşlamaya başlıyosunuz ardından zımpara ile ince detayını yapıyorsunuz ve en sonunda da üstünü plastik bantla kaplayın tek tabaka halinde. sonrasında bu bantın üzerini bi vazeline benzer bi madde ile kaplayın sonra üstüne fiberglas yapıştırıcı sürün ve katmanlar halinde fiberglasları hem yapıştırın(küçük boy rulo ve elektronikçilerde kullanılan saç kurutma makinesine benzer bi alet ile) hemde diger katmanları hazırlayın. kurumasını bekleyin en son zımpara işlerini ve macunu da hallettikten sonra koltuk hazır. üstünede gidip herhangi bir koltukçudan en ala en rahat pofidik koltuğu yaptırın iş tamam en fazla 60-100 tl arası kolyuğunuz hazır. Motorun bütün grenajını bu yolla yapabilirsiniz. zaten "cafe racer"ın amacı kendin bi şeyler yapman.
şu anlattığın kalıp çıkartma işine benziyor ama videosu falan yokmu bunun biraz daha açıklayıcı olsan süper olacak :queen:
Benim aklıma gelen strafor ile yapmaktı.
birde malzemeleri sırası ile yazsan da akılda kalıcı olsa rehber niteliğinde??
yarın birgün birimizin plastiği kırılırda kalıptan çıkartmak zorunda neyin kalırız sonra iyi olur hani..
ustabaşılık konusunda da elimizden geleni esirgemeyiz tabisiki biliyorsun ama usta diilim ben saksı diilimmm :mrgreen: