R 80 mi bunlar ? Geçen Eskişehir'de de vardı birkaç tane hatta bu ne olm bi düşsen gitti motor tüm motor bloğu yanda diye muhabbeti olmuştu , yakından bakınca cidden bi garip geliyo,arabaların kaporta tampon kapı ne varsa toplaya toplaya gidersin trafikte bununla =) tabi hastasıyız o başka .
[url]http://e1209.hizliresim.com/11/t/dd0xj.png[/url]
Beyler peki yukarıda görmüş olduğunuz minik symciğim üzerinde ne gibi değişiklikler yapılabilir sizce ? Sele,gidon ayna v.b
R80 değil turgaycım bunlar genelde r60 ve r800rt arasında kalan tüm motorlar ile yapabiliyorlar bunları.
Birgün elim bollaşırsa böyle birşey yaparım kesin hatta dün şöyle yalandan bir sahibinden.com a baktım 3500den başlıyor fiyatlar ve motoru bu hale getirmek için aşırı çaba sarfetmeye gerek yok benim gözümde.Çünki eklemen gereken pek birşey yok sadece soyacaksın ve gidonu değiştirip ardından lastikler ve koltuk olayınıda civcivli Bir koltukla hallettinmiydi olay tamamdır..
Turgay aslında deponun hatları bence tam istenilen gibi değil lakin ellenilmeyecekse yapılabilitesi olan şeyleri kendimce sıralayım..
Evvela o koltuk ve koltuk altındaki plastik sökülüp atılacak
Artçı ayaklıkları da sökülecek haliyle
sonra arka amortisöre bağlı ve kuyruğu arkadan tutan tutamaç demiride sökülecek.
Gidon değişimi yapılması gerekli
Sinyaller malum değişecek
Çamurluklar kromaj olmaz depo ile uyumlu bir renge değişmesi gerekmekte,
Egzoz görüntüsü gayet başarılı kanımca
Ön lamba daha ufağı ile yahut iki adet ufak mercekli lamba ile de değiştirilebilir.
Koltuk olayına gelince ozanın verdiği bmw'lerdeki koltuk tarzı bir koltuk yapılabilir bence ama uğraştırır mı o koltuk
tabiki uğraştırır..
hacı bu ne motor çizgilerden oluşuyo...motor bloğu çizgili, lastik çizgili, amortisör zımbırtısı çizgili...gidon çizgi gibi zaten...
http://img140.imageshack.us/img140/9534/30506510151148310318467.jpg
Yukarda yazdım ya la okursun işte..
Çin malı motor alıp sonradan memnun kalmayan bir arkadaş açtığı arızaları yazmış, motorlarımızın kıymetini bilelim
Korayım polemik yaratmaya çalışma lütfen

l:
Ayrıca bende hiç kullanmadıysam 6-7 sene kullandım çinli ve kardeşim hala kullanıyor.
Ve şu yukardaki örnekte arkadaşın saydığı arızalardan hiçbirini yaşamadım kaldıki önceleri böyle motorla ilgilenen söküp takan bi elemanda değildim pek.
ama şunuda unutmamak gerekiyor çinli motorların işletme maliyetleri çok çok ucuz.
Misal bir piston sekman= 13,46tl
http://denizmotortr.com/u-pIston_11...)-_celIk_kenbo_125_honda_Innova_125-2941.html
Kırsanızda bozsanızda parça ucuz ve bu motorları alan arkadaşların ilk motorları olduğu için hiç canına acımıyorlar motorun ve sonrada vay motorum şöyle dandik vay motorum böyle dandik..
E Taylan hocamın skuter nasıldı peki??
tamamiyle kullanıcı ile alakalı bir durum,
Bilinçsiz kullanıcı herzaman motorunu üzer..
Ozanım sana sadece şu resmi yolluyorum..
Sese gelince bence Ya yarış motoru gibi ses veren cafe racer taraftarı değilim hacı..
aynı sesi (sıralı silindir olmak kaydı ile) 600+ aletlerin hepsinden almak mümkün zaten neden onları taklit edeyim ki kanısındayım bende,
Burda fikirlerimiz ayrı düşüyor işte