Arkadaşlar merhaba eski motorum cbf 150 yi sattıktan sonra yaklaşık bir hafta önce 2. el bir mondial 150 mr vulture aldım.Cbf le ikisini kıyaslıyacak olursam öncelikle vulturenin artılarından bahsedeyim :
Hızlanması torku son hızı cbf 150 den daha iyi.
Oturuş pozisyonu bana çok rahat geldi.Tabi bu kişiden kişiye değişir.Alçak oluşu hoşuma gitti.
Çoğu motorda olmayan 4 lü stop lambaları çok kullanışlı.
Benim cbf 2009 model idi bu yüzden devir göstergesi yoktu bunda var.Far olayı çok canımı sıkıyordu gaz verdikçe aydınlanıyordu,mondialde öyle birşey yok.
Ancak bunların yanında motorun frenleri berbat ben cbf in frenlerine kötü derdim ama bu motorda fren diye bişe yok diyebilirim.(Kendi motorum için konuşuyorum,belki balatasında falan bir problem vardır.)Cbf te neredeyse 0 olan vibrasyon olayı mondialde almış başını gidiyor.Ayak peglerinde vibrasyonun tadına bolca varıyorsunuz bir yerden sonra bileklerde ellerdede hissedilir hale geliyor.Tabi bu biraz sürüş tarzınıza göre değişiyor ben istanbul trafiğinde devirli bir şekilde sürüyorum.Motorun aerodinamik özelliği cbf ten daha kötü virajlarda daha düşük hızlara inmeniz gerekiyor.Tabi birde japondan çine geçişte malzeme kalitesinde farkedilecek bir düşme var.Cbf kadar iyi olmasada artçı ile seyahat oldukça rahat diyebilirim.
cbf 150 yi satma sebebim büyütmeydi ama maddi bir sıkıntı yaşadığımdan dolayı aklımdaki motoru alamadım.Motorsuzlukta canıma tak ettiği için ucuz yollu bir çin alıyım parayı toparlayana kadar idare ediyim dedim.Biraz araştırmadan sonra bu motoru buldum.Ayağımı yerden kessin mantığıyla aldığım mondialden fazlasıyla memnun kaldım diyebilirim.Sonuçta ne kadar ekmek okadar köfte mantığı.Bence bu motor ödenen paranın karşılığını veren bir motor.Umarım satana kadar bana ciddi sıkıntılar çıkarmaz.Yolda bırakmaz.