birazdan beddua nın vol.2 si geliyoracil allah bin türlü belalarını versin adama 72 tl kesmişler
bedduanın kralını ederimKarayolları trafik kanununun 32 maddesi gereği, motorda yapılan her türlü tadilat vs. ruhsata işlettirilmek zorundadır. Bende dün bir trafikçiye sordum, dedim arka çantaya ceza yazılır mı bu maddeden diye. Yazılır ancak biz yazmıyoruz, bu motorla özdeşleşmiş birşey, kimseninde yazdığını duymadım dedi. Peki dedim, forumda böyle bir durum konuşuluyor. O da dedi ki, bi sıkıntı yaratmıştır o arkadaş, mahkemede haklı olamayacağı ve kendisine uyarı niteliği taşıyacak en düşük ceza kesilmiştir. (Örneğin trafikte tehlike saçmıştır, ordan ceza yazılsa mahkemede çürütebilir ama arka çantayı çürütemez gibi). 32 maddeyi genelde aracın şasisinde değişiklikte, motorun gidişinde değişiklik yapacak eklemelerde, egsoz gibi şeylerde yazarız dedi. Hatta egsozda 32. maddeden 72 lira ceza biz yazarız, İl çevre müdürlüğüde 850 lira ceza yazar dedi.
Ceza kesilirken orda değildim, ne oldu, neden oldu bilmiyorum. Üstelikte bu yapılan kimsenin karşılaşmadığı bir durum. Başka şeylerde olabilir, konuyu açan o kızgınlıkla bu gibi detayları da atlamış olabilir. Bir grup arkadaş, tırnak içine alarak söyleyim "muasır medeniyetler seviyesinin medeni gençleri", kocakarı bedduaları etmeseler daha iyi olur. Hem polis genel olarak iyi niyetli olmasa, bu kadar motor kalmaz ortada. Biz polisin iyi niyetini değil, işini iyi yapmasını isteyelim. Yoksa gündüz farı niyetine evde yaptığım, açısını ayarlamadığım, ışık şiddetini belirleyemediğim nice gündüz farları ile geceleri milletin canına okur, koca koca pizza çantaları ile trafikte hem kendime hem diğer araçlara sıkıntı verebilirim..
Emniyet Genel Müdürlüğü pizza, kurye firmalarına çantalarını ruhsata işlettirilmesine dair yazı gönderildiği söyleniyor. Aksi takdirde trafik kontrollerinde parka çekilecekmiş.Doğruluğu var mıdır? Doğru ise bu durum bizim motosikletler için geçerli olacak mı? Bu konu hakkında bilgi sahibi arkadaşlar varsa bizi bilgilendirirse sevinirim.
egm'den yanıt gelsin hele bir desanki motorun arkasına romörk baglıyoruz sacmalık başka bişi değil
BU YAZIYA GÖRE motor yapılırken fabrikanın verdiği teknik proje haricinde takılan her şey çanta ,sis farı ,ledler tüp gazlar ,renk değişimleri ni taknik tadilatla yapıp rusata işletmek zorundayız .
ama bu uygulanırmı uygulanmaz ancak işini tam yapan memurlar yakaladığında cezayı keser.
ticari müesseseler pizza vs veya tehlike arz eden motorun dengesini bozacak kadar büyük hacimli çantalar ve yüklemelere müdahale ederler etmeleride gerekir.
kuryeler çantaları depo ustünde götürürler uygunmu degil kendilerini sıkıntıya sokarlar ve onların zarar görmesi bizide üzer bunları engelemek için memurların görevini yapmasıda hoş karşılanmalı
aslında bu brokrasiye gerek yok polisin tehlikeli araç kullanmak maddesini uygulaması var zaten yolda aralara girenleri devamlı şerit değiştirenleri uygunsuz yük taşıyanları plakasızları sesle rahatsız edenleri ceza kesebiliyor
yakaladığında kesmeside gerekir .
yapmamak lazım kendimize ve kimseye zarar vermeye hakkımız yok .
ceza sinirimizi bozuyor belki bazı cezalarda mükafat gizlidir diyorum