Yamaha Yamaha Ybr 125 / Ybr 125 Esd Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

120 gördüm bende bugün ibrede kestim gazı sonra ve yokuş yukarı çok ağır çıkması düzde sorun yok idare edicez artık

koray gel açıklama bekleniyor senden.... ybr katili.........

yok kanka işin espirisi o, farklı bi açıklaması vardır... devirli kullanınca yada devirsiz kullanınca olan bişey değil bu...
bana kalırsa karbüratör sisteminin bi özelliği diyebilirim.. motorun maşallahı var saat mübarek.. bu yağ bana göre benzinden süzülen yani buharlaşan benzinden
kalan tortu gibi bişey.. sonuçta hava filtresi yağ değilde leş gibi benzin kokuyor.. ilk işim servise soracam ve sizi aydınlatacam

bende ondan bahsediyorum boğulan yada şıkışan motor böyle yapar...

forumda tek ben mi temizliyorum bu hava filtresini yaw.. :p
yok mu başka temizleyen... sizinkilerde aynımı yoksa benim motorda mı bişey var...
çünkü 15,000 km dir değişimlerde ve temizlemelerde bu manzara karşıma çıkıyor... ilk günden beri aynı

yok mu başka temizleyen... sizinkilerde aynımı yoksa benim motorda mı bişey var...
çünkü 15,000 km dir değişimlerde ve temizlemelerde bu manzara karşıma çıkıyor... ilk günden beri aynı

sıkıştırdığım da zorladığımda benimkindede oluyor.. öncekilerindede oluyordu...

Benim konu ile ilgili bir arkadaş 2008 yılında konu açmış konuya gelen cev. şu şekilde...

Hava filtresinde iki giriş bir çıkış vardır.
İKİ GİRİŞ:
1. Temiz hava girişi
2. Karter Havalandırması (Motor ana gövdesinden gelen ince hortum işte budur. Bu borunun hava filtresine bağlanmasından maksat;motor gövdesinin içinde aşırı sıcaktan oluşan yağ buharını ortamdan uzaklaştırmak, piston gerisinde oluşacak ters basıncı yok etmekdir.)
FİLTRE ÇIKIŞI: Karbüratör'e temiz hava girişidir.

Sizin sorduğunuz boru/hortum, Karter havalandırmasıdır. Bu hortumdan yağ veya yoğun yağ buharı geliyorsa; sorun anlamındadır. Nasıl derseniz? Piston etrafındaki sekmanların, bitmesi veya tam olarak görevini ifa etmemesi halinde; piston üstünde çalışma esnasında oluşan yüksek basınç, kartere iner, çalışan motorda oluşan ısıyla da birleşince de; bu hortumdan yoğun bir yağ dumanı veya yağ gelmeye başlar, hava filtresiyle olan bağlantısı nedeniyle de; doğrudan karbüratöre gider ve Eksozdan da beyaz/mavi bir duman çıkmaya başlar. Bu miktar arttığında; bujilerinde yağlanmasına ve çalışmamasına da neden olur.
Bilmem anlatabildim mi?

Süleyman kardeşim;:)

Doğru olanı Boğaçhan kardeşim yazmış zaten.:cat:

Daha bir detaylı açıklamak gerekirse..

Bahsettiğin hortum kartelden hava filitresine(kutuya) gelen hortum..Değil mi?

Yani ilk bakışta hava filitresinin kutusuna bağlı olduğunu görünce hemen aklımıza "bu kutudan kartele hava gidiyor" gelir..
Ama bu yanlış bir tespittir..

Doğrusu;:bounce:

Kartel içinde ısınmadan (dişli hareketlenmesi) dolayı oluşan
yağ buharını hava filitresi vasıtasıyla dışarı atmaktır..
Hava filitresinin görevi ise silindir bloğuna hava emdirmek..

Dediğim gibi Boğaçhan kardeşim açıklamış..Tekrar okursanız dikkat edeceksiniz..

2 girişi ve 1 çıkışı olduğunu anlayacaksın..:)

Bilmem anlatabildim mi..:p
Eğer anlatamadığımı düşünürseniz tekrar yazın daha da detaya inelim..:rendeer:
Ama şu giriş ve çıkışları unutmayın..:wiinkk:

Çünki;

Bu yeni jenerasyon makinalar AB normlarına göre havayı kirletmemesi için..:)

Yani yeni yapılan makinalarda kartel içindeki yağ buharını hava filitresi kanalıyla tekrar silindir bloğuna yollayıp egzozdan yanmış gaz olarak çıkması için..:)

Kısaca GERİ DÖNÜŞÜM deniliyor buna..:) :p

Yine anlamadıysanız dahada detaylı açarız konuyu..:wiinkk: :cherry:

---------- Post added at 21:01 ---------- Previous post was at 20:54 ----------

En sondaki cevaba ihtimal veriyorum... genelde hava filtresi yağ içindeyse sorun vardır gibi şeyler okuyorum... bizim motorlarda AB muhabbeti var ya o hesap...
yani sonuç olarak araba sitelerinden okuduğum şu... hava filtresi yağ içinde kaldıysa ,rektefiye gerekli deniyor.. (benim hava filtresinde damla yağ yok)
Bir ikincisi ise bu durumun geri dönüşüm ile ilgili olacağı..

ihtimal vermediğim cevaplar ise;
fazla yağ koymak
yanlış yağ koymak (numara vs gibi)

---------- Post added at 21:22 ---------- Previous post was at 21:01 ----------

vJCUc.jpg

Şunu belirtmeyi unuttum.. İşaretli noktanın ismi hava filtresi kontrol tıpası..
Kitapçıkta okuyup anladığım kadarı ile yamahanın dediği şu; kontrol tıpası dolduğunda hava filtresini temizleyiniz yada değiştiriniz..
Demek ki normal bi durum ..

Bende geçenlerde bir kontrol ediyim dedim en ufak bir pislik yoktu ama bende de hafif o yağdan vardı o alttaki deliğin orda.

Evet bende doğru tahmin etmişin o ortadaki küçük deliğe gelen hortum motorun gövdesinden geliyor, yani tahliye amacıyla konmuş.

F54

topitop koray benim motorda böyle bi durum yok aldığımdan beri senin motor yağ mı eksiltiyor yoksa cbf ler gibi:pl:

F54

senin motor karadüzen olum.. :queen: bizimki katalitik konvektör olayı ... yani türkçesi geri dönüşüm :cat:
kara veya beyaz abisi öyle antin kuntin parçalar olmasında gerisi farketmez ne len bu katalitik soba gibi birşey galiba senin dediğin kışın iyi ısıtır kanka:queen:

kara veya beyaz abisi öyle antin kuntin parçalar olmasında gerisi farketmez ne len bu katalitik soba gibi birşey galiba senin dediğin kışın iyi ısıtır kanka:queen:

ısıtmaz mı kanka... neyse bişeydaha öğrenmiş olduk.. gördün mü motorumu senden akıllı.. çevreyi kirletmemek için yağ buharını hava filtresi kutusunda biriktiriyor.. oradaki tıpadan değişim zamanını görüyorsun...

F54

len oğlum 4 zamanlı motor zaten çevreyi senin içtiğin sigaradan daha az kirletiyor eğer çevreyi o kadar düşünüyorsan zigara yı bırak:pl:

Günaydın ramazan abi.Allaha şükür sen nasılsın.Bu arada herkezin bayramını kutlarım.

Epeyden beri resim paylaşmıyordum açılışı yapayım :)

IMAG0232.jpg

IMAG0230.jpg

IMAG0226.jpg

IMAG0225.jpg

IMAG0224.jpg

IMAG0223.jpg

IMAG0222.jpg

Geçen gün ilan vermiştim sahibindene.Telefon susmadı arayıp duranlar mı dersin sahibinden mesaj atıp r6 ile takas etmek ısteyenler mi dersin.Vazgeçtim satmakdan.Biraz daha idare edicez ybr ile :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar