Daha önce de yazdım. Geçmiş konulardan bilgi alınabilir lastik üzerine konuşmalarımız. Pain'in dediklerine katılılıyorum. Orjinal lastikler de yaşanan sıkıntılar, kesinlikle kullanıcı arkadaşların tecrubesizliklerin den doğan doğal sonuçların bir parçası. Genel olarak konuşuyorum. Bu cümlemden lütfen orjinal lastiklerin 4/4'lük olduğu anlamını çıkarmayın. Ben michealin pilot activleri taktırdığım da, motorumun frenin de iyileşmeler olduğu gibi, psikolojikte olsa viraj giriş ve çıkışların da daha bir rahat ediyordum. Bunun yanında ani ivmelenme sonucu bazı durumlar da patinaj'a düşüyordum orjinal lastikler varken. Bu minimum'a indiği gibi, arka frenim kolay kolay kitlemiyordu. Eski lastiklerim de daha çabuk kitliyordu arkayı.
Kısacası, durumu müsait olanlar elbette ki lastiklerini değiştirsinler. Fakat diğer taraftan o kadar da yerin dibine sokulacak bir lastik olmadıklarını, 11 yıllık bir motor kullanıcısı olarak rahatlıkla söyleyebilirim. Barkın benim severek takip ettiğim ve takdir ettiğim bir kişidir. Fakat bir kişi ne kadar uzman olursa olsun, her dediğinin doğru olacağını söyleyemeyiz. Barkının sonuçta testisi ayrıntılı izlemedik, motorun sınırlarını ne derece zorladığını izlemedik.
Her şey bir yana, motoru alır kullanırsın. Sana güvensizlik oluşturan bir takım olaylar varsa, imkanların çerçevesinde bunları halledersin. İmkanın yoksa nerede nasıl davranacağını bilirsin. Bilmiyorsan bu problem zaten başta sendedir. O öyle demiş, bu böyle demiş geçin bunları arkadaşlar. Kendin ne düşünüyorsan onu uygula. Bir başkasının dediğini değil...