şimdide kontrol ettim arkadaş maşa olduğu gibi yağ boruyu başka yere çekmiştim arkaya doğru yayılıyor fazla yağı tahliy eederken serviste baktı abi yağ bu zaten maşanın altından yürümüş dedi maşanın altını boydan boya gösterdi şimid frene yağ gittiği için sıkıt tutmuyor borunun yerini değiştireceğim ve diski yağdan arındıracağım problem yok yola devam
hatta hatta yağ akışı giderek azaldı dün cross motorları tamir eden bir arkadaş var demiştim atölyes,ine gittim keçe sordum onun elinde yokmuş ama sanayide bir yer söyledi arkadaşı motoru gördü bu mondialmi dedi elman dedi ktm le bire bir yapmışlar dedi amartisörlerde öyle dedi kaç para dedi elaman 8000 tl dedik adam yanlızca ktm min bu amortisörlerinin 6000 tl tutacağını söyledi bir şey daha öğrendim bu bizim ön maşada ayarların altında bir alyanla açılacak ufk bir civata var o civatayı bielirli sürelerde açıp havasını atmamız lazımmış amatisör içindeki hava birikince sertleşiyormuş bir apart la değiştire biliyoruz üstü düğmeli düğmeye basınca pıst edip havayı atıyormuş
Tunç şu resimdeki bizim arka amortisör biliyorsun. O haznenin altındaki küçük vidanın ne işe yaradığını da sorarmısın birdahaki sefere:
Ben amortisörü söktüğümde hafiften yokladım o vidayı, çok kolay dönüyordu...
Ön amortisörün altında da ayar yeri var doğrudur. Bende görmüştüm. Galiba ya sertlik ayarı yada geri sekme ayarı oradan yapılıyor... Yanlız nasıl bir aparat ile havası alınıyormuş onu anlamadım. Aparatı aşağıya mı takıyoruz, basınca alleni çevirip havasını mı alıyor ?
Onun dışında motoru alacak olan varsa daha da motoru anlatmıyorum. Zaten topikte 128 kere bahsettik özelliklerinde ve genel hallerinden. Daha da baydı beni artık, yok şurası şöyle burası böyle... Hani çinli teknolojisi işte, anlat anlat bitmiyor :cherry: Ama titreşimin olmaması 10 numero :cat: