Herkes "Herkez" yazıyorsa sorun bende demek

Bildiğim kadarıyla , motosiklet kelimesi dilimize Fransızca'dan geçmiştir. Fransızca'daki karşılığı "Motocyclette" dir. Fransızlar "R" harfini fazla sevmiyorlar :). Yazım ve söylemde farklı olan birçok kelime aslında Fransızca'dan dilimize girmiş. Örnek vermek gerekirse; Şoför (Chauffeur) bunlara verilecek en iyi örnektir. Egzoz kelimesi de bizim kanayan yaramızdır. İngilizce yazımını ve telaffuzunu sorunsuz yapabiliyorken Türkçe yazım ve söylemi hala bir muammadır benim için. Bu foruma bile yazarken emin olmak için, TDK ' nın büyük sözlüğünden faydalandım :).

Sağlıcakla.

c90

bu konuyu açanı
bilmesem de Mete han açmıştır derim her açtığı konu bana bana bu Mete han bey kardeşim hep Deniz Baykalı hatırlatıyor
muhalefet edilecek konu yok ise kendine muhalefet ol::gazla::
b9gd7.jpg

ula rot balansı bozuk bıngıldak ayusu; senin motobiyografin imzanda her daim görünüyor da benim otobiyografime mi takıldın şimdi
bırak ben de kendimi öyle ifade edeyim

sana uyuz oluyorum ganga son zamanlar...siyasi aleme daldığın için valla soğudum senden...küstahsın...:p

herkeşe benden çay!
metehana yok.

::karma::::blusssh:

bu konuyu açanı
bilmesem de Mete han açmıştır derim her açtığı konu bana bana bu Mete han bey kardeşim hep Deniz Baykalı hatırlatıyor
muhalefet edilecek konu yok ise kendine muhalefet ol::gazla::
http://f1207.hizliresim.com/z/z/b9gd7.jpg

eyvallah topraam ne diyorsan doğrudur...bizide böyle kabul et ..arıza hüsnü olarak..:p

herkez diye bir şey yok doğrusu herkeştir. hepiniz yanlış biliyorsunuz

[YT]o4-tKJqN3EY[/YT]

Motosikleti
MV Agusta Brutale 800, Ducati 797
sana uyuz oluyorum ganga son zamanlar...siyasi aleme daldığın için valla soğudum senden...küstahsın...:p

keşke geyik yapacak neşe olsa haci
olayın dalga geçilecek tarafı kalmadı, dünyanın gidişatı iyi değil
ister istemez göz ardı edemiyorum

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar