Nikelaj Temizliği Nasıl Yapılır.....

Motosikleti
Honda VFR 800x Crossrunner
Konu yıllar önce açıldığından açan kişiye değil de genel olarak ortaya bilgi olsun diye söyliyim.

Herkes resmen kimya deneyi yapmış her türlü maddeyi söylemiş :mrgreen::mrgreen::mrgreen:

Arkadaşlar egsozda yapışmış olan ayakkabı, lastik, küf vs. lekeler için ne kola ne diş macunu ne gaz yağı ne başka bişey gereklidir. Kimyasala gerek yok. :mrgreen: Çözüm "BULAŞIK TELİ" :bounce: egsozunuzu hafif ıslatın, hatta bir çırpıda çıkmasını istiyosanız sabunlu suyla temizlenecek bölgeyi köpürtün. Bulaşık telini iki sürtmenizle egsozunuzda lekeden eser yok. :mrgreen::mrgreen: Hatta sıfır gibi parlatmak isterseniz de "Metylan Parlatıcı" diye mor kutulu ucuz bi ürün var. O ürün de gıcır gıcır bi nikelaj malzeme için yeterli :cat:

Konu yıllar önce açıldığından açan kişiye değil de genel olarak ortaya bilgi olsun diye söyliyim.

Herkes resmen kimya deneyi yapmış her türlü maddeyi söylemiş :mrgreen::mrgreen::mrgreen:

Arkadaşlar egsozda yapışmış olan ayakkabı, lastik, küf vs. lekeler için ne kola ne diş macunu ne gaz yağı ne başka bişey gereklidir. Kimyasala gerek yok. :mrgreen: Çözüm "BULAŞIK TELİ" :bounce: egsozunuzu hafif ıslatın, hatta bir çırpıda çıkmasını istiyosanız sabunlu suyla temizlenecek bölgeyi köpürtün. Bulaşık telini iki sürtmenizle egsozunuzda lekeden eser yok. :mrgreen::mrgreen: Hatta sıfır gibi parlatmak isterseniz de "Metylan Parlatıcı" diye mor kutulu ucuz bi ürün var. O ürün de gıcır gıcır bi nikelaj malzeme için yeterli :cat:
Telin yaratacağı çizikler için de bir öneriniz varsa hemen uygulayalım.
Arkadaşlar kromaj yüzeylerinizi sert malzemelerle temizlemeye kalkmayın. Çizer ve matlaştırırsınız. Bir daha eski haline dönmesi imkansızlaşır. Arexons un krom pasta-cilası iş görüyor. Mikrofiber bez, sıcak egzoz ve biraz sabır.

Motosikleti
Honda VFR 800x Crossrunner
Ben her iki motorumda da bulaşık teli ile temizledim (Tiger S ve RR Spyder). Ayrıca arkadaşlarım da (Dragstar) bulaşık teli kullanıyor. Henüz tek bir çizik-matlaşma göremedik. Hiç sıkıntı çıkarmadı bize :cat:

Adem çimento ile ovala, eski motorcu konyalı bi abimiz demişti... ;) Saten alçı önermiş birisi de o da olabilir. Ben şahsen matkabın ucuna bir parlatıcı fırça takacağım ve çimento ile parlatacağım (Elle uğraşırsan canın çıkar) Ama şu ön amortisörü bi halledeyim önce de... :)

sağol teo abim.bazı yerleri çok küflü. matkabın ucuna zımrara, yeme taşı taktım çok küflü artık nikelajdan eser kalmamış yerleri taşladım. Küfü çimento çıkarırmı? Küfü ne çıkarır? Çimentoyu bi deniyem bakem.

Adem o egsoz heralde nikelaja girecek dediğine göre... Sizin oraların rutubetinde bi ayda yine aynı olur yoksa... Matkaba zımpara cinsi değil de parlatma için daha yumuşak bişeyler bulmaya çalış (daha temiz yerler için) Eğer nikelaj çizilirse eskisinden berbat hale gelir kısa zamanda... Çok paslanmış yerleri de ince saatçi tornavida ile kazırsan bence çıkar

Arkadaşlar kromaj yüzeylerinizi sert malzemelerle temizlemeye kalkmayın. Çizer ve matlaştırırsınız. Bir daha eski haline dönmesi imkansızlaşır. Arexons un krom pasta-cilası iş görüyor. Mikrofiber bez, sıcak egzoz ve biraz sabır.

Vn 800 e yapıyorum sonuç mükemmel

Konuyu hortlattım ancak bilgi olsun,

Yasdal'ın dediği gibi pasta ve üstübü ile kurumuş benzin lekesi bile çıkıyor tecrübe ile sabit. Benzin lekesi egsoz üzerinde kurumuştu, normalde benzin lekesini su buharı çıkartır ama o bile fayda etmemişti kuruduğu için. En son pasta ile hallettim.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Slm arkadaşlar,benim bir sorunum var ve yardım istiyorum.O da şu;motorun egzozu üzerinde birtakım lekeler var.Bunlar egzoz sıcakken ayak falan değdiği için oluşan lekeler.Bunları nasıl temizleyebilirim?Lütfen yardımcı olur musunuz? :silent:

Merhaba benzinciden şaşal ile benzin al benzinden daha iyi temizleyen bir madde yoktur iz bırakmaz hemen uçar

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar