Hyosung S&T Kanuni Hyosung GT 250 R Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

tekrardan iyi geceler arkadaşlar birşey danışmak istiyorum bende 2007 model gt250r var gösterge panelimin lcd ekranı bozuldu çalışmıyor
çıkmasını aradım bulamadım yanlız birtane buldum oda 2011 modelin beyaz zeminli devir saati deyişik biraz soketleri aynı gibi sizce 2007 ye uyarmı yardım ederseniz mutlu olurum iyi geceler teşekkürler

soketleri uymuyor Efi(enjeksiyonlu) modeller ile karbüratörlüler farklı. Ufak tefek modifikasyon ile uyrudurulabilir mi diye düşünüyorum ama hiç bi bilgim yok yurt dışı sitelerinde de böyle bişe görmedim

Eskiyen motosikletini pahalı satıyor desen tamam. Bakımları gelmiş motosiklet o para etmez desen yine tamam ama dediğin "Zamanında 7-8 bin tl ye aldıgı motoru aradan 4 yıl gectıkten sonra 6 bin tl ye satma çabası" lafın yanlış çünkü ülkemizde yıllık enflasyon (tefe+tüfe)/2 den hesaplarsak yaklaşık %12

Motosikleti 7000TL ye almış olsun bu para her yıl %12 değer kaybedecek. Geçmişte verdiği 7000tlnin bugünkü gerçek karşılığı aşağıdaki bileşik faiz ile hesaplanır.

Paranın Bugünkü Ederi = Ana para x (1 + faiz oranı)^periyot sayısı (^ = üzeri)
11014 = 7000x(1+0,12)^4

Yani 4 yıl önce 7000liraya alanlar aslında bugünün parası ile o motosiklete 11.014TL para verdiler.
Ekonomide hesap öyle yapılmaz böyle yapılır.

Burada hava satmana gerek yok arkadasım. Ben onun 4 yıllık amortisman degerini düşsem yine istedigi fiyat altına girer. Bunları yazmanın amacı ne senin yazıda sana dokunan bir yer yok. Kalkıp milleti soyanları savunma bana. En sonda bitirdim zaten yazıyı satan varsa bilen varsa haber versin. Savunma yapmayın. İyi forumlar. 2007-2008 model GT250 R aranıyor. İstanbul 4500 TL. özel mesajdan ulaşın. Teşekkürler.

Burada hava satmana gerek yok arkadasım. Ben onun 4 yıllık amortisman degerini düşsem yine istedigi fiyat altına girer. Bunları yazmanın amacı ne senin yazıda sana dokunan bir yer yok. Kalkıp milleti soyanları savunma bana. En sonda bitirdim zaten yazıyı satan varsa bilen varsa haber versin. Savunma yapmayın. İyi forumlar. 2007-2008 model GT250 R aranıyor. İstanbul 4500 TL. özel mesajdan ulaşın. Teşekkürler.

Gerçekler niye bu kadar zorunuza gidiyo ? 4500 tl ye alırsın,2 km zor yol gidersin.Ben milleti soyanlardanda,soyulan kerizlerdende,ölücülerden de nefret ediyorum :)

Motorumun 120 tane birbirinden özel resmi bulunan albümü satıyorum bende hemde sok fiyata 4500TL ye vericem üstelik 2012 model almak isteyen özelden Msj atsın lütfen ☝

2012 bana pahalı gelir 2006 2007 model resimler satan varsa helalinden 2000tl veririm.
İlgilenenler özelden ulaşsın.

Full versiyonunu izleyebilmek için lütfen DVD satın alınız.
Yaza özel kampanyamızla 1 DVD alana, 1Adet 2008 GT250R DVD si bedava.Ve bitmedi baylar bayanlar,bunların yanında 1024x1080 çözünürlüğünde 1 Adet 2008 GT250R Jpeg inede bedava sahip olabilirsiniz.
[YT]u6zSIuEQSwE[/YT]

Undocap hocam 2012 modül hyobusa satıyorum 2.000 tlye size özel fiyat bazı enaileri kandırmak için 9.000den satıyom valla :D burda berkay gibi arkadaşları kandırmak asıl amacımız nasıl olsa ^^ 2030 modül akbell satıyom 10.000 dele 10.0000 sudan ucuz :D

forumda küçük kardeşlerimiz olmasa bizler burda nasıl güleceğiz :D

eod

en baştan anlatıyorum

belki alacak arkadaşlara , yada aklında soru olan arkadaşlara yardımcı olması dileğiyle...

birçok arkadaşımızında bildiği gibi 2007 model 50bin km'de turuncu bir gt250r aldım .

5-6 ay boyunca sorunsuz kullandığım motosikletimden çok memnundum. Daha sonra ne kadar kabul edemesemde sürekli yavaşlarken biraz yüksek devirde bile olsam vites düşürerek yavaşlamayı tercih ediyordum.
Bu sürekli yığılmalar subaplardan birinin kırılmasına neden olmuştu , ve o korkunç hikaye gözümde canlanmıştı.
Sanırım ''Krank kırdım .'' korkusu ...
Tüm belirtiler krank olduğunu gösteriyordu

daha sonra bir kaç tanıdığın aracılığı ile motorumu yapacak olan usta ile tanıştım . bu motora önce bakmamak için diretti , daha sonra araya soktuğumuz tanıdıkların hatırına bakmayı kabul etti.

Motoru indirdikten sonra subapların kırılarak pistonların tepesine vurduğunu söyledi , 4 adet subap ile 2 adet piston aldım , subaplar üst kapak denilen bir yeride mahvetmiş , tornaya gönderilerek düzeltilen üst kapaktan sonra pistonlar rektefiyeye gönderildi.

tamam herşey bitti dememe kalmadı egzantrik milinin çatladığını ve egzantrik zincirlerinin çok kötü durumda olduğunu söyledi usta , yoğun bir uğraş sonucu ve gt250r facebook sayfamızdaki arkadaşlarında yardımı ile çıkma bir eksantrik mili buldum .

evet ustanın istediği herşeyi almıştım , ancak rektefiyede bir sorun çıktı ... ustanın 2mm boşluk istemesine rağmen üst kapaktan 1 mm' mi ne boşluk bırakılmıştı... tekrar tornaya gönderilerek halledildi.

her seferinde motor bu hafta sanayiden çıkıyor dediğimde karşıma bir sorun daha çıkıyordu , bu sefer sustum , neşemi içime attım , dillendirmedim :D

ve 5 gün önce motorum sanayiden çıktı , şu an çakma bir rodaj aşamasındayız devir 5 bini geçirmeden sakin sakin 1000 km tamamlama derdindeyim.

öncelikle motorun eski hali ile yeni hali arasındaki farkları söyleyeyim , eskiden daha tiz bir sesi vardı , şimdi daha tok bir sese sahip.
eskiden belli devirlerde gördüğü hızlardan bi 10km gibi daha hızlı, daha güçlü.

özellikle belirtmek isterim ki bu motor benden önce resmen tecavüze uğramış . subap kırmak benim hatam olabilir ama benim yüzümden olmayan birçok şeyide yaptırmış bulunuyorum :)

bu motoru alacak arkadaşlara şiddetle tavsiyem devir kesici olmayan modellerden uzak durmaları olacaktır, çünkü kimin nasıl kullandığını kimse bilemez .
gerçekten benim bu ustayı bulmuş olmam benim açımdan bir mucize oldu , bir nevi hobi olarak bu işi yapan bir insan olması ve paranın hep 2. planda olması beni gerçekten çok mutlu etti .

bu motor yapıldıktan sonra ayar tutmaz gibi birçok şey duydum , zaten bu nedenle yaptırıp yaptırmamakta kararsızdım ama doğru ve işini bilen bir usta ile ayar tutmayacak bir motor olduğunu düşünmüyorum .

alınan parçalar ; 2 emme , 2 egzos subabı
2 adet piston
4 yada 8 adet keçe tam hatırlamıyorum :D
1 adet ön eksantrik mili
2 adet eksantrik zinciri
1 adet plakalık
1 adet ön cam
1 adet gösterge çerçevesi

harcanan para ; 1450 TL ( işçilik + torna dahil )

zahmet edip okuyan arkadaşlara teşekkür ederim , motorun son halinin resimlerini yakında atarım :)

eod satıyorsan 2000TL veririm. 6 ay içinde arıza çıkarırsa 2002 tl geri isterim ona göre

Hacı yavaşlamada vites düşürerek falan kompresör yapmak çok doğru değil bence. Çok daha ucuz ve sisteme yük bindirmeyen fren balatası diye çok ucuz bir malzeme var onu kullanmayı tavsiye ediyorum :D
Bu yavaşlama konusunda endurolar çok daha sağlam materyallerde imal edildiği için endurolarda kompresör yapılabilir. Bizim motosikletlerde önermiyorum. Çok daha kısa bi zamanda egzantirik zincirini uzatırsınız başka başka da bir sürü sorunlara sebep olur.

sen kaşınıyorsn dikkatli ol. adımı kullanarak burda yazı yazma üç kağıtcılara dolandırılacığıma almam gider sıfır alırım sen git 15000 tl ye sat alan olur helbet

sen kaşınıyorsn dikkatli ol. adımı kullanarak burda yazı yazma üç kağıtcılara dolandırılacığıma almam gider sıfır alırım sen git 15000 tl ye sat alan olur helbet
peki zeki mürende seni görecekmi berkay kardeş ? tutmayın küçüğü bırakın 15.000 tllik sıfır hyo alacak :D ikinci el satın almayı dorandırılmak sanıyor vah vah burda hyo kullanan bir piskolok istiyorum bu küçük kardeşe yardımcı olsun.

belki alacak arkadaşlara , yada aklında soru olan arkadaşlara yardımcı olması dileğiyle...

birçok arkadaşımızında bildiği gibi 2007 model 50bin km'de turuncu bir gt250r aldım .

5-6 ay boyunca sorunsuz kullandığım motosikletimden çok memnundum. Daha sonra ne kadar kabul edemesemde sürekli yavaşlarken biraz yüksek devirde bile olsam vites düşürerek yavaşlamayı tercih ediyordum.
Bu sürekli yığılmalar subaplardan birinin kırılmasına neden olmuştu , ve o korkunç hikaye gözümde canlanmıştı.
Sanırım ''Krank kırdım .'' korkusu ...
Tüm belirtiler krank olduğunu gösteriyordu

daha sonra bir kaç tanıdığın aracılığı ile motorumu yapacak olan usta ile tanıştım . bu motora önce bakmamak için diretti , daha sonra araya soktuğumuz tanıdıkların hatırına bakmayı kabul etti.

Motoru indirdikten sonra subapların kırılarak pistonların tepesine vurduğunu söyledi , 4 adet subap ile 2 adet piston aldım , subaplar üst kapak denilen bir yeride mahvetmiş , tornaya gönderilerek düzeltilen üst kapaktan sonra pistonlar rektefiyeye gönderildi.

tamam herşey bitti dememe kalmadı egzantrik milinin çatladığını ve egzantrik zincirlerinin çok kötü durumda olduğunu söyledi usta , yoğun bir uğraş sonucu ve gt250r facebook sayfamızdaki arkadaşlarında yardımı ile çıkma bir eksantrik mili buldum .

evet ustanın istediği herşeyi almıştım , ancak rektefiyede bir sorun çıktı ... ustanın 2mm boşluk istemesine rağmen üst kapaktan 1 mm' mi ne boşluk bırakılmıştı... tekrar tornaya gönderilerek halledildi.

her seferinde motor bu hafta sanayiden çıkıyor dediğimde karşıma bir sorun daha çıkıyordu , bu sefer sustum , neşemi içime attım , dillendirmedim :D

ve 5 gün önce motorum sanayiden çıktı , şu an çakma bir rodaj aşamasındayız devir 5 bini geçirmeden sakin sakin 1000 km tamamlama derdindeyim.

öncelikle motorun eski hali ile yeni hali arasındaki farkları söyleyeyim , eskiden daha tiz bir sesi vardı , şimdi daha tok bir sese sahip.
eskiden belli devirlerde gördüğü hızlardan bi 10km gibi daha hızlı, daha güçlü.

özellikle belirtmek isterim ki bu motor benden önce resmen tecavüze uğramış . subap kırmak benim hatam olabilir ama benim yüzümden olmayan birçok şeyide yaptırmış bulunuyorum :)

bu motoru alacak arkadaşlara şiddetle tavsiyem devir kesici olmayan modellerden uzak durmaları olacaktır, çünkü kimin nasıl kullandığını kimse bilemez .
gerçekten benim bu ustayı bulmuş olmam benim açımdan bir mucize oldu , bir nevi hobi olarak bu işi yapan bir insan olması ve paranın hep 2. planda olması beni gerçekten çok mutlu etti .

bu motor yapıldıktan sonra ayar tutmaz gibi birçok şey duydum , zaten bu nedenle yaptırıp yaptırmamakta kararsızdım ama doğru ve işini bilen bir usta ile ayar tutmayacak bir motor olduğunu düşünmüyorum .

alınan parçalar ; 2 emme , 2 egzos subabı
2 adet piston
4 yada 8 adet keçe tam hatırlamıyorum :D
1 adet ön eksantrik mili
2 adet eksantrik zinciri
1 adet plakalık
1 adet ön cam
1 adet gösterge çerçevesi

harcanan para ; 1450 TL ( işçilik + torna dahil )

zahmet edip okuyan arkadaşlara teşekkür ederim , motorun son halinin resimlerini yakında atarım :)

hadi hayırlı olsun ensonunda çıktı demek çok sevindim güle güle kullan

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar