Yazdığım ilk mesaj buyrun.
İnsanlar mide ağrısı çektiğinde KBB niye gitmiyorsa her veterinerde her hayvandan anlamaz gayet normal bir durum.
Burada kimi savunuyorum gibi gözüküyor.
İkinci mesaj dikkatli okuyun lütfen süs havyanı ibaresi varmı?
Bencede böyle bir hakları olmaması lazım. Zaten günümüzde veterinerlik hayvan sağlığından çok hayvan süsüne hizmet veren bir sektör haline gelmiştir özellikle büyük şehirdlerde. Hatta bazılara sadece mama satışı yapmamaktadır.
Öncelikle üniversite bitirmekle adam olunmaz. Her üniversite mezununa adam denilse vay halimize. Seviye meselesine gelince hayvanlara uğraşan birinin karşısındakine bu tarz yakıştırmalar yapması rahatsız edici hayvanın cinsi ne olursa olsun.
36 yıldır evimde bir çok hayvan besledim. Hala Balık, ve kuşlarla yakında ilgilenmekteyim. (Özellikle Discus balıklarıyla ilgili okumadığım makale kalmadı) Görünen o ki en az sizin kadar veterinerlerle muhataplığım var. Öyle klinikler gördüm ki klinik demeye bin şahit lazım neredeyse market olmuşlar yumurta bile satıyorlar.
bakın ercüment bey, iki mesajınızı da gördüm ilkinde zaten doğru olan bir şeyi söylüyorsunuz, bu durumda bunu bile anlayamayanlaraydı eleştirilerimin bir kısmı.
ikinci mesajınızda yazdığınıza gelince; belki inanmayacaksınız ama veteriner tabelasını gördüğü halde bana yumurta dahi soran olmuştu bir keresinde. tam da eleştirinize denk düşmüş bir olaydır. insanlar bir şeyler talep ederse siz de karşılık verirsiniz ve bundan para kazanırsınız ki işleriniz yürüsün. eğer klinik mama satmazsa hayvan sahibi pet shopa gider ve onlardan da veteriner olmadığı halde aşı yapmaya kalkışanlar var. ve bizim hayvan severlerimiz gidip hem mamasını alır hem de paşa paşa aşı yaptırır petshopçulara. ben az ürün bulunduğum için de eleştiri alırdım. bunda eleştirecek bir durum yok.
ama siz tutup da sırf eleştiri olsun diye mama satıyorlar, süse önem veriyorlar derseniz benim cevabım da yazılı zaten.
gelelim diğer mevzulara istediğiniz kadar hayvan besleyin, milyon tane veterinerle tanışın ama bu size onu dışarıdan alelade eleştiri hakkı tanımaz. zira eleştirdiğiniz noktalar pek onları tanımadığınızı gösteriyor.
üniversite konusunu siz açtınız ben ironi yaptım ama onu da pek anlamamışsınız ama olsun önemli değil.
yakıştırma konusuna hiç girmeyelim isterseniz, bana mesleğimden dolayı kendince hayvan demeye çalışanlar da oldu:
"yauuv veteriner, veteriner hayvan demekmiş doğru mu?" ben üzerime alınmadım, alınmam da zaten. zira hayvanları gerçekten tanıdığıma inanıyorum ve insanla arasındaki farka bakarsak pek alınacak bir durum yok.
sülün yakıştırması da aklınızda kalmasın, sesini pek sevmem o yüzden yukarıdakilerinin yazdıkları bana sülün ötüşü gibi geldi. anladınız mı?
bu arada sayın dreamkiller şu söylediğin aşıyı çok merak ettim. benim bildiğim hiçbir virüs ben barınakta pansiyonda takılayım başka yerde yaşayamam demez. küçük bir anekdot sizin için:
bir gün aşılarını rutin yaptıran bir hasta sahibim geldi ve "ya bu zaten hasta olmuyor daha aşı yaptırmasak olmaz mı?" dedi. aşı önlemdir, önlemin her türlüsünü almak gerekir. veterinerlere karşı bu kadar da önyargılı olmayın yahu!