Motosiklet hayatıma 2008 model MT-03 ile başladım. Yaklaşık 2200 km'dir kullanıyorum. Henüz eğitim alma, öğrenme aşamadındayım ve anladığım kadarıyla sürüş devam ettikçe bu öğrenme süreci de devam edecek. Bir kere düştüm depoya lokal boya yaptırmak, peg, manet değiştirmek zorunda kaldım. Motosiklete başlarken işe gider gelirim diye düşünmüştüm. Gerçekten de öyle oldu; gezmekten daha ziyade işe gidip gelmek için kullanır oldum. Kullandığım güzergahta hızlı ilerleyen bir trafik olduğu için keşke 125'lik 250'lik motor alsaymışım demedim. Kullanması çok zevkli bir motosiklet. Çok cici, seviyorum. Ön cam taktırınca göğsüme vuran rüzgarı da hayli kesip beni 100 üzeri hızlarda rahatlattı.
MT-03 hormonlu bir commuterı andırıyor bana veya ABS'si olmayan bir NC700S'i. Hızlıca uzaklaşmak istediğin durumlarda uzaklaşmayı hemen sağlıyor, doğru devirde kullanılınca gazı kapatınca da hayli güçlü bir kompresyonla yavaşlıyor. Yakıt sarfiyatına gelince: 47 beygirlik, bir tek silindirli, enjeksiyonlu motosiklet ne yakarsa o kadar yakıyor. Fuelly'de kaydını tutuyorum:
https://www.fuelly.com/driver/zaferce/mt03
MT-03 işe gidip gelmeyi bir zevk haline getirdi benim için. Aha şöylece park ediyorum:
Üç kelimeyle özetleyeyim: Atik, kıvrak ve çıplak.