Ademim enjeksiyonlu bir motorla karbüratörlü bir motor arasında tahminimce en fazla 1 lt oynaması gerekir en iyti ihtimalle . Şehiriçi ortalama yakıt 5.0 lt civarı olarak gösteriliyor her yerde 5,2 en fazla değer tabi sapıtanlarda yok değil 7 olan 6 olan benimki gibi..
150 cc 3 se 300 cc de 6 lt şeklinde artmıyo bu meret ki zaten bende ekonomi beklemiyorum bu motordan sadece ortalamasının üstüne çıkması çiğ benzin atması ilerde sıkıntılara yol açacağından korktuğumdan biraz üzerine gidiyorum.
Bugun Küba Yetkili servisi Ruhi ustayla birlikte (demeyim aslında herşeyini ben yaptım o yönlendirdi beni ama sağolsun fikirler bile yeterli benim için.) Diyaframını tekrar oturturduk bu sefer tam yerinde..
Hava filtresini acayip temziledim usta yeter artık diyene kadar içten dışa dıştan içe (doğrusu içten dışadır ama araları da temizlemek geekir.) temizledim.
Mutlaka c50 c800 kullanıcıları vl800 kullanıcıları da okuyacaktır. .hava filtresini temzilemekten öte değiştirmeyi düşünüyodum ama ank da bulamadım ve fiyat çok yüksek geldi 10 liralık iki bez parçasına sadece suzukiye özel plastik takıklarından 130 tl vermek içmden gelmedi.
Aklımda olan şeyi ustam da söyleyince gözlerim parladı yine çekiş sorunu çekmiş olsaydım :
Hava filtresi plastik bir parçaya bağlı filtre de öyle geliyo ama içindeki filtre kısmı standart boy ölçü uygun bir filtreyle orjinal üstündeki filtreyi kesip yenisini yapıştırmak hatta zaten filtre kapağı koruyo yapısştırmaya da gerek olmadığı söyledi ustam ve harika oldu

sadece 10 tl
son durum arkadaşlar:
Yapılanlar:
Öncelikle full bakım yapıldı yağ su buji bir şaft yağı değiştirilmedi ama sanırım yakında ona da bir el atacam
1.Kesinlikle hava filtresi heryerde önerilen bu filtre çok mu değiştirir yakıtı evet çoookk değiştiriyor. temizlemek de doğru olabilir ama çoook iyi temzilemek kuru bir şekilde kanaların temiz olduğunu kontrol etmek.
2.Karb mil ayarları yapıldı. 2/4 olan mil önce 3/8 e alındı (çok emin değilim numaralarla aram yok ama volusiariders dan daha sonra yanı topic ten güncellenecek) (en fakir ayarına ) çekiş çok düştü rolanti zar zor ayarlnadı ses çok güzelleşti ama ekonomi yapalım derken tam tersi sonuç verdi. sonra bir üste sanırım bu fakirin bir üstü oluyor buraya 3/4 olsa gerek. Çekiş düzeldi (Şöyle de bir anektod 2/4 teyken ikinci vites de gaz verildiğinde arka zigzag atıyodu

ama yakıyodu da.... Mil ayarı diyafram içindekinden bahsediyorum..
* mil ayarı yapılırken diyafram yavşaması ve yerine oturmama problemi yaşandı kısa bir süre , çok yakmasada çekişten anlamak mümkündü..
diyafram oturtturuldu. şuanda süper çekiş yakıt.
3.Aslında bir mi demeliydim bilmiyorum. bir motoru torklu kullanma öğrenildi , torklu kullanma seviliyodu ama devamlı kullanılmıyordu. 500 cc üstünde bir motor kullanıyosanız kesinlikle torklu kullanmayı öğrenin arkadaşlar. aklınız eski motora gitmesin .. gerçi cebiniz iki gün sonra durumu size anlatır
Sonuç: Son tamir bugun elden geçirildi test etme aşamasında değilim ama anladığım çok şeyin değiştiği bugun çizgilerim haraek bile etmedi evet 3,9 lt diyemiyecem sonuçta ş.içi ama eminim sonuca ulaştım.
Birkaç gün sonra net değerleri buradan tekrar paylaşıyor olacağım