Başlangıç motoru olarak gv 250 düşünüyorum. Aslında küçük bir çinli alıp 5bin kullandıktan sonra gv 250 alsammı diye düşündüm size birkaç sorum olacak.
1- Başlangıç için ağır bir motor öğrenirken rahat kullanılabilinir mi?
2- İkinci el sitelerinde 07-08 model 10 küsur bin kmlerde motorlar neredeyse yarı fiyatına satılıyor. İleride satma durumum olsa büyük zararla satacağım sanırım bununla ilgili ne düşünüyorsunuz?
3- Bu motorun ebatlarında unilli lastik var bilirmisiniz nasıldır?
4- Eğer beğenirsem uzun süre kullanmak istediğim bir model, motor ömrü revizyona doğru ne kadar gidebilir?
5- Üstünde hafif elbise var ve krom yüzeyleri çok fazla. Gerek dış görünüş gerek de teknik bakımları zor mu
1. Ağır olması sorun değil, zaten alçak bir motor olduğu için acemilikte daha rahat olur.
2. Eğer o baktıklarının km'leri doğruysa başına bir iş gelmemişse tabii ki alınabilir. Ama mesela o ilanlardan birisi 17.000 km yazıyor ama yaklaşık 50.000'de. 50000'de olması aslında sorun değil ama 17000'de olduğunu sandığın bir aracın 50000'de olması sorun olur.
3. Unilli bir metzeler değil tabii ki ama fiyatına göre iyi, neredeyse yarı yarıya fiyat farkı var.
4. Henüz Gv250'de motor yaptıran duymadım ve 60-70 binde ilanlar gördüm ama yaklaşık 50000'de kullanan bir arkadaşımız vardı. Düzgün kullanıldığında 100.000 civarı gideceğini düşünüyorum.
5. Bakım olarak herhangi bir motordan farklı değil, kromları arada bir parlatmak güzel oluyor tabi.
bugun kaza yhaptım ön teker kamyonun altına girdi..
Geçmiş olsun. Kamyonun altına giren sen olmadıkça çok da önemli değil ama bu 2 oluyor biraz dikkat et. Motordaki hasar nedir?