karbüratör vakum lastiği hakkında.....

Motosikleti
PİAGGİO BEVERLY 500
merhabalar...herkeze iyi günler diliyorum...benim merak ettiğim bir konu var...karbüratör vakum lastiği hakında...nedir bu karbüratör vakum lastiği ne işeyarar...tam takılmaz ise veya arızalı ise motosiklet ne gibi tepki gösterir..yardımcı olursanız sevnirim...)::):)

benzini pompalayan kısım sanırım. benzin jeti de deniyor. yırtılınca benzini motora pompalayamadığından motor hızlanamıyor. değişmek lazım. 150 zcninki 5 lirayken tvs apacheninki 65 lira.

Motosikleti
PİAGGİO BEVERLY 500
vakum lastiğinin olduğu veri açtığımda yay çıktı ve lastik vardı..tekrar kapatmak istediğimde lastik kapağa büyük geliyor..ilginç???

Sanırım karburator fişeğinin üzerindeki diyaframdan bahsediyorsunuz . Onu guzel bir sekilde yerine yerleştirmeniz lazım . Hava almamalı boğulma ve cekis sorunu yapar . İmkanınız varsa yenisini takin

Motosikleti
PİAGGİO BEVERLY 500
yapmaya çalışıyorum ama sonuç nafile..bu lastik deforme olduysa genişler mi??şak diye oturmuyor...

bendeki de genişlemişti, 2000 km sonra da yırtıldı zaten. motor 40ı geçemiyordu. komple değişmeniz en iyisi, çünkü 2 diyafram arasonda 1.1.5 cm genişlik farkı vardı. eski diyafram esnemişti bayağı. zaten topu topu 3-4 cm çapında bi plastik paröadan bahsediyoruz.

Motosikleti
PİAGGİO BEVERLY 500
lastiği almaya gidiyorum...inşallah olur...birazdan sonucu iletirim..:):)

Mersin İl Temsilcisi
merak ettim şimdi. benim gv 250 kullandığım vakitlerde de diyafram delinmişti ( aynı lastik )
ve fazla gelen benzin silindire dolmuştu...

yani gezen bir bombaydım o vakit :D
20 tl ye halloldu...

aynı sorun asyada başıma gelmişti fakat diyafram lastiğini bulamamıştık bulunmayan diyafram lastikleri için bi çözümü olan varmı peki??

Mersin İl Temsilcisi
aynı sorun asyada başıma gelmişti fakat diyafram lastiğini bulamamıştık bulunmayan diyafram lastikleri için bi çözümü olan varmı peki??

valla benim ustam sanayiye gidip contacıdan alıp geldi...

yani motor yedek parça satan yerden değil...

Arkadaslar bir karışıklık var .
Benzin vakum diyaframı ile karışıyor . Vakum diyagramını sanayiden belki bulabilirsiniz ama karburator diyaframı orjinal olmalı zaten uydurulucak birsey degil . Yerinden çıkınca kendisini bile takamiyorsunuz ki bir baskasini uyduranilesiniz :)
Sevili yurekcenin bahsettigide benzin in karburatore gitmesini sağlayan diyafram fakat konu sahibi arkadasın bahsettigi karburator pistonunun üzerindeki diyafram .

Cepten girmesem resimlerini ve işlevlerini ekleyecektim . Ekleyen olmazsa aksama bulur eklerim

Son düzenleme:
Mersin İl Temsilcisi
Benzin vakum diyaframı ile karışıyor . Vakum diyagramını sanayiden belki bulabilirsiniz ama karburator diyaframı orjinal olmalı zaten uydurulucak birsey degil . Yerinden çıkınca kendisini bile takamiyorsunuz ki bir baskasini uyduranilesiniz :)
Sevili yurekcenin bahsettigide benzin in karburatore gitmesini sağlayan diyafram fakat konu sahibi arkadasın bahsettigi karburator pistonunun üzerindeki diyafram .

Cepten girmesem resimlerini ve işlevlerini ekleyecektim . Ekleyen olmazsa aksama bulur eklerim

vallabu açıklama tam vaktinde gelmiş.
yanlış bilgi için özür dilerim :(

bekliyoruzzzz

Yunus uzun süredir bekliyosunuz harbi bu konu çözümsüz olmuşl abi tam buldum bu konu benim diyodum kalmış burada !!!!!! Eveeettt Yunusun sorusunu tekrar ediyorum Bulunmayan hatta ebay da bile bulunmayan benzin vakum lastiklerini napıyoruz örneğin ikame denecek karb ler birbirleri arasında lastik uyumları varmıdır soruyorum sizee :))):queen:

ona uyumlu başka bir karburatör bulacaksın ama sağlam olacak yoksa başka bi çözüm görükmüyor soner ve sana kabaran bişeyler var :rendeer:

Motosikleti
Suzuki GSX-S 1000 F ...S..... CGSUKİ 250 MELEZ KROSS
ona uyumlu başka bir karburatör bulacaksın ama sağlam olacak yoksa başka bi çözüm görükmüyor soner ve sana kabaran bişeyler var :rendeer:
başka çözümü var...
aynı jawadaki gibi benzin depodan direk gelecek karbüratöre...
şuan bu vakum lastiği olan motorlarda karbüratöre gelen hortumu söksenizde depodan benzin gelmez...(ama jawada gelir)
depolarında 2 tane giriş çıkış vardır...birisi vakumdan gelen hava girişi...
diğeri de karbüratöre benzin gönderen çıkıştır...valkum depoya hava pompalar diğer çıkışdan da karbüratöre benzin gider...
burdaki amaç ne kadar gaza basarsanız o kadar karbüratöre benzin gider...
siz o vakumu sökseniz... depodaki muslugun hava girişini tıkayıp...diğer benzin çıkışını da matkap ile delip içindeki sibobu iptal ederseniz her daim karbüratöre benzin gider ve vakuma ihtiyaç duymaz... bu fazla yakıt gider vs anlamına gelmesin... zaten karbüratörde şamandıra var...karbüratör tası doldugunda şamadıra benzini keser...
anadın mı ...::144:::)

Ayıppp çokk ayıppp depfreze çözümünü duymadın sen daha dur . bugun bir ustayla konuştum suzukilerdeki vakum lastiği malzemesi çok iyidir diyo (ki yırtık delik yoktu) ama zamanla benzin hava sıcak genleştirir diyo at onu 5 dk diprifirize mili çekerek tak dedi olmadı getir hava ayarlarını da burada birlikte yaparız dedi Allahtan kabarmadan püstürdükkk :)))

başka çözümü var...
aynı jawadaki gibi benzin depodan direk gelecek karbüratöre...
şuan bu vakum lastiği olan motorlarda karbüratöre gelen hortumu söksenizde depodan benzin gelmez...(ama jawada gelir)
depolarında 2 tane giriş çıkış vardır...birisi vakumdan gelen hava girişi...
diğeri de karbüratöre benzin gönderen çıkıştır...valkum depoya hava pompalar diğer çıkışdan da karbüratöre benzin gider...
burdaki amaç ne kadar gaza basarsanız o kadar karbüratöre benzin gider...
siz o vakumu sökseniz... depodaki muslugun hava girişini tıkayıp...diğer benzin çıkışını da matkap ile delip içindeki sibobu iptal ederseniz her daim karbüratöre benzin gider ve vakuma ihtiyaç duymaz... bu fazla yakıt gider vs anlamına gelmesin... zaten karbüratörde şamandıra var...karbüratör tası doldugunda şamadıra benzini keser...
anadın mı ...::144:::)

Ferhat emin ol anadımmm ama bir vakum lastiği için .. olmadı ebay diyorum ben gs500 600 lerin çoğu mikuni kullanıyo 1 ay beklkemek de sonuç verecektir şuanda yakıtım optimum a indi vakum lastiği bi şekilde halledecem ki çiğ benzin çalışma sıkıntım da kalmadı sadece 140 dan sonra çekiş sorunu yaşıyorum ki eminim yerine oturmamasıyla ilgili kaçıtırıyo hafiften :)))

Motosikleti
Ferhat emin ol anadımmm ama bir vakum lastiği için .. olmadı ebay diyorum ben gs500 600 lerin çoğu mikuni kullanıyo 1 ay beklkemek de sonuç verecektir şuanda yakıtım optimum a indi vakum lastiği bi şekilde halledecem ki çiğ benzin çalışma sıkıntım da kalmadı sadece 140 dan sonra çekiş sorunu yaşıyorum ki eminim yerine oturmamasıyla ilgili kaçıtırıyo hafiften :)))

ben onu anadın mı şeyisini yonis abime söylemiştim abi....kusura bakma...
peki sizin motorun benzin muslugunda açık-kapalı diye 2 pozisyon mu var... yoksa 3 pozisyonlu mu...

Yonis abine dün o kadar takıldım ki artık yardım et sen eskiden bu sıkıntıyı çektin diye ondan da böyle kabartmalı bir cvp gelmiş Est. ferhatım anlayalım tabi anlarsak biraz daha ilerleyececez inş.
Konu çoook uzun okutup seni de sıkmak istemem en son karb vakum lastiğine bağladık durumu . o vakum hortumu çıktığı anda kapalı olmasına gerek kalmıyor yani hatırladığım öyle bir musluk yok!!
http://www.motosiklet.net/forum/mt-...ki-volusia-vl800-benzin-sarfiyati-yardim.html

Bilgin var mıdır sana sorayım o zaman gerçi usta uydururuz bişeyler dedi ama Vl800 ün vakum lastiği yavşamış an125 vakum lastiği vl800 e uyar mı? ikisi de mikuni kullanıyor vl800 34 mm lik diğerini bilmiyorum bir görebilsem :)

Motosikleti
valla konu cok uzunmus... zaten burda hava sıcak...bunaldım daraldım...motorum da yok :pale:
ne yalan söyleyim 1. sayfa da birazcık okudum...

vl800---an125 vakum lastiklerinden anlamam...
ama size şöyle bir öneride bulunayım....
sizin motor vakumlu ise benzin hortumunu karbüratörden sökseniz de benzin gelmez...onu aradan cıkarmak için
benzin deposunu söküp bi kenara koyun...
bir adet huni buluyorsunuz...yada içine benzin koyacagınız küçük bir depo...benzin çıkışı için bir deliği olacak...
altına bır hortum ve hortumun diğer ucunu da karbüratörün benzin giriş yerine takıyorsunuz...
burdaki amaç karbüratöre direk benzin gidecek...
bu şekilde bir kullanın bakalım....gene tekleme hoplama zıplama olursa arızayı vakumda değil de başka yerler de arayın...:cat:

bu arada ustanız kim...
gerçi ankaradaki ustalarla pek işim olmadı...hep kendi işimi kendim hallettim ama...
3-5 tanesini tanırım...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar