Devir Yükselmiyor - Az Benzin Yakıyor?

Bu bir sorunmudur bilmiyorum, olan şeyin yararıda oldu zararıda.
Olay şu ki yaklaşık 1 ay önce ön varyatörü ve kayışı keyfekeder değiştirdim (ön varyatör 36bin kmdir motorun üstünde, hiç değişmedi yani, kayışta 8bin kmdir üzerinde ve yepyeni gibiydi)
Neyse bu değişimden sonra motor düşük hızda devirini almıyor, önceden gazı verince önce motor devrini alır sonra arka tekere iletirdi, şimdi devir artmıyor.
Motorun ivmelenmesinde çok az bir düşüş olduğunu farkediyorum, hatta yokuş yukarı çıkarken tıkanıyor deviri artmadığı için ama son hızda ise olumlu değişim var. 80den sonra eskisinden daha seri bi şekilde hızlanıyor, hatta geçen gün yarım gaz açmada 110a çıktı, hemde hafif yokuş yukarı yolda.
Yani olay şu ki motor düşük devirde iken sorun var ama devirini aldımı da eskisinden daha iyi performans gösteriyor.
Ve bir de yakıt tüketimi 100km/3,7lt den 3,3ltye düştü.

Yani bu durumun olumlu yönleride oldu ama şu alt devirdeki olay canımı sıkmaya başladı. Neden olabilir, bilen bi yardım ederse sevinirim.

Dostum benzin fiyatlari zaten ucmus, az yakiyor diyorsun baska ne istiyorsun ki bu fiyatlarla???:). İsin sakasi en kisa zamanda cozume kavusman dilegi ile...

İyimisn kardeş sen eskisinden daha az yakıyorsa bırak alt devirde kullanmayı ver deviri sonuna uç :)
Nasıl olsa az yakıyor :queen::queen:

kayış kalın zamanla oturur yerine eski devrine ve yakıt tüketimine kavuşursun.

kayış kalın zamanla oturur yerine eski devrine ve yakıt tüketimine kavuşursun.

kayış orijinal kayıştan daha mı uzun? kayışın ölçüsü nedir? 835-20-30 mu? markası ne?

çıkan varyatör ile taktığın varyatör aynaları aynı çapta mı? ben oyumu buna veriyorum.

bir de ön varyatör içindeki mil benim zcde 12000 de tamamen aşınmıştı ve değiştirmiştim. yokuşlarda çekmemeye başlamıştı, değiştikten sonra canavar olmuştu. 36 000 km nasıl dayandı merak ettim valla.

kayış orijinal kayıştan daha mı uzun? kayışın ölçüsü nedir? 835-20-30 mu? markası ne?

çıkan varyatör ile taktığın varyatör aynaları aynı çapta mı? ben oyumu buna veriyorum.

bir de ön varyatör içindeki mil benim zcde 12000 de tamamen aşınmıştı ve değiştirmiştim. yokuşlarda çekmemeye başlamıştı, değiştikten sonra canavar olmuştu. 36 000 km nasıl dayandı merak ettim valla.

keşke hiç değiştirmeseydim, bi 36bin km daha giderdi
birde benim yeni takılan milde bir gariplik var, geçen hafta varyatörü sökmeye çalıştım ama o mil çıkmadı bir türlü, sıkışmış resmen. ondan olabilirmi acaba. diğer motorlarda serbest oluyor hep

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
değiştirdiklerinizi fln bir tarafa bırakıp, direk sorunu anlatan bir topic açmış olsaydınız karbüratör temizliği istiyor diyebilirdim..
pis karbüratör düşük devirde motoru boğar, tıkar az yakar ama çok yorar dişliler fazla aşınır..
birde bujiyi, kablosunu, bobine gelen akıma bakmak lazım, düşük devirde ateşlememe, gaz yememe ve titreme yapar, yüksek devirlerde keser..
görmeden birşey diyemeceğim gibi genel yazmaya çalıştım, umarım yarırı olur kolay gelsin..
not; normalinden, eskisinden, olması gerekenden az yakıyor daha ne istiyorsun v.b gibi yorum yapan arkadaşların yorumlarını sadece şaka olarak oku bence, büyük sorunlar açarsa başına motoru eline alabilirsin..

karbüratörü temizledim.
elektrik aksamda sorun olsa ateşlemedede sorun olacağından benzinin düzgün yanmaması ve yakıtın artması gerekmezmi. yinede bakmakta fayda var ama varyatör değişiminden sonra oldu bu iş, bununla alakalı heral
birde bu ön varyatördeki mili nasıl çıkarıcam, youtubeda videolara baktım şimdi, direk çıkıyor hepsi, eski parçaları geri takıp deniyicem birde.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
az çok anlarım ama görmeden birşey diyemeyeceğim, bence en son ihtimal eskiye dönün hocam, mil belliki sıkıntılı birde onu sağlama alıp denemekte fayda var.

havalı tabancayla sıkıldı o mil, elle açılamaz. gene havalı tabanca gerek...

abi bende pek anlamam ama şöyle bir şey geldi aklıma orjinali normalken senin taktığın seri varyatör olabilir yani daha az devirle daha hızlı gitmek oda ilk devirlerde motoru kasar ama devrini aldımı da serileşir

ygk

bence yeni varyatör çapı ile eskisi aynı değil. çap büyüdüğü için kayışın ölçüsü aynı olsa bile haliyle gerginleşti. gerginleştiği için son sürat arttı, devir düştü. kayışta çok çabuk kavradığı için eskisine göre daha düşük devirlerde kalkış yapıyor, düşük devirde kalkış yaptığı için daha az seri.

memnunsanız hiç kurcalamadan devam edin sürün gitsin. genellikle uzun yol yapanlar varyatör büyütür. şehir içi dezavantaj derler hep.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar