500-600 km de bir yağlama ihtiyacı oluşuyor orjinal zincirlerde, bu aralığı pek uzatma derim.
Arkadaşlar bu gün motorla ilgili 4 senedir fark edemediğim bi ayrıntı fark ettim. Ben yeni fark ettiğime göre bir çok arkadaşımda bunun farkında olmayabilir.
Benzinliğe gittim. Depo yedek te değil daha ve ana depoda halen en az 10-15 tl lik benzin var. Depoyu fullemek istedim. Deneme yapıcam bir depoyla kendi en ekonomik sürüş tarzımla deneme yapıcam. Neyse. Pompacı genç bi kardeşimdi. Fulle abim dedim. Fulleyince 30 tl oldu. Baktım biraz daha alır gibi. Baktım biraz daha alır gibi geldi. Abim deneme yapıcam silme doldur dedim. Motor orta sehpadaydı. Bana şöyle dedi (Abi motoru aşağı yukarı hafif hafif salla) sallamaya başladım. Bi de baktım dolu dörünün depoda her salladıkta benzin aşağı iniyor, üzerine doldurmaya devam edilebilecek şekilde alan açılıyor. He sallayışda deponun boş kalan kısımlarına benzin ulaşıyor ve depoda yer açılmayadevam ediyordu. 30 tl de normalde ful olarak görünen depoyu bu yöntemle 35 tl lik benzin aldım. Yani sallamadan dolu olarak gördüğüm deouya, motoru hafif hafif sallamak suretiyle 1 litreden daha fazla benzin aldırabildim. Yani şunu demek istiyorum. Bazılarımız bire depo ile ortaladan 50-100 km daha uzun gidebilirken, dişliler falan aynı olduğu halde, ortalama benzer şartlarda bazılarımızın bu km lere ye ulaşamamaların nedeni bu olabilir. Benzin alırken fulleyeceğiniz bi an deneyin, gerçekten çok şaşırdım. Pompacıya (Abim sen nerden biliyosun bunu) dedim. Abi ben ...senedir motor kullanıyorum falan dedi. Vay be dedim. Ufak bi ayrıntıydı ama çok şaşırdım bu gün. Şimdi tam doğru ve dolu depoyla denemey yapıcam. Buraya yazarım. 80 km-h ı hiç geçmiyicem. Bakalım sonuç ne çıkıcak