Ön düzen problemi.Lütfen video ya bakalım.

http://youtu.be/waO93IEb42g

Merhabalar daha önce kampana sürtme problemim vardı o giderildi.(Çok basit bir parça eksikliğiden kaynaklanan.)Video da izlediğiniz gibi;ön tekeri sıkıca bir duvara ya da bir kaldırıma kuvvetli bir şekilde dayadığım ve sabitlediğim zaman gidonu sağa sola çevirdiğim zaman amortisörde bir kasılma oluyor ve ön teker gördüğünüz gibi sabit kalıyor.Ön freni de kaydıracak gibi sıktığım zamanda sabitken yüklensem bile teker çok çok hafif sola dönüyor.Varolan bütün civataları (alt-üst platin)tekerin milini neredeyse açılmayacak kadar sıktım.Lakin böyle bir durum çıkıyor.Herhangi bir şekilde bir yere ön tekeri daymadığım zaman gayet randımanlı gibi.Buarada çamurluk takmamam altan destek eksikliği yaptığı için mi böyle bir durum mu oluşuyor yoksa aşırı bir zorlama uyguladığım için bu esneme normal mi?Bana pek normal gelmedi ama ilk defa kampanalı bir jant kullandığım içinde pek bilgim yok.Bu arada bütün parçalar sıfırdır.Saygılar,sevgiler arkadaşlar.

Alt ve üst platin arasındaki boşluk olması gerekenden fazla gibi geldi bana, o kadro ona fazla kalın gelmiş, ayrıca o amortisörler bu tarz bi motor için çok zayıf. çamurluğunda etkisi var krom kaplama orjinal Cg ön çamurluğu takın bütün civataları somun tabancasıyla iyice sıkın daha sağlam olur.

Alt ve üst platin arasındaki boşluk olması gerekenden fazla gibi geldi bana, o kadro ona fazla kalın gelmiş, ayrıca o amortisörler bu tarz bi motor için çok zayıf. çamurluğunda etkisi var krom kaplama orjinal Cg ön çamurluğu takın bütün civataları somun tabancasıyla iyice sıkın daha sağlam olur.
Alt platinin olması gereken n bir mil uzunluğu var bende o standartta yaptım görüntüde biraz farklı çıkmış.Herhalde çamurluk takamayacağım çünkü lastik 2.75x18 dolayısıyla sürter gibi düşüncem var.Teşekkürler arkadaşlar ilginiz için.

ön masanin yukarıdakı yani gidonun üstündekı somununu tekrar kontrol et..ön teker milini kontrol et ve mutlaka ama mutlaka ön çamurluk için n şeklinde saclar var ya onlardan alıp tak ya da sac bir çamurluk tak..son olarak da bide o kadar zorlama istersen.. :)

sonowfind

ilk aklıma gelen mil'i sen yaptıysan boy konusunda sıkıntı olabilir.Bogaz kısmı motorun kendı bogazı'mı?Mil üst tablaya uymuyor olabilir.Mil üst tabladan tamamen geçmemeli furş'a yapışmamalı arada boşluk olması gerekli.(Tablayı mil'e oturtuyorsun;tablanın alt kısmı mil'in tamamen geçmesini engelleyecek şekildedir.2 ölçülüdür misal (24-22mm) .Tabi mil'in kafasıda buraya uygun olmalı.Senin mil üst tablaya uygun değilse yada üst tabla'da sorun varsa bundan dolayı kasıyor olabılır.Furş'ta boşluk var mı?Birde aklıma gelen üsteki somunu sıkmadan dene.Bu arada nacizane fikrim amortisörler 18" ebat lastıge gore kucuk kalmıs(orantısız) o kadar emek ve para harcıyorsun en azından cgl yada mct on duzenı takabılırsın.sahıbınden.com'da bulabılırsın.Şasi'nin tamamını fotograflar hem gormus hemde eksık varsa o eksıklerı gıdermende yardımcı olabılırız.

dostum gacırtsı sesi nerden geliyor onu bul yok et sorunun gıdıcek sanırsam göbek ile içersinden geçen mil çok sıkı gibi geldi cıgırtı seı ordan mı gelıor?

sonowfind

ilk aklıma gelen mil'i sen yaptıysan boy konusunda sıkıntı olabilir.Bogaz kısmı motorun kendı bogazı'mı?Mil üst tablaya uymuyor olabilir.Mil üst tabladan tamamen geçmemeli furş'a yapışmamalı arada boşluk olması gerekli.(Tablayı mil'e oturtuyorsun;tablanın alt kısmı mil'in tamamen geçmesini engelleyecek şekildedir.2 ölçülüdür misal (24-22mm) .Tabi mil'in kafasıda buraya uygun olmalı.Senin mil üst tablaya uygun değilse yada üst tabla'da sorun varsa bundan dolayı kasıyor olabılır.Furş'ta boşluk var mı?Birde aklıma gelen üsteki somunu sıkmadan dene.Bu arada nacizane fikrim amortisörler 18" ebat lastıge gore kucuk kalmıs(orantısız) o kadar emek ve para harcıyorsun en azından cgl yada mct on duzenı takabılırsın.sahıbınden.com'da bulabılırsın.Şasi'nin tamamını fotograflar hem gormus hemde eksık varsa o eksıklerı gıdermende yardımcı olabılırız.
İlginiz için teşekkürler arkadaşlar.Ön düzenin tamamı jant da dahil olmak üzere hepsi cglere ait sadece 2,50 olan lastik ölçüsünü 2,75 olarak değiştirdim.Küçük görüntüsünün farkındayım haklısınız.Ama önce emekleyip sonra yürüme düşüncesindeyim hazır ve uygun fiyatlı parçalardan ortaya bir şey çıksın devamı da gelir başka bir şaseyleYaw keşke baştan bi hazır motosiklet alıp tadilat yapsaydım aslında daha iyi olurdu.Son incelemem de amortisörün kovan kısmı dönmek istiyor.üst tarafta sorun yok gibi.Ne varsa alta oluyor.Çamurluk olamasından dolayı bir destek problemi olabirlir mi kovanlar için.?

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:35 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:29 ----------

dostum gacırtsı sesi nerden geliyor onu bul yok et sorunun gıdıcek sanırsam göbek ile içersinden geçen mil çok sıkı gibi geldi cıgırtı seı ordan mı gelıor?[/QUO
Aynen öle ama gres de sürmedim belki ondan da olabilir.Bu arada mil tatlı sıkı sıkılacak değil mi.?Zaten aşırı zorluyorum ses de ondan geliyor.Normal manevralarda sorun yok.Ses de yok.Acaba ben mi yalış montaj yaptım diye düşündüm benim krosun ön düzenini tamamem söktüm taktım problem yok.Aklıma hep kampanadan dolayı mı böyle birşey oluyor diye geliyor.Tekrar teşekkür ederim.

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:55 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:35 ----------

Üst somunu sıkmadan denedim artan ya da azalan bir durum yok.Bu arada ses göbekten gelmiyormuş.Ses problemi de ortadan kalktı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar