Honda Honda CBR 250R Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

arkadaşlar 1.000 km bakımını aneste yaptırdım. 3.000km de ara yağ değişimi için 6.000 de yine yağ değişimi ve periyodik bakım icin gel dediler. servis müdürüne ara yağ değişimini sordum zorunlu değil tavsiye ediyoruz dedi. sizler ne düşünüyorsuz ara yağ değişimi gerekli mi?

spawn1984 Nickli Üyeden Alıntı
kardeşim öncelikle hoşgeldin aramıza, ekipmanları şöyle söyleyeyim, shoei kask aldım 1150 TL, prosev 4 mevsim kumaş mont aldım 180 TL(idare eder deneme amaçlı aldım ileride kaliteli bir marka almayı planlıyorum dainese,revit gibi) , arka sırtlık bütün omurganı kaplayan 80 TL, eldivenler 45 TL , dizlik 45 tl gibi fiyatlar, bu rakamlar orta halli bilinen markalar olmadığı için, aynı ekipmanları dainese, alpinestar gibi markalardan alayım dersen 3-4'le çarpman lazım , ne alırsan al kaskta ucuzuna kaçma, arai,shoei,schubert,agv gibi kaskları alabilirsin. öncelik sırasına göre yazdım.

cbr250de de fiyatın düşeceğini sanmam çünkü ben 1 aydır bekliyorum ancak geldi, o da cuma günü alıcam, peynir ekmek gibi satan bir makine olduğu için fiyatlarda düşüş olacağına sanmam.

Hoşbulduk kardeşim burada olmaktan mutluluk duyuyorum burada herkes birbirine yardımcı oluyorlar sağolsunlar.
Ehliyeti alınca hemen motoru alayım o zaman :thumleft: Ekipmanlar içinde 1500TL civarı ayır diyosun yani :queen:

arkadaşlar 1.000 km bakımını aneste yaptırdım. 3.000km de ara yağ değişimi için 6.000 de yine yağ değişimi ve periyodik bakım icin gel dediler. servis müdürüne ara yağ değişimini sordum zorunlu değil tavsiye ediyoruz dedi. sizler ne düşünüyorsuz ara yağ değişimi gerekli mi?

Ben 1000 kmde bakım ve yag değiştirdim daha sonra 4000 de hem yag değişti hem bakım oldu. Şimdi de 10 binde gitmeyi düşünüyorum hem bakıma hem yag değişimine. Kitapcıkta 12000 yazıyor yeni teknoloji bu motorlar bence 3000-4000 erkenden oluyor. :bounce:

Hoşbulduk kardeşim burada olmaktan mutluluk duyuyorum burada herkes birbirine yardımcı oluyorlar sağolsunlar.
Ehliyeti alınca hemen motoru alayım o zaman :thumleft: Ekipmanlar içinde 1500TL civarı ayır diyosun yani :queen:

aynen 1500-2000 TL ayıracaksın , sonuçta söyle düşünmek lazım bir cep telefonuna 1500-2000 tl verdiğimiz oluyor ki yaptığı işe bakmak lazım, bir de hayatımızı, bedenimizi koruyan ekipmanlara verirken düşünmeden almak lazım diye düşünüyorum.

spawn1984 Nickli Üyeden Alıntı
aynen 1500-2000 TL ayıracaksın , sonuçta söyle düşünmek lazım bir cep telefonuna 1500-2000 tl verdiğimiz oluyor ki yaptığı işe bakmak lazım, bir de hayatımızı, bedenimizi koruyan ekipmanlara verirken düşünmeden almak lazım diye düşünüyorum.

haklısın para candan önemli mi? önce tüm önlemleri alacaksın sonra kendini allaha havale edeceksin.

Bu trafik de adamı fena yoruyor, depoyu sıkim elleri serbest bırakım diyorum ama bu kadar trafikte aralardan falan geçmeye çalışmaktan ve dur kalk yapmaktan gayet sürekli kasıyorum. Neyse yorucu bir 90 km gezdim geldim :) Cumartesi bakıma götürür pazar da geziye çıkarız :)

eyz

Mrb arkdslr 1000 rr dan sonraa dun bende 2012 siyah cbr la araniza katildim,bi 15 km faln kulndim motoru raht pratik bi motor sehir icinde ,korkutmuyor insani ,uzun yol yapanlr var motorla bana biraz uzun yol sikinti olur gibi geldi duzlukte bastim asildim dedim 200 e dayndi ibreye baktim 85 yapmisim :)) uzun yolda ne kdar. hizlaniyor ki bu yavru.1000rr da benzin isigi yaniyordu 20 tl lik benzin aliyordum 20 km sonra. tekrr isik yakiyodu:)) simdi depo 13lt kac km menzili var motorumuzn 400km gorurmu :)

Yüksek hızlarda tankslapper olayı ile karşılaşan oldu mu arkadaşlar? Aslında bu dediğim yüksek hacimli motorlar da zemin bozukluğundan ve ani gaz açmalardan filan oluyor. Bu soruyu soruyorum çünkü cbr 250r için gidon amortisörü üretilmiş. Allah korusun tabi ki, bu olayla karşılaşmasak bile kesinlikle faydalı bir ürün. Ben ileri de büyük ihtimal alır takarım motora. :cat:

http://www.ebay.com/itm/Steering-Damper-Bracket-Honda-CBR250-R-/270970030544

Bilmeyelenler için tankslapper (tank tokalama) nedir?

http://www.youtube.com/watch?v=LZ1srcQMa_0

alcak olursan baska malzeme de olsa hesap numaranı beklıyorum :)

ne zaman sıparıs verıyoruz :queen:

Hafta sonu kuşadası motosiklet grubu olarak didim festivaline gidicez 2 gece kalıcas.gelebilme ihtimaliniz varsa beklerim :)

pazar gecesı golcuge seyır olabılırmıs.soz vermeyeyım.tam da bekar oldugum hafta guzel olurdu aslında :):)

Mrb arkdslr 1000 rr dan sonraa dun bende 2012 siyah cbr la araniza katildim,bi 15 km faln kulndim motoru raht pratik bi motor sehir icinde ,korkutmuyor insani ,uzun yol yapanlr var motorla bana biraz uzun yol sikinti olur gibi geldi duzlukte bastim asildim dedim 200 e dayndi ibreye baktim 85 yapmisim :)) uzun yolda ne kdar. hizlaniyor ki bu yavru.1000rr da benzin isigi yaniyordu 20 tl lik benzin aliyordum 20 km sonra. tekrr isik yakiyodu:)) simdi depo 13lt kac km menzili var motorumuzn 400km gorurmu :)

Hayırlı olsun Allah kaza bela vermesin diyorum.
1000rr'den sonra attan inip eşşeğe binmiş gibi gelir. Ama güzel seçim bende bir aksilik çıkmazsa seneye alacağım. Soruna gelince daha önceki sayfalarda iguven arkadaşımız kendi motoruyla gezerken yakıt tüketimini paylaşmış. Umarım yardımım dokunmuştur. Ama daha kesin bilgileri arkadaşlar birazdan sana söylerler.

iguven Nickli Üyeden Alıntı

Arkadaşlar benzin tüketiminde rekor kırdım

Haftasonu İstanbul - Kartepe - Mudurnu - Göynük gezisi yaptım arkadaşlarla. Ve benzin tasarrufuna kastım Bir depoda;
Akyazı - Dokurcun - Mudurnu - Abant gölü - Göynük - Taraklı - Geyve - Sakarya'dan TEM'e bağlandım - TEM'den Gebzeye kadar geldim.

Depoyu doldurduğumda 10,22 Lt aldı ve 351 km yapmıştım yani 1 lt ile 34,34 km, 100 km'de 2,91 lt Mükemmel bir sayı. İlk defa bu kadar az benzin tükettim hiç 3 lt'nin altına düşememiştim şimdiye kadar (motorum 7000km'de).

Benzin tasarrufu için özellikle dikkat ettiğim noktalar;
1) 110'u geçmemeye çalıştım hep. TEM'de falan 90-100-110 arasında dolaştım.
2) Ani gaz kapatıp ani gaz açmadım. Önceden ilerisini gözlemleyip ona göre yavaş yavaş gaz kapadım veya yavaş yavaş gaz açtım. Normal bir araba gibi hızlandım hep motor gibi değil
3) 30-40 saniye için olsa bile vites değiştirdim 7000 deviri geçmemeye çalıştım. Mesela 60-70 ile 4. viteste giderken hızlanıp hız 80e varınca 5. vitese aldım 90a varınca 6. vitese. Devri hep düşük tutmaya çalıştım. (Titreşim de bayağı az geliyor o zaman tavsiye edilir.) Ayrıca vites geçişleri ne kadar hızlı ve akıcı olursa o kadar iyi.
4) Yokuş yukarı çıkarken özellikle motoru sıkıştırmadım. Yokuş yukarı çıkarken hızlanmak çok benzin tüketiyor onun yerine hızımı sabit tutmaya çalıştım. Mesela 2km tırmanma var diyelim düz yolda 100 ile giderken tırmanmaya gelince 80-85 ile sabit tırmanmaya devam ettim.

EN FAZLA 11,5 LT Forumdan bir arkadaş doldurmuştu benim de en fazla 10,92 lt koydum 6000 deviri geçmezsem 350 km gidiyor şehir içi trafikte kalmamak şartıyla. 7000 devir ve biraz da trafikte kalırsan 300 km benim yakalaya bildiğim rakamlar bunlar. hız olarak 135 kadar bastım güvenli hissediyorsun. üstünü denemedim motor rodajda :) dahada üstü 160-170. hayırlı olsun motorun.

Motosikleti
Honda Crf250L
orjinal sinyalleri kullanmayıpta satmak isteyen olursa ben alabilirim arkadaşlar aklınızda bulunsun..

Ya yakıt tüketimine gelmişken yanıp sönmeye başladıktan sonra ortalama kaç km gidiyor sizce ?

Ya yakıt tüketimine gelmişken yanıp sönmeye başladıktan sonra ortalama kaç km gidiyor sizce ?

60km felan gitmiştim en son yolda kaldım :)
Benzinlige 200 metre felan kala ittire ittire girdim :)

---------- Post added at 22:49 ---------- Previous post was at 22:42 ----------

Bu trafik de adamı fena yoruyor, depoyu sıkim elleri serbest bırakım diyorum ama bu kadar trafikte aralardan falan geçmeye çalışmaktan ve dur kalk yapmaktan gayet sürekli kasıyorum. Neyse yorucu bir 90 km gezdim geldim :) Cumartesi bakıma götürür pazar da geziye çıkarız :)

Zamanla alışır kasların trafikte öyle sabit bir oturuzta gidemiyorsun helede İst. trafiğinde motorla bile trafik saatlerinde biyere gitmek istemiyorum arabadan daha çok yoruluyorum :)

Peglere basmanın doğrusu(Hocaların söylediği) budur.

414347_3193237714667_1377633630_32208724_206670545_o.jpg

60km felan gitmiştim en son yolda kaldım :)
Benzinlige 200 metre felan kala ittire ittire girdim :)

---------- Post added at 22:49 ---------- Previous post was at 22:42 ----------

Zamanla alışır kasların trafikte öyle sabit bir oturuzta gidemiyorsun helede İst. trafiğinde motorla bile trafik saatlerinde biyere gitmek istemiyorum arabadan daha çok yoruluyorum :)

Peglere basmanın doğrusu(Hocaların söylediği) budur.

http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hpho...237714667_1377633630_32208724_206670545_o.jpg

Sercan, Kerem'in ilanda gördüm de park lambaları hangi tip ampul ? Dipsiz olanlar dan mı ? Bende de xenon var ama park ampulleri sarı kaldı kötü gözüküyo

Beyler birkaç sorum olacak, benim makine suan 200 km de 5500 6000 devirlerde kullanıyorum maksimum, motoru alırken yetkililerin söylediği rakamlarda bunlar..
Sizler rodajda nasıl davrandınız motorunuza rodaj süresince?
Binmeden önce birkaç dakika çalıştırıyorum hararet göstergesinde 1-2 diş yanana kadar ondan sonra biniyorum bu hergün gerekli değilmi?
Bazen trafikte arada kalmamak için 1-2 kere 8 bine çıkarmak zorunda kaldım bunun bir zararı olmusmudur henüz 200 km de bir motora?
ve rodaj boyunca dikkat etmem gereken seyler nelerdir aktarırsanız çok sevinirim..
Teşekkürler , herkeze keyifli sürüşler...

evet bu şekilde kesinlikle daha güzel hakimiyet sağlanıyo..ister istemez depoyu sıkmış oluyosun...

ayrıca bana göre motorun oturuş şeklinden dolayı direksiyona ister istemez yaslanılıyo..tam yatsak desteği göbeğe falan verebiliriz ama bu şekilde mecburen ellere gidiyo gibime geliyo...tam olarak dik olmadığı için de kalçaya verilemiyo...

ama yeni kullananlara şunu kesinlikle ve kesinlikle tavsiye ediyorum; depoyu sıktıktan sonra motora kalçanızla yön verin...hayat bir anda değişiyo...dansözlerin kıvırdığı gibi kıvırın ve motosikletten aldığınız keyif iki kat artsın...

evet bu şekilde kesinlikle daha güzel hakimiyet sağlanıyo..ister istemez depoyu sıkmış oluyosun...

ayrıca bana göre motorun oturuş şeklinden dolayı direksiyona ister istemez yaslanılıyo..tam yatsak desteği göbeğe falan verebiliriz ama bu şekilde mecburen ellere gidiyo gibime geliyo...tam olarak dik olmadığı için de kalçaya verilemiyo...

ama yeni kullananlara şunu kesinlikle ve kesinlikle tavsiye ediyorum; depoyu sıktıktan sonra motora kalçanızla yön verin...hayat bir anda değişiyo...dansözlerin kıvırdığı gibi kıvırın ve motosikletten aldığınız keyif iki kat artsın...

Aga sen ne yaptın yaa:D Kalçayla motora yön verme filan.Hafifçe itsene elcikleri,nelerle uğraşıyorsun:D:D

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar