Arkadaslar herkese merhaba, cumartesi itibariyle, ben de CBR250R ye kavustum! Plaka bu haftaici hallolacak ancak 2 gun boyunca evin cevresinde gezdim.. Onceden scooter kullandigim icin ilk vitesli deneyimim oldu ancak henuz bir skinti yasamadim..
Benim sormak istedigim, ilk sayfadaki orjinal Honda reklamindaki surucunun taktigi kaskin marka - modelini bilen var mi?
Bir de disk kilidi almak istiyorum. Xena XN14 uygun mudur? Sizin kullanip ve onerdiginiz marka modeli de ogrenmek isterim.
Cok tesekkurler
hayırlı olsun barış kardeşim, motorun on numara görünüyo.keyifle kazasız belasız binersin inşallah.bu arada bu grenaj takozu düşmelerde grenajımı koruyor?
öncelikle hayırlı olsun,bende sizinle aynı durumdayım,vitesli motor tecrübem yok ve cbr 250 ile başlamak istiyorum.ama keşke daha küçük bişiyle başlasaydım demek de istemiyorum açıkçası.sorum şu motora skutır tecrübesiyle bindiğinizde ilk anda hakimiyet sorunu veya tedirginlik yaşattımı?teşekkürler..
Xena XX14 kullanıyorum ben. XN14 de bayağı benzer duruyor. Açıkçası memnunum, 120 db alarmı acayip kuvvetli. Genelde alarmlı fren kilitlerindeki sorun durup dururken ötmesi oluyor. Ama ben böyle bir durum yaşamadım şu ana kadar. Sadece bir sefer, sensörü fren diskindeki boşluğa denk gelmiş. Neyse ki daha başındayken öttü, düzeltmiştim.Arkadaslar herkese merhaba, cumartesi itibariyle, ben de CBR250R ye kavustum! Plaka bu haftaici hallolacak ancak 2 gun boyunca evin cevresinde gezdim.. Onceden scooter kullandigim icin ilk vitesli deneyimim oldu ancak henuz bir skinti yasamadim..
Benim sormak istedigim, ilk sayfadaki orjinal Honda reklamindaki surucunun taktigi kaskin marka - modelini bilen var mi?
Bir de disk kilidi almak istiyorum. Xena XN14 uygun mudur? Sizin kullanip ve onerdiginiz marka modeli de ogrenmek isterim.
Cok tesekkurler
hayırlı olsun barış kardeşim, motorun on numara görünüyo.keyifle kazasız belasız binersin inşallah.bu arada bu grenaj takozu düşmelerde grenajımı koruyor?
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:21 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:15 ----------
Ben scooter tecrübesi bile olmadan ilk motor olarak CBR 250 ile başladım. Hiç pişman değilim ayrıca adaptasyon süreci de gayet başarılı. Şimdi ise görsen 2 aydır motora bindiğime inanmayabilirsinTabi tamamen kendinize güvenle alakalı bir mesele bence.
öncelikle hayırlı olsun,bende sizinle aynı durumdayım,vitesli motor tecrübem yok ve cbr 250 ile başlamak istiyorum.ama keşke daha küçük bişiyle başlasaydım demek de istemiyorum açıkçası.sorum şu motora skutır tecrübesiyle bindiğinizde ilk anda hakimiyet sorunu veya tedirginlik yaşattımı?teşekkürler..
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:21 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:15 ----------
arkadaslar motorumu satıp gt250 alsam çok mü kötü etmiş olurum? söyle 6 ya falan? benim krediler biraz kastirmaya başladı.
benim korkum motor kullanmakla alakalı değil,cbr 250 yi alıp uzun süre kullanmayı planlıyorum,büyütmek gibi bi niyetim de yok ve sıfır almayı planlıyorum.çekindiğim şey acemiliği atmadan bu motorla ufak tefekte olsa kaza yapıp motoru hırpalamak.o yüzden kullanılmış ucuz bi motor alıp acemiliği ondamı atsam diye düşünüyorum.ama gönül bi an önce cbr me kavuşmak istiyo,anlatabildimmi bilmiyorum.bu yüzden arada kaldım işte.cevaplarınız için teşekkürler...
bu konuda kendime güvenimde tam aslında,bu arada araba kullanmayı 13 yaşında babamı izleyerek öğrenmiş biriyim,altıma yastık koyup yolu görmeye çalışırdım,15 yaşında çankayada polise yakalanmışlığımda var hani![]()

Bence ucuz motor alıp kullanmak kendine güvenmeyen birinin yapacağı iştir. Motordan illaki düşecem bakış açısıyla binmek bana saçma geliyor. Şimdiye kadar Allah'a şükür hiç düşmedim, ve düşmeyeceğimi de iddaa etmiyorum ancak kendime güveniyorum. Ama şunu kesinlikle öneriyorum birkaç saatlik ufak motor deneyimi tabiki de birçok şey katacaktır. Sürücü kursu veya özel ders aracılığı ile biraz eğitim al. Benim eğitim aldığım alanda 15 yaşında bir arkadaş Harley Davidson Sportster kullanıyor. Kendinize güvenin gerisini düşünmeyin. Başka motora bulaşma en ideal başlangıç motorlarından biridir CBR 250. Bana göre CBR 125 tercih edilme sebebi de sadece ve sadece fiyat. Bütçe el veriyorsa 250lik en idealidir.
Ayrıca bunca yıllık araba deneyimi varsa hiç çekinmene gerek yok. Ben 3 sene İstanbul'da araba kullandım. Motor kullanırken önemli bir nokta trafiği tanımaktan geçer. Ben İstanbul'da otobüs minibüs ve taksiler nerelerde hangi hamleleri yapacağını çok iyi bildiğim için motorda hiç sıkıntı çekmiyorum.
---------- Mesajlar birleştirildi - 01:49 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:37 ----------
Bu arada aklıma gelmişken sormak istiyorum. Zinciri temizlerken birşey dikkatimi çekti. Fotoğraflarda görünen noktada zincir alt taraftaki plastik parçaya temas halinde. Baya dikkatli inceledim ve tek o noktada temas ediyor. Hiç sizinde dikkatinizi çekti mi ? Acaba gelen abuk subuk seslerin kaynağı olabilir mi ne dersiniz ? Müsait olanlar bir ara bakabilirler mi herkeste bu durumda mıdır?
[url]http://img341.imageshack.us/img341/7818/fotoraf5b.jpg[/URL]
[url]http://img37.imageshack.us/img37/6379/fotoraf6m.jpg[/URL]