bu gün, daha az önce, sol şeritte makul süratlerin zaten yeterince üzerinde giderken bir bmw ciddi şekilde arkama yanaştı... sağ şerit müsait olunca yol verecektim zaten. gidonu sertçe sarsıp motoru salladım. düşeceğimi sandı ve ani fren yaptı... sağ şeride geçtim el kol hareketiyle de yanımdan geçip gitti... arkasına takıldım. kırmızı ışıkta yan yana geldik...
bmw - niye yol vermiyosun?
ben - motosikletim kanatlı olsaydı vercektim yol da, işte paramız buna yetti... sağ şerit de müsait değildi
bmw - az daha düşüyordun.
ben - o kadar yakındın ve beni görebiliyordun demek?
bmw - ne diyosun sen kardeşim.
ben - düşmek değil de, öküzün biri tarafından ezilmek koyardı bana

bmw - ağzını topla lan!
ben - dışımdan peki, içimden " sen de biraz nal topla da, insanlığım motor gücünde olmadığını gör " diyerekten karşı şeridi kontrol ederek yeşil ışıkla beraber kökledim...
bilmiyorum.. ruh halim iyiydi. mutluydum... adam da keyfimi kaçıramadı zaten. basit bir olaydı... ama bu basit olay, onun nasıl bir karaktere sahip olduğunu, lafta söylesen, küfür de etsen, dayak da atsan onun kafasının bu duruma basmayacağı gerçeğini değiştirmiyor...
Bir çok motosikletli gibi, bir çok otomobil sürücüsü de, kaza yapana kadar aslında ne kadar dikkatsiz kullandığının hiç farkında olmuyor... kaza yaptığında da, genelde suç karşıdakinde oluyor ya hep.

... ben de çok hızlıydım. algımın üstünde sürüyordum gibi bir kavram hiç oluşmaz insanda...
o yüzden bence birisine kafa göz dalmak birşeyi değiştirmiyor...
Ama şunu değiştirebilir, siz psikolojik olarak rahatlarsınız sadece... çünkü o an'ı videoya çekip polise verseniz, adama ceza kesseler bile çok komik bir ceza kesilir... halbuki bu dikkatsizlik, aslında umursamazlıkla eşdeğer... bu umursamazlığın bedeli de insan hayatı olabiliyor ise yerine göre, bu bir cinayet teşebbüsüdür... çünkü umursamayarak birisini öldürebileceğin gerçeği ortada iken umursamamak, birini öldürmeyi hafife almaktan ibarettir aslında.
Eğer adalet sizi korumuyor ise, sizin adaleti korumanız gerekir...
Arkadaşı kınayan arkadaşlar, bir gün böyle bir minibüsün altında kalmazsınız umarım... çünkü o zaman size arka çıkmasını bekleyeceğiniz o adalet sistemi orda olmayacak.. çünkü şu anda orda değil

ve oraya gelmesi de epey yıllar alacak gibi...
Hayır eğer polisin ve adaletin sizi gerçek anlamda savunabildiğine inanıyorsanız evet. arkadaşın davranışı çok yanlış...
Ben inanmıyorum... İşin gerçeği, dağ başındayız ve orman kanunları geçerli ne yazıkki...