bana uzun yolda rahat olacak, şehir içinde de fazla yormayacak, bol çanta takabileceğim bir motor arayışındaydım. sırf az yakıtı ve fiyatı için cbr 250r almayı düşünüyordum ama çanta takınca kelebek etkisi olmasını gözardı ediyordum. bu motor bu fiyata kalırsa seneye güzel ikinci ellerini kovalarım.
Honda Deauville'i tasvir ediyorsunuz
---------- Post added at 15:15 ---------- Previous post was at 15:13 ----------
700X'i Bir arkadaşımız aldı. Şimdilik çok memnun. Hoş bunda motosikletin sıfır ve Honda olmasının da payı var tabii ki. Yakışı az ama malum yeni motor olduğu için ara hızlanma, gazlama vs. derken gerçek ekonomisi daha ortada yok. Fakat yine de ekonomik diyor sahibi kendi kullanımına göre.
Teknik olarak ise fren, malzeme kalitesi vs. gibi konularda Honda standartları mevcut. Görsel olarak ise keyif meselesi kişiseldir ama polemik gagalı tasarımdan çıkıyor.
deauville en düşük 5 litre yakıyor diye biliyorum. az gazlayınca 6yı görmesi normal. bu yüzden bir memur olarak ve ayda 1000 km yapan biri olarak beni aşar.
fiyatları değişken, 18700 olan ile 21 000 olan arasındaki farklar neler?
Ben birde şöyle düşündüm: Bu motorla yapacağım gezilerdeki rotalar daha uzun olabilir. 4 silindir düşünüyorum mesela, 2000 km'lik bir rota planlıyorsam bu motorla 3000 km'de makul gelir.
12.000 km, düşük devir kullanılan ve teknolojisi gelişmiş bir motosiklet için çok iddialı değil bence.aaaa o hacim de olmasına rağmen o kadar çok bakım mı istiyor... bu bakım aralığı, eğer sizin titizliğiniz değil de motorun gereksinimiyse kusura bakmayın ama 1000 km de bir bakıma giren çinli motorlar geldi gözümün önüne
12.000 çok iddialı değil mi?
Gördüğüm en düşük ortalama değer 4 litre benim kendi Deauville'imde. Bu arada ara gaz vereyim hızlanayım diye devamlı gaz açıp kaparsan ayrı fakat sabit hızda 120 - 130 km'ler ile 3.5 - 4.5 litre ortalama görüyorum ben uzun yolda. Bunun sebebi çok özenip lastik basınçları ( + / - %10 tüketim), hava filtresi - subap - senkron ayarları ( + / - %10 tüketim) iyi benzin gibi değişkenler aynı zamanda.
Fiyatlar derseniz ben de satıyorum, fiyatım 15500; bahsettiğiniz paraları neden isterler anlamadım. Fakat genelde 14 - 15 bin liraya gidiyor piyasada. Bu arada Deauville'e çevirdik başlığıSorunuz olursa bana özelden mesaj atın, keyifle cevaplarım.
Bir kampanyadır, fiyatta indirimdir olursa almayı düşünürüm, 20.500 + tanzim masrafı biraz yüksek.
Aslında herkesin ihtiyaçları farklı değil. Motoru eleştirenlerin çoğu, ayda yılda bir kere yaptıkları süratleri genel kullanım şekilleri zannediyorlar. Bu motorun internetteki bir incelemesinde okumuştum, kullanıcıların %80'i motosikletlerini 140 km/h ve altı süratlerde kullanıyormuş. Yani bu kullanıcıların yüksek güçlere ihtiyacı yok. Altlarına 80 BG'lik motor bile verseniz o motorun çıkabildiği en son süratlere çıkmayacaklar. En çok ihtiyaçları olan şey alt devirlerde yüksek tork ve ara hızlanmalarda esneklik. Bu motor işte bunları karşılamak için ilk defa Honda'nın motosiklet bölümü ile otomobil bölümünün beraber tasarladığı bir motormuş. Otomobil motoru karakteristiğine yakın davranan bir motosiklet motoru taşıyor. O yüzden bu kadar düşük devirde bu kadar yüksek tork veriyor. Performansını da düşük sanmayın, 0 - 100 km hızlanması CBF 600'den daha iyiymiş. Muhtemelen, ER-6N den ve kesinlikle de Xj6'dan daha iyi kalkıyordur. Sizin XJ6 ve ER-6N'de dikkat ederek ulaşabildiğiniz tüketim değerlerine bu motor test sürüşünde ulaşmış. Testi yapan adam test esnasında yakıyor 4 litreyi.
Fiyatına gelince evet biraz fazla gibi ama üzerinde standart olarak gelen ABS'yi, benzin deposundaki bagajı, göreceli de olsa güzelliğini ve muhteşem yakıt tüketimini göz önünde bulundurursanız o kadar da yüksek sayılmaz. Hele ki bundan ne kadar iyi olursa olsun, F650GS gibi 35 bin TL'lik bir motora göre kesinlikte tercih edilebilir duruyor.
En güçlü motor en iyi motor değildir. Ne istediğinizi bilirseniz daha doğru seçim yaprsınız.