Motorumla en son geçen yıl Denizli - Kuşadası ve 5-6 sahil köylerine gittim geldim toplamda 560 kmydi.
ben zaten aynı gün içinde 1084km yaptım...
39 derece ateş, 4 haftadır inmeyen bir boğaz, 1 haftadır yemek yiyemeyen bir adam ve 3 günde toplam 4-5 saatlik uykudan sonra ( boğazımın ağrısından uyuyamıyordum. meğerse ses tellerim ödem yapmış. berbattı ) çıktım o yola...
son 3-4 saatini hiç ama hiç hatırlamıyorum.
eve vardıktan sonra 3 gün yataktan çıkamamıştım.
bademck, faranjit, yorgunluk...
ama çok şey öğrendim bu işten.
en çok da yanıma yedekte bolca yakıt almak....
düşünsenize, gebzeden sonra boluya kadar sadece 1 tek opet var.
opet şart mı diyenlere de şu anımı anlatırım.
opet şart değil, kaliteli marka olsun yeter ama bir petrol firması sahibi istanbuldan mersine kadar bir honda accord alıp gelmiş.
işyerine gidip kendi petrolünden doldurtmuş ve araba çalışmıyor diye bize getirdi ( honda servis ) ve depoyu komple söküp boşalttık, o kadar berbattı ki... temizlenip takılan depoya tekrar petrolünden benzin getirtip doldurttu, yine aynı şeyi yaşadık, tekrar sökülüp temizlendi.ve bilindik bir şirketten yakıt aldık ve gitti...
gerisini siz anlayın artık... yolda o yakıtlardan birine denk gelmek istemem doğrusu...
ama şunu yaşadım
gebzede 1 opet
bolu tüneli girinde 1 opet
tuz gölünün sonundan 25-30km sonra 2 adet shell karşı karşıya
aksaraydan açılan otobanda o dönemde yol çalışması olduğundan yakıt satışı yoktu
pozantı çıkışında 1 shell
tarsusta 2 opet karşı karşıya
Babam uzun zamandır Küçükkuyu'da yaşıyor , yazın eşimle aklıma düştüğünde günü birlik el öpmeye gittiğimiz olur.
Tekirdağ üzerinden gidersek Bursa'dan , Bursa'dan gidersek Tekirdağ'dan dönüş yaparız.
Tam Marmara turu yaklaşık 950 km. yapıyor , artık bizim için sıradan bir hal almaya başladı
Uzun yol gitmeyeceksem motorada binmiyorum , şöyle Şile Ağva yapalım desek , soluğu Kerpe , İzmit , Adapazarı'nda alıyoruz , minimum tur 300 km. gibi oluyor.![]()
Benzin olayına sonuna kadar katılıyorum. Birçok farklı markaya ait benzin istasyonları olan bir arkadaşım var ve ondan duyduklarıma inanamazsınız.
Shell - Opet - PO içlerinden en elle tutulur olanları ancak yöresel olarak bariz değişiklik göstermekte![]()
Kuzuluk'a gittim geçen yıl,şile ağva kandıra güzergahından,tadı damağımda kaldı yooların ve manzaranın.
cbf ile balıkesir bartin 650 km gidis 650 km geliş
balıkesir bursa var onları saymıyorum....
taksi ile 1300 otobüs ile 1750 kamyon ile tır ile 6000 km yaptığım oldu tek seferde sadece uyumak için durarak..ama hiç uyumadan kamyonla adanaya gidip geldiğim günüde biliyorum... motorlada en uzak erzincana gittik tek günde tek seferde....
oof be topram sende az gitmemeişin haa![]()
ben ekmeğimi yollardan kazandım abi.. en son sedat 57 yi götüreceğim konya yolculuğuna sedat uykusuz dönemzsin diye gelmemişti.... gece 24 00 da çıktığım yolculuğu ertesi gün 1600 da bitirdim.. 800 *2 yani 1600 km uykusuzdu..kamyon otobüs tır şöförü olmak çok zor... şunuda belirteyim kendimi uykusuz araba kullanamayacak hissettiğim an kontağı kapatır yatarım...
Allah sabır versin.hangi iş kolay ki ? sizin sıkıntınız da uykusuzluk işte..bu arada benim ismimde Ramazan..![]()