Arkadaslar selamlar tekrar
kullandiginiz akunun amperi nedir? kac amper almak uygun olur?
Hayırlı olsun, güle güle kullanın.
Dün sabah aquilam bana enayilik yaptı, akü bitene kadar marş bastım çalışmadı. Marş sesi güzel, aküsü yeni çözemedim neden çalışmadığını. Otoparktaki elemandan yardım istedim ittirdi sağolsun vurdurduk çalıştı. Yol boyunca dikkat ettim performansında herhangi bir düşüş yok, sesinde bir gariplik yok anlam veremedim. Akşam işten çıktım gene çalışmadı. Yoldan geçen birine rica ile vurdurup çalıştırdım avcılardaki servise götürdüm. Biraz incelediler ama bir anlam veremediler. Çünkü serviste defalarca kapatıp çalıştırdık sorun çıkmadı. Motorun soğukken böyle bir sorun yaptığını düşündük. Polat abi bırak burada motorunu sabah bakalım dedi. Erdal abi belki jikleyi açık unutmuşsundur bu saba gene dene dedi, tamam dedim aldım motoru bıraktım garaja bu sabah gene çalışmadı. Şimdi hala garajda duruyor. Önerisi olan varmı? Özellikle Rıdvanın okur okumaz çözmesini bekliyorum :cherry:
Bu olay yüzünden 2 şey öğredim/hatırladımSpacyimle e-5 de nasıl atom karınca gibi gittiğimi ve rüzgarlığın ne kadar güzel birşey olduğunu. 3 aydır scooterıma elimi sürmediğimden kulağımdaki uğultu ve göğsüme yediğim havayı unutmuşum
![]()
Arkadaslar selamlar tekrar
Rıdvan bugün Birlik Sanayi sitesine seni aradım ama telefonun kapalı olduğu için ulaşamadım sana.
2 aydır şarj aletin motosikletin yan çantasında duruyor.
hiç çekmeden, az çekerek, dibine kadar çekerek, hertürlü varyasyonu denedim maselef yemiyor.günaydın cümleten
TWİSTED -EMRE
jikleyi tam çektiğinden eminmisin ben jikleyi acıyorum zannedip tam cekmedigimden ,ilk calıstırmada zorlanıyodum gecenlerde bir ustaya gittim debriyaj kablosunu değiştirdim o jikleyi açıp motoru calıstırdıgında sak diye calıstı tek marstajikle sert ben kırılır mırılır diye korkumdan tam cekmıyordum megersem cekilmesi lazımmış ben ceyrek ayarda acıyomusum oncelerı sımdı no problem senınkıde boyle olabılırmı
soguk havalarda jiklesiz çalştırmak biraz zor gibi
Dün bende aradım seniHatta ilk aradığında biraz çalıp kapandı, ya da o arayan başkasıydı. Telefonun şarjı bitti, şarja takmayı unutmuşum. Neyse başka zamana artık. Şarj aleti de hiç gezmediği kadar gezmiş oldu.Bu hafta içi olur da unutmazsam akşam gelirim belki. Hem görüşmüş oluruz.
Dün bende aradım seni
Geçen gün deneye deneye aküsünü azaltmış olabilirim ama genede biraz kalmıştır. Olmadı seninkinden şarj ederiz. Vurdurup çalıştırsak gene ısınacak ve soğumasını beklemek zorunda kalıcaz. Ben akşam 6:30 gibi evde olurum ne zaman ariyim seni?
Benim arka lastik orjinal değil Michelin 140-90/ 15 gibi bişey olması lazım.Bundan ötürü 100km/h ile 6500rpm'yi biraz geçiyor tahmini 6700rpm.Bizim motorlar standart lastik ve dişliyle 6500 devirde 90 km/s hız yapar. 100 km/s hız için 7205 devirde olması gerekir.
Benim arka lastik orjinal değil Michelin 140-90/ 15 gibi bişey olması lazım.Bundan ötürü 100km/h ile 6500rpm'yi biraz geçiyor tahmini 6700rpm.
Ön arka dişli ve zincir 15000km önce değiştirildi,orjinal değerlerde did zincir standart dişliler var.
muhalefet rıdvan iş başında (=Sendeki lastikle o devirlerde 96 km/s kadar yapıyor aslında ama o kadar hız farkı kadrana bakış açısından bile fark edebilir. Normal yani.
Sonu 0212 olan numara senin sanıyorum. Senin numaran vardı bende aslında ama kaydetmemişim herhalde. Akşam 18.30-19.00 civarı Küçükçekmece'de olurum muhtemelen. 17.30-18.00 arası arayabilirsin.
02 12 ve 37 43 benim numaralarım , şarj aleti de 2.000 km'yi geçti
Beylikdüzüne yolun düşerse her zaman beklerim.
selam arkadaşlarım nasılsınız?umarım herşey yolundadır..
aramıza yeni katılan arkadaşlarımız hoşgelmişler..motorlar hayırlı uğurlu olsun..
ya görev yaptığım birlik lağv ediliyor,kapatılacak feci bir koşturmaca var,bugün yarın da yeni tayin yerim açıklanacak ay sonunda kira sözleşmem bitiyor yeni tayin yerine göre evi taşıyacağım falan filan çok yoğunum üstüne üstlük bir de ayaz beyle uğraşınca inanın nefes almaya fırsatım kalmıyor..
gelelim fuara..
bir fuar daha bensiz geçti.kısmet değilmiş..giden arkadaşlar da neden foto koymuyor,neden o motorları bizim gibi gariplere göstermiyor bilmiyorum..yaw ben çok kötüyüm uyuşturucu kullanan biri gibi malsız kaldımkrizde gibiyim motorsuz.karaca binilmese bile garajda dururdu arada gidip sesini dinlerdim şimdi onu da yapamıyorum.
neyse başta mithat hocamın yorumları ve fotoları olmak üzere herkesten fotoları bekliyorum..
tüm arkadaşlarımın hepsine sevgilerimi ve saygılarımı yolluyorum,sağlıcakla kalın.öptüm..
selam arkadaslar,
ilker abi, kolay gelsin, zor istir tasinma.
fuara gelemeyerek cok buyuk seyler kacirmadin bence, ya da benim beklentim yuksekti.
bir de sorularim var; sabah soguk havada motoru ilk calistirdigimizda hemen basip gitsek sorun olur mu? yoksa isinmasini mi beklememiz gerekir bi sure gaz vermeden? diger sorum; ilk calistirirken sadece marsa basmak mi gerekir, bazen almiyo gaz vermedikce, bi mahsuru var midir marsa basarken gaz vermenin? enjeksiyonlu model icin soruyorum.
ben özelllikle gv me ayna almaya gitmiştim ama bir tane aynacı görmedim..
s.a. Teker arkadaslarım benım bı arkadasa arka balata lazım 2005 model motoru nerden kaça buluruz yardımcı olabılecek var mı
Ben 15-30 sn (evet saniye) kadar bekliyorum, maksat motorun her yerine yağ ulaşsın diye. Onun haricinde yaz kış beklemeden çıkarım her zaman. Özellikle sabah soğuk olduğunda jikleyi çekmene rağmen motor zor çalışabilir, hele ki dışarıda ya da benzer soğuklukta bir yerde duruyorsa motor. Hafif gaz vermenin bir zararı olmaz.