İster beğenelim ister beğenmeyelim Kenan Sofuoğlu hepimizin şampiyonudur.Yetenek kolay yetişmez.Konuya gelirsek insanı sırf namaz kılıyor diye yaptığı işte yüceltmek ne kadar yanlışsa eleştirmekte o kadar yanlıştır.Sonuçta kulla Allah arasındaki bir olaydır.
Şimdi bir dakika, ben Kenan namaz kılıyor diye eleştireni görmedim. Sapla samanı ayıralım öncelikle! Tam tersi benim gözümde inançlı, ibadetini yapan insan makbuldür. Allah korkusu vardır, adalete inanır, yumaşak huylu olur! Fakat ibadet gizli yapılır, sürekli toplumun gözüne sokulmaz, ibadet mazlum edebiyatı konusu olamaz! Bizim ters bulduğumuz budur, yoksa Kenan namazını kılsın fakat kılarken gazetecilere kaskıyla poz vermesin. İşte burada samimiyet ortadan kalkıyor ve inancın çıkarlar uğruna reklam malzemesi yapıldığı şüphesi doğuyor. Üstelik biz bu eleştirileri Kenan'ın başarısının devamını istediğimiz için yapıyoruz. Sevmediğim adam için neden oturup bu kadar parmaklarımı yorayım.
Üstelik şu fotoğraf habere konu olmasa dahi, inançları dışında diğer söylemlerinde de kesinlikle bir çelişki var Kenan'ın.
1-
"Karakteri de sağlam olacak. Eline ne veriliyorsa onunla yetinecek. 'Lastiğim kötüydü, motorum iyi değildi' gibi bahaneler kabul edilemez. Böyle yapan çocuğun geleceği de yoktur. Bazıları, bunların aksini yaparak gönlümü fethetti."
2-
"Ama ekip, 14-15. sıralarda geziyordu. Misafir olarak katıldığım yarışmaların birinde, birinci olacakken motorum bozuldu. Diğerinde de ikinci giderken, rakibim beni pistten dışarı attı. Ekibin maddi sıkıntıları arttı, ben de babamı kaybettim. Ya kazanacağım takımla Moto 2'de kalacaktım; ya da şampiyon olabileceğim bir motora binecektim.
Velhasıl Kenan artık mazlum edebiyatını bırakmalı, bu tür röportajlara izin vermemeli! Herkes geldiği yeri, çektiği zorlukları, yaşadığı sıkıntıları ezberledi ve takdir etti/ediyor. Bundan sonra başarılarıyla gündeme gelmesini,
her Türk vatandaşının gururu olmasını canı gönülden isterim.