Bugün de Yolda Kalalım

Dostum şöyle sorup ardından demek istediklerimi diyicem.

1-Bu günde yolda kaldım derken daha önce kaçkere daha yolda kaldın?

2-Burdan ne anlatsak boş sadece tahmin belki kimilerinin tahminleri isabetlidir,fakat bu düşük bir ihtimal.

3-En güzeli müşterisi bol olan bir tamir haneye veya servise gitmektir.

Bide şu var daha önce kaç kere yolda kaldın bilmiyorum ama;

Beni birkere yolda bırakan motora,şanssız günümdeyim derim geçerim.

Beni ikinci kez yolda bırakan motora,derdinin ne olduğunu sorarım (servise giderim)

Beni üçüncü kez yolda bırakan motordan aşağı inip benzin kapağını açarım ve olaya intahar süsü verip kendisini öldürürüm:pl:

Başlık bugün de yolda kaldım değil bugün de yolda kalalım. Ortada bi sıkıntım var ve yardım bekliyorum, bu herhangi bi servise gitmeyi bilmediğimden değil.
Servislerin uzak olmasından kaynaklı.

hani sonuç ne cevap bekliyoruz

Bugün bujiyi söktüm, marşa bastığımda bujiden kıvılcım gelmiyor. Başka buji buldum, sonuç yine aynı.
Yarın 2. el cbf 150 bakmaya gidicem. Bi süre emekliye ayırıyorum motosikleti, sorun çözülünce buraya yazarım :)

Başlık bugün de yolda kaldım değil bugün de yolda kalalım. Ortada bi sıkıntım var ve yardım bekliyorum, bu herhangi bi servise gitmeyi bilmediğimden değil.
Servislerin uzak olmasından kaynaklı.

Bugün bujiyi söktüm, marşa bastığımda bujiden kıvılcım gelmiyor. Başka buji buldum, sonuç yine aynı.
Yarın 2. el cbf 150 bakmaya gidicem. Bi süre emekliye ayırıyorum motosikleti, sorun çözülünce buraya yazarım :)

bujiyi denerken pipoya takıp metal herhangi bir yerini (dişli yerini mesela) şaseye deydirdiğinizi düşünüyorum...

deydirmediğinizde de kıvılcım oluşmaz çünkü...

çinli motosikletlerimize iyi bakalım ,onlara kötü davranmayalım hele ki satmadan üstüne japon kuma getirmeyelim...:farao:

Benimde başıma gelmişti bi kere motordan kırılma gibibir ses geldiyse şanzıman dağılmış olabilir ama gelmediyse bilemem tabi sadece ihtimal bunlar..

Merhabalar,
Motoran torro 100 kullanıyorum.
Ara ara 70-80 km lik ufak çapta geziler yaptığım öz çinli motosikletim, 3 kmlik yolun ardından dönüş yaparken stop etti ve ne yaptıysam çalıştıramadım. İşin garip kısmı ise motosiklet 2. viteste ve hareket halindeyken bunun olması.
Çektim kenara basıyorum marşa çalışmıyor, ayak marşı deniyorum çalışmıyor... Acaba benzin mi yok diye düşündüm ve depoyu kontrol ettiğimde 20-25 kmlik benzin vardı daha.
Yoldan geçen motosikletli arkadaşların ve benim düşüncemin sonucu;
1) buji değişmeli
2)benzin otomatiği veya otomatı kontrol edilmeli. Tam bilmiyorum ismini içinde filtre gibi bişey olan şey işte. Ama düşük bir ihtimal denildi.
3) Boğulmuştur, sabaha kadar buharlaşır benzin. Sabah bir daha dene.

Sizce eksik veya fazla olan bir yer var mı?
(Bu olay çok canımı sıktı param olsa benzin döker yakardım :p )
arkadaşım marşın basıyo olması motorun çalışacağı analamına gelmez motorum çalışa bilmesi için iki şeye ihtiyaç var 1.elektrik 2. benzin bidaha yolda kaldığında ilk işin buji kafasını sök kablosunu çıkar şaseye yaklaştır marşa bas atlama yapıyorsa 1. maddede sorun yok ama bujiyide çıkarıp aynı şeyi deneye bilirsin kablolarını tak ve bujiyi şaseye değdir atlama varsa sorun yoktur o zaman gelelim ikinci maddeye o en zor bölüm manifold yırtılmış olabilir benzin gelmiyo olabilir benzin pompası bozulmuş olabilir şamandıra takılmış olabilir benzin deposu kapağını aç ağzını bişekilde depoya sığdır ve üfle bu karbüratöre benzin akışı sağlayacaktır bas çalışacakmı bak marşa bastığında böyle çalışma ibareleri gösteriyormu yoksa hiç tık yokmu tık yoksa karbüratör sökülüp elden geçirelecek geçmiş olsun

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:40 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:32 ----------

bujide ateşleme yoksa eğer ikiseçenek var ya bobin yandı yada indüksiyon bobini yandı bonin yanıp yanmadığını anlaman için motordan gelen kablolardan soket haricindeki iki kabloyuda teker teker şaseye yaklaştırıp atlama varmı bakacaksın yanlız buradaki atlama nispeten çok düşüktür eğer varsa sırada indüksiyon bobini var oda buji kafası varya onun kablosunu takip et girdiği yer indüksiyon bobinidir kabloyu sök ve indüksiyon bobinini başka bir kabloyla şaseye yaklaştır atlama varsa buji kablosunda sorun var yoksa indüksiyon bobini gitmiş kolay gelsin

İttireee ittire götürdüm tamirciye, sorunun statörde olduğunu söyledi.
Şenol bey cevap için teşekkürler, ders niteliğinde olmuş :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar