Castrolu un 10 40 yağı full sentetik değil, açıkcası bende çok arada idim 15-50 mi 10-40 mı? tam/yarım sentetik marka vs..
Önce markada karar kıldım.. sonra
Servisime sordum; 10-40 kullan dedi,
Etrafımdaki kullanıcılarda 10-40 dedi,
servis kitapçığında yazanda 10-40
abarttım
castrol ile konuştum onlarda bana 10-40 tam sentetik yağ olmadığını ve kullanmam gereken yağın 10-40 t4 olduğunu söylediler.
Önceki sahibide 10-40 kullanuyormuş, bende 10-40 a karar kıldım açıkcası .
Yakın motor sahibi arkadaşlarımla sezon sonuna kadar 6000km rahat yaparız diye nasıl ekomik satın alabilirime gittim.Varil vs. yokmuşmax 4lü koliymiş.
servis kitapçığında 10-40 yazıyor ama sürekli hareket halinde değiliz ki istanbul gibi bir yerde motosikletin motor ısısı yükseldiği için radyatördeki fan sürekli açılıyor buda yağın özelliğinin daha çabuk bozulmasına neden oluyor ince yerine biraz kalın yağ iyidir o yüzden zaten kalın koyduğun yağda inceliyor
ek olarak servis kitapçığında yazdığı gibi 6bini beklememen daha iyi olur neden dersen
trafikte durkalklarda motor hareket halinde değilken boşa çevirdiğin devirler var yağını eskittiğin
ben 4 binde bir değiştiriyorum en sağlıklısı ki doğanın bizim gibi derdi olmamasına rağmen 3 bünde bir değiştirdiği konusuda başka bir şey
motora ne kadar iyi bakarsan o kadar iyi gider özünde