çin malı motor sahibi konu açmaya görsün ...

Kocaeli İl Temsilcisi
benim 3 tane motosikletim var,Harem sahibimi oluyorum simdi?:queen:

---------- Post added at 13:11 ---------- Previous post was at 13:06 ----------

[/COLOR]

ben bahsettiğin mantığı çözdüm ve bahsettiğin bir insan olarak gücüm yettiği halde gidip kawasakı en 500 yada er 5 almayı düşünürken cbf 150 aldım sebebi yada mantığı mı ? bana göre :)

yavaş gideyim, ilk sahibi olup her sorununu bileyim, beni yolda bırakmasın...başka sebepleride olabilir kullanıcıdan kullanıcıya sevgiler... :)

Hakli olabilirsin aslinda ama motorun eski sahibi iyi bakmis ise ve sende dikkatli isen bir sorun cikacagini sanmiyorum.Ancak birde su var ki Turkiye de ozellikle ss ciler motorlara iyi bakmiyorlar.Yollarin durumu da maglum.Burada inanirmisiniz simdiye kadar motoru yuksek devirlerle zorlayan,artislik hareketler vs yapan motorcu hic gormedim.Bu yuzden km si ve yasi cok bile olsa 2.el motor alinabilir bana gore.[/QUOTE]

benim söylediklerim senin düşünce ve tezini çürütmez tabiki alınabilir ama kişi biraz arıza ve pimpirik olupta daha öncedende ağzı yanmışsa direkt benim gibi sıfıra yönelecektir ama genel anlamda sende haklısın :) tabiki türkiye şartlarını ve insanların kullanma orantılarınıda düşünmek gerek, yaaa aslında geniş mesele 6 aydan fazla 2. el kovaladım ancak hyuyum kurusun armudun sapı , üzümün çöpü kala kala cbf ye kaldım :cherry::rendeer:

sanırım şimdi anlaşacağız :) sevgiler...:rendeer:

(o yüzden çin malı motora binmek evet cesaret ister, tecrübe ister, motordan az biraz anlamayı gerektirir. Herkes çin malı motora binemez. motorum yolda kalırsa ali usta var o halleder diye düşünen sıbyanlar, acemiler, tatlı su motorcuları, çaylaklar cbf 150'ye biner.)

yavvv aga ne güzel anlaşıyoduk işte bak şimdi öle bi cümle kurdunki şimdi bunu nereye çekersen çek yani :cherry: bak cbf ciler vururlar seni sotede, depona şeker atarlar heeeeee valla ağzına biber sürerler bak valla ayırmam, tutmam kimseyi :cherry::queen::p

usda yazdığımı öyle bir alıntılamışsın ki uğur dündar bu adar güzelini yapamaz heheheheh

tamam dediym ama akabine de dediym ki

'yolda kalan motorunu çalışırmayı bilen çin malına da japon malına da biner.'

Yani cbf 150 ye binen herkes çaylak, acemi değildir dedim yani.

Lütfeyn sibieyfçileri kışgırtmayalım :thumleft: :thumleft: :thumleft:

Hakli olabilirsin aslinda ama motorun eski sahibi iyi bakmis ise ve sende dikkatli isen bir sorun cikacagini sanmiyorum.Ancak birde su var ki Turkiye de ozellikle ss ciler motorlara iyi bakmiyorlar.Yollarin durumu da maglum.Burada inanirmisiniz simdiye kadar motoru yuksek devirlerle zorlayan,artislik hareketler vs yapan motorcu hic gormedim.Bu yuzden km si ve yasi cok bile olsa 2.el motor alinabilir bana gore.

benim söylediklerim senin düşünce ve tezini çürütmez tabiki alınabilir ama kişi biraz arıza ve pimpirik olupta daha öncedende ağzı yanmışsa direkt benim gibi sıfıra yönelecektir ama genel anlamda sende haklısın :) tabiki türkiye şartlarını ve insanların kullanma orantılarınıda düşünmek gerek, yaaa aslında geniş mesele 6 aydan fazla 2. el kovaladım ancak hyuyum kurusun armudun sapı , üzümün çöpü kala kala cbf ye kaldım :cherry::rendeer:

sanırım şimdi anlaşacağız :) sevgiler...:rendeer:[/QUOTE]
Senin fikrine saygim var tabiki haklisin.Ben kendi fikrimi soyledim.Ilk motorumda bende kazik yedim.elimde patladi ama yinede vazgecmedim 2. el motorlari arastirdim su an kullandigim r6 yi ilk sahibinden aldim cok memnunum.

honda cbf çin yamaha ybr çin aprilla piaggio utanmasanız kymco ya da çin diyeceksinizde allahdan adamlar tayvanlı :p

Yahu önemli olan üretim yapılan yer değil üretilen ürünün malzemesi ve kimlerin tasarladığı kimlerin projelendirdiği evet honda çinde üretim yapıyor ama projesini çinli sarı çizmeli mehmet ağaya yaptırmıyor kendi japon mühendislerine yaptırıyor bu nedenle honda cbf çin değil japon malıdır

Mesela renault türkiyede üretiliyor diye türk malı mı? Hayır. Sadece montajı ve ufak tefek parça üretimi türkiyede. Yada zorlu grubu vestel ürünlerini çinde üretiyor. Vestel çin malı mı? Yoo bildiğin türk malı. E durum buyken kimse çıkıpta ybr de bilmem ne de çin demesin

Herkesin çocuğu kendine güzel :)

usda mondial fabrikasını japonyaya taşırsa bile yaranamaz demek istiyorsun o zaman. mühendisi tasarımcısı çinde olursa isterse uzayda fabrika kursun bi moka yaramaz yani heheheheeh.

:flower: :thumleft: :flower: :thumleft: :flower: :thumleft:

---------- Post added at 14:36 ---------- Previous post was at 14:24 ----------

Senin fikrine saygim var tabiki haklisin.Ben kendi fikrimi soyledim.Ilk motorumda bende kazik yedim.elimde patladi ama yinede vazgecmedim 2. el motorlari arastirdim su an kullandigim r6 yi ilk sahibinden aldim cok memnunum.[/QUOTE]

USDA ghentte bir tedarikçim var yılda bir kere ghente geliyorum. bir sabah 1100rt touring motosiklet gördüm gözlerime inanamadım. Pırıl pırıl sıfır gibi. türk olduğumu ispatlamak için veri gud bmv dediym. bende flaman dili fransızca yok ingilizce çad pad. adam az bingilizde ben türkçe ingilizce karışık adam yollar güzel dedi motoru okşadı motorumu seviyorum dedi. hakkaten çevre yolu ve şehir yolları çok güzeldi. zaten çevreyolunda bileyn bisilet yolu yapmışlar ben herhalde motor almaz bisikletle işe gider gelirdim.

çin malı motorlar flamanların hassas dengelerini de bozuyormuş öyle duyduk

[YT]RXiJcFVds0E[/YT]

çin malı motosiklet markası tercih etmedim. ancak burada konu çinlilerin dandikliği veya gelişimi değil de ,
çinli motor sahibi birinin bir sorunu olup da forumdan cevap alamaması.

örnek soru :
feng çing marka 125 lik motorum var 80 km den sonra uğultu yapıyor ve sabahları geç çalşışıyor. sorun ne olabilir .?

örnek cevap:

sat onu üstüne bin lira koy ybr veya cbf al.

burada motorumdan memnun değilim ne alayım diye bir soru sorulmamış. sadece çözmek istediği sıkıntılarını anlatmış soruyu soran kişi.
satıp kurtulsa ondan motoru alan kişi de gelip aynı soruyu soracak. ayrıca motorunun sürüşünden duruşundan memnun birisi birkaç sıkıntı var diye neden motorunu satsın ki ?

bu şartlarda düşük gelirle mantıklı olan motorlar ybr cbf150 gibi motorlar eyvallah. ben de motor almak isteyen arkadaşlarıma bunu tavsiye ediyorum.
ancak herkesin zevki tarzı hayali farklı. kimi enduro tarzı ister, kimi 4000 tl 125 cc bir motora verene kadar daha oturaklı kalıplı bir cruiser ister. neticede istediği motoru almıştır ve bazı sorunları vardır. ömrü kısıtlıdır ok ama alan kişi de bunu göz göre göre almıştır.

şu da bi gerçek, ülkemizde çin malı alan insanların büyük bi çoğunluğu kalitesinden bihaber malesef.bi çoğu hayatında ilk defa motor alıyor.bu sebeple sonrasında imkanı olan daha iyi bi motora terfi ediyor yada tamiratıyla uğraşmak zorunda kalıyor.en azından benim çevrem böyle.maddi imkanlar insanlarımızı maalesef kalite anlamında daha iyisini almak için düşünmeye fırsat tanımıyor.bu bütün ürünlerde böyle aslında.korkarım ilerleyen yıllarda çin malı çöplüğüne dönecek bütün dünya.benim düşüncem çin malı motor almayı düşünen arkadaşlar en azından 2. el kaliteli bi motoru almak için uğraşmalılar.aksi takdirde sürekli motorlarının tamiratıyla uğraşmak canlarını sıkabilir.

çin malı motosiklet markası tercih etmedim. ancak burada konu çinlilerin dandikliği veya gelişimi değil de ,
çinli motor sahibi birinin bir sorunu olup da forumdan cevap alamaması.

örnek soru :
feng çing marka 125 lik motorum var 80 km den sonra uğultu yapıyor ve sabahları geç çalşışıyor. sorun ne olabilir .?

örnek cevap:

sat onu üstüne bin lira koy ybr veya cbf al.

burada motorumdan memnun değilim ne alayım diye bir soru sorulmamış. sadece çözmek istediği sıkıntılarını anlatmış soruyu soran kişi.
satıp kurtulsa ondan motoru alan kişi de gelip aynı soruyu soracak. ayrıca motorunun sürüşünden duruşundan memnun birisi birkaç sıkıntı var diye neden motorunu satsın ki ?

bu şartlarda düşük gelirle mantıklı olan motorlar ybr cbf150 gibi motorlar eyvallah. ben de motor almak isteyen arkadaşlarıma bunu tavsiye ediyorum.
ancak herkesin zevki tarzı hayali farklı. kimi enduro tarzı ister, kimi 4000 tl 125 cc bir motora verene kadar daha oturaklı kalıplı bir cruiser ister. neticede istediği motoru almıştır ve bazı sorunları vardır. ömrü kısıtlıdır ok ama alan kişi de bunu göz göre göre almıştır.
evet işte anlatmak istedigimiz buydu..kıyaslamadan çok soruna çözüm üretmeyi neden denemiyoruz deilmi.onu sat sunu al yani onu kişi düsünemezmii..insanın buraya yasadıgı sorunu yazması o motoru tamir ettiremedi burdaki bilgilerle mi tamir ettirecek..buraya yazmadan da gidip tamir ettirebilir..amaç burda ben böle bi sorun yaşadım başkalarıda yasarsa burda yazılan çözümlere bakaray yol alabilir..

evet işte anlatmak istedigimiz buydu..kıyaslamadan çok soruna çözüm üretmeyi neden denemiyoruz deilmi.onu sat sunu al yani onu kişi düsünemezmii..insanın buraya yasadıgı sorunu yazması o motoru tamir ettiremedi burdaki bilgilerle mi tamir ettirecek..buraya yazmadan da gidip tamir ettirebilir..amaç burda ben böle bi sorun yaşadım başkalarıda yasarsa burda yazılan çözümlere bakaray yol alabilir..
:cat::rendeer::thumleft:

çin malı motorların türkiye yollarına alerjisi var sanırım durup dururken bozulabiliyor

buraya yazmadan da gidip tamir ettirebilir..amaç burda ben böle bi sorun yaşadım başkalarıda yasarsa burda yazılan çözümlere bakaray yol alabilir..

cok dogru. Sonucta bir iki tamirciye goturmus ve baktirmistir elbet. Buraya yazmasi ondan cok daha sonra arastiracaklara faydali olacak. Motosiklet.net in google da indexlenme orani oldukca yuksek. Konusulan konular aramalarda ust siralarda cikiyor. Karsilasilan sorunlar paylasildikca kronik arizalarin tespiti ve cozumu kolaylasacak, kullanici da cozum icin bir kac tamirci gezecegine tamirciyi yonlendirip daha kolay cozdurecek veya onlemini alip ariza ile karsilasmadan problemi halledecektir. Acilan konulari ciddiye almayip ters cevaplar verirsek forumu bu islevinden mahrum birakmis oluruz. (imla icin ozur dilerim telefon klavyesi ile ancak bu kadar yazabildim.)

Hööyyt!!
250bin yılmış, 157 milyon yılmış. Nerden alıyosunuz kardeşim bu bilgileri kapıcınız mı söylüyor? Bırakın artık bu darwin kafasını. Bilim adına bu saçmalıkları mı öğreniyorsunuz. Dinazorlar 157 milyon yaşamış peehh.

Sevgili kardeşim sen bilim adına neler öğreniyorsun bi zahmet yazarsan bizde öğrenmiş oluruz...

Kocaeli İl Temsilcisi
usda yazdığımı öyle bir alıntılamışsın ki uğur dündar bu adar güzelini yapamaz heheheheh

tamam dediym ama akabine de dediym ki

'yolda kalan motorunu çalışırmayı bilen çin malına da japon malına da biner.'

Yani cbf 150 ye binen herkes çaylak, acemi değildir dedim yani.

Lütfeyn sibieyfçileri kışgırtmayalım :thumleft: :thumleft: :thumleft:

anladım tabiki nasıl ve ne anlatmak istediğini anladımda bu gün allah neşemi bozmasın ... latife yapayım dedim , allah ağzımızın tadını bozmasın inşallah daha nice güzel günlere :):cat::rendeer::thumleft:::friends:::sefereee

---------- Post added at 17:53 ---------- Previous post was at 17:48 ----------

Senin fikrine saygim var tabiki haklisin.Ben kendi fikrimi soyledim.Ilk motorumda bende kazik yedim.elimde patladi ama yinede vazgecmedim 2. el motorlari arastirdim su an kullandigim r6 yi ilk sahibinden aldim cok memnunum.[/QUOTE]

ben isterimki tüm mt gönül dostları daima sıfırını alıp kullansın, hep gıcır gıcırını almalarını temenni ederim , fakat herkezin gücü bir olmadığı için bir noktadan sonra 2. el almak farz oluyor yani bu bir ayıp değildir , hatta 2 . el güzel makinalar da satılmakta :)

ancak bende bir şans var hayatta o güzeller bana denk gelmiyor , ileride motosikletimi büyütmeye kalktığımda bu büyük ihtimalle 2. el olacak kaçarı yok :) :cat::rendeer:

sevgiler...:thumleft:::sefereee

2500 liranın üzerine 1500 lira daha koyar sıfır 2012 model Honda innova İ 125 alırdım ama çinde yapıldığı için kalite farkı çok fazla o yüzden 2500 liraya 2007 modelini aldım.Çin malına binilmez.

[/COLOR]
Senin fikrine saygim var tabiki haklisin.Ben kendi fikrimi soyledim.Ilk motorumda bende kazik yedim.elimde patladi ama yinede vazgecmedim 2. el motorlari arastirdim su an kullandigim r6 yi ilk sahibinden aldim cok memnunum.

USDA ghentte bir tedarikçim var yılda bir kere ghente geliyorum. bir sabah 1100rt touring motosiklet gördüm gözlerime inanamadım. Pırıl pırıl sıfır gibi. türk olduğumu ispatlamak için veri gud bmv dediym. bende flaman dili fransızca yok ingilizce çad pad. adam az bingilizde ben türkçe ingilizce karışık adam yollar güzel dedi motoru okşadı motorumu seviyorum dedi. hakkaten çevre yolu ve şehir yolları çok güzeldi. zaten çevreyolunda bileyn bisilet yolu yapmışlar ben herhalde motor almaz bisikletle işe gider gelirdim.

çin malı motorlar flamanların hassas dengelerini de bozuyormuş öyle duyduk

[YT]RXiJcFVds0E[/YT][/QUOTE]
inanki o dedigin motorlardan buralarda cok var.Birkac ay once bir zzr 400 gordum abartisiz soyluyorum ki motor sanki fabrikadan yeni cikmis gibiydi.Yollar zaten tartisilmaz,delik tumsek vs yok.Kullanicilar da bilgili.Bizim sokaktaki kaldirimi yeniden yaptiklari zaman gormustum sadece bisiklet yoluna 3 kat asflat attilar ve en ustune de kirmizi asfalt attilar.100 mt lik bir bolumu yapmalari 3 ay dan uzun surdu ama en az 30 sene hicbir sorun cikarmayacagindan eminim.

---------- Post added at 22:36 ---------- Previous post was at 22:34 ----------

Bence dörde kadar sorun yok. :queen:
Yok kardes ne yaptin sende.

bu video da ne anlatmak istiyo ??artı konuyla ilgisi nedir çok merak ettim :cherry:

Motosikleti
HONDA HORNET 750, HONDA PCX 125, YAMAHA X MAX 250 Tech Max
Bir motoru alırken ki fikirlerde çok önemli... Alıyım ben çinliyi ucuz nasıl olsa 2 senede nasıl olsa garantisi var 2 sene essege biniyomus gibi biner bizim ülkemizin harikulade asvaltlarında hiç gaz kesmeden fren yapmadan giderim 2 sene sonrada ucuz bi meblaya satarm yada çöpe atarım diye düşünürse kişi çinin milletimiz üzerinde bıraktıgı intibaa da o şekilde olur... ya da ben zar zor kazanıyorum paramı zaten zor almısım der uzerine titrerseniz motorunuzun emin olun sizi asla üzmiycektir sizi... Siz yeterki ısık ve ses donanımlarıyla ayaklı diskoya cevirmeyin motorunuzu bakımlarını yetkili serviste yada gerçekten işten anlayan bi ustada yaptırın ve altınızdaki motorun ne oldugunu bilin ve ona göre davranın emin olun sizinle mezara kadar gelir o motor...

evet katılıyorum ben serviste çin malı motorada bakıyorum japonada almanada sonuçta kendi adımakonuşuyorum bu işten ekmek yiyorum her markanın kullanıcısı farklı ama GS kullanan müşterilerimden bazıları çin malı motorsikletide var buna en yakın örnek feneryolu sabit pazardaki eczane honda 2011 varederosu var aynı zamanda mondıal kullanıyor aslında bence kurallara uyulduktan sonra ve motorun bakımlarını yaptıktan sonra her motor iyidir ve sahibini sever :D

Ben bugüne kadar düz yolda giderken arka amortisörü kırılıp sürücüsüne kaza yaptıran japon alman vb (kaliteli) motor duymadım. Ama çinli duydum gördüm. Tazminat davası açıldı, hala da sürüyor merak edenlere. Hatta sayın çinli motorları ithal eden firmanın yetkilisi (isim veremiyorum adli süreç) bizim kaza yapan arkadaşa- aynen alıntı yapıyorum
"Arkadaşım çok tazminat istiyorsunuz, sakat kalmamışsınız bir şey olmamış. Aynısından yeni bi motor verelim cebine de bi 10.000 TL verelim geri al bu davayı"
demişti...

Özetle, yukarıda çok sert yazan bir arkadaş vardı, sonuna kadar katılıyorum ben ona.
canımı sokakta bulmadım ben. + tane cıvata bizi yolda tutan aslında. ÇİN MALI MOTOSİKLET KALİTESİZDİR. 2x2=4 bu kadar basit.
Bakımlarını da düzgün yapsanız, hergün servise de soksanız, ne olacağı belli olmaz.
Benim canım çinli makinaya binecek kadar ucuz değil. Yürürüm daha iyi.
Benim 1973 model jawa bile (aah eski ah) çin mallarından işçilik ve malzeme olarak 8 - 10 kat daha iyidir.
Bu kadar kalitesiz malzemelerin bu ülkeye girmesine izin verene de, satana da BENCE... tekrar edeyim BENCE... yazıklar olsun
İnsanların canıyla oynuyorlar farkında değiller. Ya da daha kötüsü umurlarında değil.

Kalite malzemeden başlar işçilikle devam eder. İyi motorun silindiri, pistonu hangi malzemeden kötü motorun silindiri pistonu hangi malzemeden yapılıyor? Bizi aydınlatırsan ilmi bir test yapmış oluruz. Aksi takdirde sallama bir tez olur.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar