Honda Honda CBR 250R Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Arkadaşlar bugün işe gitmek için motorun yanına gittim, anahtarı kontağı takamadım tam 10dk uğraştım :(
Anahtar girdi bu seferde çıkmadı.
Yine soluğu serviste aldım, evet küçük şeyler ama mide bulandırıyor. Sanki mekanik bir takılma gibi hissettim ama bolca yağlayıp spreylediler düzeldi.
Şimdi yağmur suyundan diyeceksiniz ama benim eski Honda Dylan, sürekli kar altında kaldı 28bin km kullandım hiç anahtarın takıldığını bilmem.

dylanKar.jpg

Cbr Kapalı alanda kalıyor

cbr1.jpg

Bir başka konu:
Bugün işe giderken e5'te bir hız testi yapayım dedim.
Malum rodaj'da gaz açamıyorduk
Gazı açınca 145'e kadar hiç zorlamadan geldi. 145-155 arası birazcık nazlandı ve aynı şartlarda 165i 9.500 ile 10bin devir arasında gördüm.
Yol tıkanmasaydı daha gidermiydi bilmem.
Son hız beni tatmin etti aslında, Eğer 160'a falan sabitleyip gidilebiliyorsa süper.

Sizler en fazla kaç gördünüz ?

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:35 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:24 ----------

cbr2.jpg

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:41 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:35 ----------

cbr3.jpg

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:48 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:41 ----------

cbr4.jpg

Son düzenleme:
Son hız tatmin edici olabilir ama 160 sabitleyip gidilebiliyorsa derken hocam? Uzun yol için mi kastettiniz. 160 da uzun süre baya zorlanmaz mı motor sanmıyorum ideal 120-130 olsa gerek

Son hız tatmin edici olabilir ama 160 sabitleyip gidilebiliyorsa derken hocam? Uzun yol için mi kastettiniz. 160 da uzun süre baya zorlanmaz mı motor sanmıyorum ideal 120-130 olsa gerek

Evet uzun yoldan bahsediyorum, Ben motorun zorlanacağını sanmam
Honda Dylan ile 2 kişi hiç gaz kesmeden İstanbul-Bolu yapmıştım Yolun durumuna göre son gazda 110 ile 135 arası gitmiştim.
Beverly 500 ile ise Tekirdağ-İstanbul arası otobandan 160-180 hızlarda hiç gaz kesmeden ve dip gaz geldim.
2 tane B500 eskittim hiç bir sorun olmadı, Honda Dylan'da 28bin km de 1 kere bile radyatör suyu bile değiştirmedim, hiç yağ eksiltme vs de olmadı.
Dolayısı ile Cbr250'de de zorlanmada birşey olacağını sanmam, sonuçta makine 2 yıl garantili zorlama ile sorun çıkacaksa bu garanti kapsamında.

http://www.youtube.com/watch?v=93BxZE2KjLI
Bu Beverly 500 videom
(Bu video Şubat ayında, motorun arkası full yüklü, rüzgara karşı)

Son düzenleme:
Göstergedeki hızlara sakın inanmayın. GPS ile anca gerçek hızınızı öğrenebiliyorsunuz. Araba ile birinin takip etmesine işe yarayabilir. Belli aralıklarda %10 a kadar fazla gösterdiği oluyormuş. Yurtdışındaki forumlarda bu konu hakkında baya bahsediyorlar.

Arka süspansüyon ön gerilim ayarı yapan oldumu. Motor mak 180 kg kaldırır diye beiliyorum ama fabrika ayarlı arka süspansiyon kaça göre ayarlı o yazmıyor. Ben 95kg falanım. Benim hesabım en 2. kademeye getirmiş olmam gerekiyor. Yapan arkadaşlar varsa, bilgilendirirlerse sevinirim.

Evet uzun yoldan bahsediyorum, Ben motorun zorlanacağını sanmam
Honda Dylan ile 2 kişi hiç gaz kesmeden İstanbul-Bolu yapmıştım Yolun durumuna göre son gazda 110 ile 135 arası gitmiştim.
Beverly 500 ile ise Tekirdağ-İstanbul arası otobandan 160-180 hızlarda hiç gaz kesmeden ve dip gaz geldim.
2 tane B500 eskittim hiç bir sorun olmadı, Honda Dylan'da 28bin km de 1 kere bile radyatör suyu bile değiştirmedim, hiç yağ eksiltme vs de olmadı.
Dolayısı ile Cbr250'de de zorlanmada birşey olacağını sanmam, sonuçta makine 2 yıl garantili zorlama ile sorun çıkacaksa bu garanti kapsamında.

http://www.youtube.com/watch?v=93BxZE2KjLI
Bu Beverly 500 videom

Doğrudur hocam cbr la alakalı fazla bilgim yok sadece fikrimi söyledim tabi bu motoru zorlama konusu kişiden kişiye değişir

motorun son hız 160 oldugu ıcın yapılmasına yapılır ama tavsıye edılmez
bendeki cbr 125 ile izmit istanbul arası arkadan gelen ruzgar ile birlikte 2 kişi 135 yapmıştık ama bıda yapar mıyım ? yapmam
motor asagı ınecekmıs gıbı hıssettım guvensız gelıyor lımıtlerde ılerlemek

motorun son hız 160 oldugu ıcın yapılmasına yapılır ama tavsıye edılmez
bendeki cbr 125 ile izmit istanbul arası arkadan gelen ruzgar ile birlikte 2 kişi 135 yapmıştık ama bıda yapar mıyım ? yapmam
motor asagı ınecekmıs gıbı hıssettım guvensız gelıyor lımıtlerde ılerlemek

Aynen ben de bunu demek istedim :cat: İnsan korkuyor tabi

Göstergedeki hızlara sakın inanmayın. GPS ile anca gerçek hızınızı öğrenebiliyorsunuz. Araba ile birinin takip etmesine işe yarayabilir. Belli aralıklarda %10 a kadar fazla gösterdiği oluyormuş. Yurtdışındaki forumlarda bu konu hakkında baya bahsediyorlar.

Arka süspansüyon ön gerilim ayarı yapan oldumu. Motor mak 180 kg kaldırır diye beiliyorum ama fabrika ayarlı arka süspansiyon kaça göre ayarlı o yazmıyor. Ben 95kg falanım. Benim hesabım en 2. kademeye getirmiş olmam gerekiyor. Yapan arkadaşlar varsa, bilgilendirirlerse sevinirim.

kıtapcıkta fabrıkadan cıktıgında 2.kademede olur yazıyor.

hocam araba ibreleride aynen motosikletlerdeki gibi hata payına sahipler. ve hız arttıkça hata oranıda artar.

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:06 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:00 ----------

motosikletlerde en ideal hız redline ın başladığı nokatanın yarısından biraz daha fazla bir devirde gidilen hız olarak kabul edilir. yani cbr 250 de redline 10500 de başladığına göre 6. viteste 6000-7000 devir aralığında kaç yapıyorsa o hız en idealdir. tabi bu illede uyulması gerekn bir kural olarak algılanmasın :)

ninja'nın arka süspansiyonu da aynı şekilde fabrika çıkışı 2. kademede ayarlı olarak geliyor. kitapçıkta sürücünün kilosunu 68kg baz alınarak bu kademeye ayarlandığı hakkında bilgi var. cbr'in kitapçığında da bir yerlerde yazıyordur. eğer bu ayarlar standard ise bence 3'e yada 4'e almayı düşünebilirsin.

Arkadaşlar bugün işe gitmek için motorun yanına gittim, anahtarı kontağı takamadım tam 10dk uğraştım :(
Yine soluğu serviste aldım, evet küçük şeyler ama mide bulandırıyor. Sanki mekanik bir takılma gibi hissettim ama bolca yağlayıp spreylediler düzeldi.
Şimdi yağmur suyundan diyeceksiniz ama benim eski Honda Dylan, sürekli kar altında kaldı 28bin km kullandım hiç anahtarın takıldığını bilmem.

http://www.alialtuntas.net/upload/fotograf/dylanKar.jpg

http://www.alialtuntas.net/upload/fotograf/cbr1.jpg

Bir başka konu:
Gazı açınca 145'e kadar hiç zorlamadan geldi. 145-155 arası birazcık nazlandı ve aynı şartlarda 165i 9.500 ile 10bin devir arasında gördüm.
Son hız beni tatmin etti aslında, Eğer 160'a falan sabitleyip gidilebiliyorsa süper.

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:35 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:24 ----------

http://www.alialtuntas.net/upload/fotograf/cbr2.jpg

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:41 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:35 ----------

http://www.alialtuntas.net/upload/fotograf/cbr3.jpg

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:48 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:41 ----------

http://www.alialtuntas.net/upload/fotograf/cbr4.jpg

kontak anahtarının donması normal. arada bir anahtar deliğinin içine wd40 sıkıp direksiyon kilidine alıp çıkar. bu işlemi 9 - 10 kere tekrarlayınca yeni gibi oluyor. Bazı scooterlarda kontaktan içeri su girmemesi için kapak gibi bir parça oluyor, yada kontak kısmen korunaklı bir yerde olduğundan sorun çıkmıyor. aynı şey ilerde cbr'da da başına gelebilir spor motorlarda kontak direk dış etkenlere açık bir yerde duruyor.

Sanırım daha önce beverly 500 kullanıyordunuz, sanki ninja kullanıcıları başlığında bir kaç şey sorduğunuzu hatırlar gibiyim.

bence 250cc için ideal en yüksek hız 130 - 140 bu hızları korumakta zorlanmıyor. otoban yada e-5 gibi yollarda 160 - 170 gibi hızları görebilsen de düşük kaliteli şehirler arası duble yollarda bu hız çok değişkenlik gösteriyor. uzun yolculuklarda bazen 140'ın üzerine çıkamazken otobana geçiş yaptığında bu sürat rahatlıkla yükseliyor. 250cc motorların son süratleri yuksek cc scooterlar ile aynı olsa da torkları zayıf kaldığından bu son sürati her koşulda koruyamıyorlar maalesef.

arkadaşım bugün aynı şey benimde başıma geldi dediniz gibi anahtarı kontaktan baya bi uğraşarak çıkarabildim tekrar anahtarı takıp kontağı açmak istediğimde kontak açılmadı dünde sizin yazdıklarınız aklıma geldi biraz sprey yağladım ve kontak baya bi rahatladı şu an bi sıkıntı tüm kullanıcılara tavsiyem sizde başınıza gelmeden bence kontağınızı yağlayın olmadık bi yerde başınıza gelebilir bu arada bende motoru alalı daha 1 hafta oldu ve kapalı garajda duruyo

Bir başka konu:

Ali geçmiş olsun tekrar, dediğin gibi ufak şeyler adamın daha çok sinirini bozuyor.
Bu problemi bir arkadaş daha yaşamıştı sanırım. Hallolmasına sevindim.
Ama bunun yağmur suyundan olacağını sanmam. Ben kar hariç bütün hava koşullarında kullanıyorum.
Dünya kadar yağmur yedi bugüne kadar, henüz bir problem yok.

Bende henüz son hız olarak en son 165 gördüm, daha giderdi ama basmadım. Rodajım bitmemişti o zaman.
Ondan sonrada deneyemedim henüz. Sabit 160'la gitmek zorlayabilir sanki.
Motora her geçen gün daha da ısınıyorum. Sanki tam benim için üretilmiş.
Şehiriçi içi en ideal motosiklet diyebilirim. Yakıtı, manevraları ve konforu çok iyi.

Bir şey soracağım, bu WD40'ı her türlü yağlamada kullanabilirmiyiz.
Mesela, debriyaj ve gaz kollarının yağlanmasında?

Kendi sorumun cevabını vereyim :p
Şöyle bir yazı buldum bununla ilgili;

WD-40 - DOST MU YOKSA DÜŞMAN MI?

Son düzenleme:
Debriyaj ve gaz telini ben 2zamanlı motor yağı ile yağlıyordum fena oluyodu ama wd-40 sanayide herşeyde kullanılıyor nasıl vicudda vazelin ağrıya,yaraya sürülüyoda wd40 öyle :)
Motorum siyah plastiklerini parlatmaya bile yarıyo :)

Ben daha temizlik ve bakım isine gelmedim zaten motoru alalı anca 400-500 km oldu birkere zinciri yağladim oda karanlıkta kara düzen. Hiç bakım temizlik yapmamış olmama rağmen buradan herseyi öğreniyorum:)
Bu arada ben Hız denemesini e5 te yaptım ilkinde sırt çantam vardı 153 gördüm ikincisinde 164 gördüm biraz daha yol olsa 170i bulur gibi geliyor bana ama 150 ve üstü güven verdigini söyleyemem. Bu Forumu takip ederek aklıma takılan Bir cok sorunu çözüyorum bu kadar aktif bir cbr250 forumu olduğu İcin cok şansliyiz paylaşımda bulunan herkese teşekkürler:)

Benimde cıbırdan ilk fotolar.
423180_2467035480065_1377633630_31946498_703984938_n.jpg

401530_2467036240084_1377633630_31946500_1264184610_n.jpg

405593_2467036440089_1377633630_31946502_1755715545_n.jpg

431471_2467036760097_1377633630_31946503_2127431717_n.jpg

Cbr'cılar yanlız bırakmadı bugünde :)

Bugünde plakayı hallettim yarım günde işim bitti.
Alışmak 2-3 günümü alcak sanırım dün 50km sürüş yaptım garip geliyo 660'dan sonra oturuş pozizyonu :)

Tekrardan hayırlı uğurlu olsun kazasız belasız sürüşler inşallah. :)

Bu arada arkadaşlar bizim motorlar için yan çanta demiri yaptıracağım ama bir türlü yapacak yer bulamadım bilgisi olan varmı yardımlarınızı bekliyorum. İSTANBUL civarı heryer olabilir :)

Hareret göstergeniz hiç 4.kademeye geldi mi ?
Benimki hangi şartta olursa olsun 3.kademeyi geçmedi sizde nasıl merak ettim.

http://www.alialtuntas.net/upload/fotograf/dylanKar.jpg

http://www.alialtuntas.net/upload/fotograf/cbr1.jpg

Bir başka konu:

http://www.alialtuntas.net/upload/fotograf/cbr2.jpg

http://www.alialtuntas.net/upload/fotograf/cbr3.jpg

http://www.alialtuntas.net/upload/fotograf/cbr4.jpg

175 km gördüm hocammm 180 de red line a giriyor

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar