Arkadaşlar az önce başıma bir olay geldi anlatayım da sizde dikkat edin bu hususa;
Biliyorsunuz Cuma günü 1000bakımını yaptırmıştım, bakım esnasında 1 kullanımlık olan ve her yağ değişiminde değişmesi gereken yaş contası değiştirilmemiş.
Bugün iş dönüşü eve gelmek üzere iken yokuş yukarı ışıklarda durdum bir baktım motordan yanık yağ kokusu geliyor ve dumanlar çıkıyor...
Olaydan 2dk önce motoru 3.viteste biraz yüksek devir kullanmıştım ilk başta o yüzden sandım..
Hemen çektim sağa indim baktım yağ damlıyor motordan, motorda sıcak olunca silindire damlayan yağ koku ve duman yapmış, tabi benim moral sıfır
O anda kara kara ne yapacacağımı düşündüm.
Çekicimi çağırayım ne yapayım diye düşünürken, şoktan çıktım ve servise 1km uzaklıkta olduğumu fark ettim. Üstelik yokuş aşağı motoru salsam tamda servise çıkıyor.
Bende öyle yaptım aldım boşa saldım motoru servisin önüne kadar geldim.
Hemen 4-5 usta benim motorun yanına geldi acil bakıma aldılar... Baktılar contadan yağ akıtmış, 250gr yağ gitmiş. Neyseki ucuz atlattım.
Yağı yenildiler motoru yıkadılar zinciri yağladılar, contayıda değiştirdiler Faturayı bakım yapan elemana kesip özür dileyip yolladılar.
Aklınızda olsun arkadaşlar yağ contasını her yağ değişiminde değiştirtin ihmale gelmiyor...