irfan kardeşim ben kare delik açmaya kalktığımda şunları kullanıyorum matkapla köşelerden delip sonra araları çürüttükten sonra matkabın ucuna bunlardan bitane takıp dalıyosun deliğin içine sonra tesviye edip bakıyosun anahtarı yuvaya uyuyormu diye değen yer varsa operasyona devam
http://www.hatteknik.com.tr/kpm-57.htm
şenol abi bu dediklerin ince sacta işe yarar amcak 1,5 2 mm saçta sabun gibi eriyip gidiyorlar yada bana dandiği denk geldi yoksa var alimde bir kaç kez denedim dahada bulaşmadım ama bu hobi ince metal işleri için çok amaçlı dremel diye bir markanın el alatleri var biraz tuzlu fiyatrları yada benim baktığım model pahalıydı 300 tl. ama güzel sevimli delme kesme aparatları var kalite ama pahalı

en sonunda alacam bi tane aslında uzun zamandır aklımda ama ondan daha önemli ihtiyaçlarım var atölyede.:rendeer:
---------- Post added at 08:49 ---------- Previous post was at 08:34 ----------
cok guzel olmus ellerinize saglik ya irfan abi sen bilirsin bende 4lu takmak istiyorumda benim sinyal rolesi 2 kontakli boyle olunca 4lu devresi biraz daha karisik oluyomus yada sinyaller normalinin 2 kati hizinda yanip sonuyormus sana zahmet bana basit bi sema cikartabilirmisin nasil yapacagima dair:rendeer:
orjinal sinyaline hiç dokunmadan yeni bir flaşörle de yapabilirsin buradaki mantık 3 ayaklı bir düğme kullanmak buna dikkat etmen gerek herhangi oto parçacıdan 3 ayaklı flaşör almak biri( x) itir bir ayağı (L) Diğer ayakta (-) dir eksiye zayen şasiden yada başka bir yerden akım alıyorsun, sinyal lambalarının sağlı sollu olmak üzre her ikisindende (+ artıyı) paralel filaşöre kadar kablo çekip bir hat kuruyorsun.
daha sonra düğmenin bastığında akım gelecek iki ayağına sağlı sollu bu çektiğin sinyal kablolarını bağlıyorsun yani düğmeyi açtığında her iki tarafada akım gidecek şekilde buraya kadar kolay
sonrası daha kolay flaşörün üzerinde yazar zaten (-) akım bağlıyorsun burada yanlışlık yapabilirim deneme yanılma yöntemi ve kontrol kalemiyle yaparsın

(L) diye bahsettiğim ayaktan açma kapama düğmesinin sonuncu 3 . ayağına bağlıyorsun bazı düğmeler 4 ayaklıdır farketmez paralel köprü yapıp teke düşürmen kolay iş yani illa 3 ayaklı açma kapama düğmesi alacağım diye kendini parçalama
geriye x ayağı kalıyor onada (+) akım veriyorsun yada bağlıyorsun neyse

burada dikkat edeceğin şey eğer kontak kapalıykende yakmak istiyorsanki normalde tavsiye ederim sürekli akım olan herhangi bir motosikletinin kablosundan akım alabilirsin, altarnatif çok yada direkt aküden çekebilirsin ,
ama aküden çekersen araya bir sigorta koyman mantıklı olur tavsiye ederim , 10 amper yeterlidir .
fakat şenol abinin dediği sistemde mantıklı olandır ancak filaşör genelde gidondan uzak olduğu için bizim motorlarda sele altında yanda oradan taaa ön tarafa kablo çekmek hem uğraştırır, hemde kablo kirliliği fazlalığı söz konusu olabilir ben kafada işi bitirmeyi ve orjinal flaşörüne dokunup işi uzatmayı sevmediğim için bu yöntemi yaptım sonuçta olmaz diye bir şey yok yapınca oluyor

anlamadım dersen şemada çizerim ... kolay gelsin...
---------- Post added at 08:53 ---------- Previous post was at 08:49 ----------
Ben korkuyom irfan abi bunu yakında goldwing'e çevirir demedi deyin..
yok be arca daha yapacak bir şey kalmadı geçenlerde hurdada bitane patlamamış aırbag buldum acaba onu motora mı uygulasam :cherry:

---------- Post added at 08:56 ---------- Previous post was at 08:53 ----------
Ama atladığın bir nıkta var...Hadi evde basarsın beeelki..:wiinkk:
ama atölyede mümkünatı ve ihtimali yok...
çünkü orası eniştemin atölyesi ve ben orada çalışmıyorum...
çalıştığım yere gelsen nizamiyeden almazlar...
sen en iyisi uzlaşmaya bak...
karşılıklı anlaşalım da boşta kalma en iyisi...:queen::flower::rendeer:
bak şimdi kanka senin iş yerim dediğin mekanda çok dolaştım ben :cherry::queen: tamam asgeriyedir öle elini kolunu sallayamazsında valla piyade okuluna giderim bölük komutanıma rica ederim olmadı ben ordayken eğer duruyorsa her hangi bir subaya rica ederim onunla oraya gelirim olmammı ? :cherry:
senin oraya gelemem ilk etapta ama piyade okulu kapısı bana her daim açıktır nede olsa 16 ayım geçti olmadı nizamiyede beklerim ulem onudamı beceremicem :cherry::queen:
---------- Post added at 09:00 ---------- Previous post was at 08:56 ----------
ben panoyu çok beğendim,orjinal gibi olmuş
:cat::rendeer:::friends:
---------- Post added at 09:04 ---------- Previous post was at 09:00 ----------
harbiden bu adamda kask yok dizlik yok eldiven yok.. kötü örnek olmuş ... apaçi irfan olmuş :queen:
koray emrah kulaklarım çınladı durdu dedikodumu yapmayın len arkamdan pis motorcular :cherry::queen: