Far ayarı...

Arkadaşlar sadece sormak istediğim farın ayar olayı. Şimdi benim far karşıyı gösteriyor. Biraz aşşağı indircem yan tarafındaki vidalardan indirilir o zaten basit. Ama asıl sormak istediğim arabalardaki sadece içindeki ampulü aşşağıya indirecek bir ayar yeri var mıdır? Dışından böyle bişey yok belkide farı açınca içinden yapilabilcek bi ayarı vardır. Cevaplarınız için teşekkür ederim.

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us

Kocaeli İl Temsilcisi
rsimdeki bahsettiğin lambada içeriden ampul ayarı vb. bir mekanizma olduğunu sanmıyorum en azından bu tarz far taslarında hiç görmedim yeni modellerde durum dedir bilmem :)

arabalarda böyle bır ayar mevcut. bazı ve özellikle yenı model araçların far ayarları konsoldan yapılıyor. diğer araçların ise far tasının arkasında bulunan vida benzerı bir parça mevcut . El ile kolayca çevrilip aşağı yada yukarı hareket ettırılebilir.

içinde ki ampulun duruş açısı değişirse far tasına ışığı gönderdiği açıda değişir bunun sonucunda

odaklanma sorunu olabilir ve far ışığı dağıtmaya başlar ampülle oynamak yerine komple far sistemini

hareket ettirmek daha mantıklı olacaktır

rsimdeki bahsettiğin lambada içeriden ampul ayarı vb. bir mekanizma olduğunu sanmıyorum en azından bu tarz far taslarında hiç görmedim yeni modellerde durum dedir bilmem :)
Valla bende olmadığını düşünüyorum :) usta ybr farı dedi far için büyük ihtimalla yorumlara göre komple farı aşağıya indircem sağolasın...

---------- Post added at 21:56 ---------- Previous post was at 21:54 ----------

arabalarda böyle bır ayar mevcut. bazı ve özellikle yenı model araçların far ayarları konsoldan yapılıyor. diğer araçların ise far tasının arkasında bulunan vida benzerı bir parça mevcut . El ile kolayca çevrilip aşağı yada yukarı hareket ettırılebilir.
Ya bizim 1992 Taunus da da var far ayarı :) ama bunda yok sanırım dediğin vidadan bugün içini açtım hiç bi şekilde ayar edilcek gibi değil zaten. Komple vidalardan aşşağı indircem teşekkürler yorumun için.

---------- Post added at 22:00 ---------- Previous post was at 21:56 ----------

içinde ki ampulun duruş açısı değişirse far tasına ışığı gönderdiği açıda değişir bunun sonucunda

odaklanma sorunu olabilir ve far ışığı dağıtmaya başlar ampülle oynamak yerine komple far sistemini

hareket ettirmek daha mantıklı olacaktır

Evet dediğin açıdan düşünmemiştim hiç :) Senin dediğin gibi yapıcam bilgilendirmen için teşekkürler.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
far tasını yukarı aşaqı oynatarak ayarlayabilirsin otomobillerdeki qibi far tası içeriden ayarlamayı saqlayan bir motora baqlı deqil ya da herhanqi bir far ayar cıvatasına sahip deqil yani kara düzen ; )

far tasını yukarı aşaqı oynatarak ayarlayabilirsin otomobillerdeki qibi far tası içeriden ayarlamayı saqlayan bir motora baqlı deqil ya da herhanqi bir far ayar cıvatasına sahip deqil yani kara düzen ; )

Dedim hani belki bi ihtimal vardır bu farda öyle bi teknoloji :D Ama dediğin gibi kara düzene devam :)

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
en sorunsuzu ve maliyeti en düşük olan bu o yüzden ave kara düzen; )

Moderatör
Resimdeki vidalardan belli olmuyor ama sağ sol ayarı olabilir. Benim farda var vidayı sıktıkça sağa doğru yatıyor, gevşeltince sola. Ama yukarı aşağı ayarı yok gibi duruyor sanki.

Resimdeki vidalardan belli olmuyor ama sağ sol ayarı olabilir. Benim farda var vidayı sıktıkça sağa doğru yatıyor, gevşeltince sola. Ama yukarı aşağı ayarı yok gibi duruyor sanki.
Valla tam detaylı olarak incelemedim ama dışında yok içini açmadım. Heralde yok gibi. Usta orjinal ybr farı bu dedi bana bende ona güvenerek vardır bi ayarı dedim ama yok :) Aslında ybr ci arkadaşlar bilir.

Moderatör
Civataları gevşeltip aşağı yukarı yapmakta bir sıkıntı mı var ki?

Genelde en alttaki vida yukarı aşşağı ince ayarını yapar bu tip farlarda fakat senin farda bu yok gibi görünüyor. Büyük somunlardan ayarlayacaksın sanırım
Tas üzerinde öncen görünen 3 vida dışında başka bir vida varsa bir dene yinede (varsa )

Civataları gevşeltip aşağı yukarı yapmakta bir sıkıntı mı var ki?
Hayır yokta farın dik duruşunu seviyorum. O yüzden içindeki ampulü indirmek istiyodum ama zaten çıkar yok yok far inecek :)

---------- Post added at 04:07 ---------- Previous post was at 04:05 ----------

Genelde en alttaki vida yukarı aşşağı ince ayarını yapar bu tip farlarda fakat senin farda bu yok gibi görünüyor. Büyük somunlardan ayarlayacaksın sanırım
Tas üzerinde öncen görünen 3 vida dışında başka bir vida varsa bir dene yinede (varsa )

Valla küçük vida görmedim hiç hani ayar yapabileceğim somunlardan olcak artık teşekkür ederim.

---------- Post added at 04:15 ---------- Previous post was at 04:07 ----------

benim farda bundan öyle bir ayar yok.gevşet vidayı indir tası sık vidayı ;)
Tamamdır :cat:

Benim Bianchi Falcon 125'te de karşı ileriyi aydınlatıyor, ön kısmı aydınlatmıyor. Aradım ayarla ilgili bir yer ama, bulamadım yardımcı olabilen olursa müteşekkir kalırım...
Teşekkürler...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar