Plaka'dan ceza sorgulama

E-devlet sifrem var. Plakadan ceza sorgulama nasil yaparim? Turkiye.gov.tr de sadece plaka sorgulama yada surucu ceza sorgulama var bulabildigim.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
ya ben hepsini giriyorum ama hata veriyor GİRDİĞİNİZ BİLGİLERE SAHİP ARAÇ BULUNAMADI LÜTFEN KONTROL EDİP TEKRAR GİRİNİZ YAZIYOR:s plakayı giriyorum tc numaramı giriyorum tescil tarihi olarakda sözleşme kağıdındaki sattığım tarihi giriyorum olmuyorr:S

Sattığın tarih? Araç senin değil mi?

sattım usta ama cezam olabilir diye korkuyrum:S
sattıysan araç artık senin üzerinden çıkmış demektir, oyüzden göremezsin. satışın olduğu tarihten önceki borçlar sana aittir, onuda taşıtlar vergi dairesine gidip plakadan sorgulatmalısın, satıştan sonra herhangibir borcu çıkarsada rahat ol onlar sana ait değil, önemli olan satış öncesi.

Forumdan Uzaklaştırıldı
sattım usta ama cezam olabilir diye korkuyrum:S

Satış öncesinde borcun olsaydı, satış işleminde noterde görünmesi gerekirdi. Ama yine de bir borcun varsa artık o araç sana ait olmadığı için vergi dairesinden öğrenebilirsin sadece.

Satış öncesinde borcun olsaydı, satış işleminde noterde görünmesi gerekirdi. Ama yine de bir borcun varsa artık o araç sana ait olmadığı için vergi dairesinden öğrenebilirsin sadece.

peki birşey daha sorcam sadece merak ettim mesela borç ödenmezse ne olur faiz dışında nasıl sorunlarla karşılaşılır ne olur yani

caza yeni yenmiş ise bazen işlenmemiş ve gözükmüyor olabilir. cezayı yeni yemiştim 3hafta olmuştu makbuz evdeydi gözükür diye alan kişiyle beraber taşıtlar v.d. ne gittik fakat herhanbir borç ve ceza gözükmüyordu. oradan notere geçip satışını gerçekleştirdik. ertesi günde ceza makbuzunu alıp taşıtlar v.d. ne ödemesini yaptım. yani satıştan önce ceza yediyseniz ve gözükmüyorsa nasolsa aracı sattım benden çıktı artık diye düşünmeyin mutlaka ödeyin. yoksa o ceza katlanarak size dönecektir :)

5sene sonrada olsa ödettirirler hocam, kaçış yok, nasolsa katlanıyor devletimizin işine gelir :) yada yapılandırma olsun diye beklersin(ki olacak diye bir kaide yok) katlanmış cezayı taksitlendirirsin.

e adamın parası yok diyelim e nasıl ödetcekler:)

Son düzenleme:
Forumdan Uzaklaştırıldı
peki birşey daha sorcam sadece merak ettim mesela borç ödenmezse ne olur faiz dışında nasıl sorunlarla karşılaşılır ne olur yani

Eğer ödemezsen aylık %5 faiz işlemesi haricinde herhangi bir sorun çıkmaz.

caza yeni yenmiş ise bazen işlenmemiş ve gözükmüyor olabilir. cezayı yeni yemiştim 3hafta olmuştu makbuz evdeydi gözükür diye alan kişiyle beraber taşıtlar v.d. ne gittik fakat herhanbir borç ve ceza gözükmüyordu. oradan notere geçip satışını gerçekleştirdik. ertesi günde ceza makbuzunu alıp taşıtlar v.d. ne ödemesini yaptım. yani satıştan önce ceza yediyseniz ve gözükmüyorsa nasolsa aracı sattım benden çıktı artık diye düşünmeyin mutlaka ödeyin. yoksa o ceza katlanarak size dönecektir :)

Elinde makbuz yoksa ve motoru satmasının üzerinden 7 gün geçtiyse, sonradan gelen bir cezayı ödemek zorunda değil. Trafik cezaları için suçun işlendiği tarihten itibaren 7 gün tebligat süresi vardır. Bu süre geçtikten sonra ceza gelirse itiraz hakkı var ve kanun 7 gün içinde gönderilecek dediği için itiraz halinde ceza iptal edilir. Dediğin gibi bazı cezalar sistemde görünmüyor ama bunlar da genelde suç işlendikten hemen sonra gönderiliyor. Olası istisnai durumlarda da dediğim gibi itiraz edilebiliyor.

e adamın parası yok diyelim e nasıl ödetcekler:)

Herhangi bir borç durumunda borçlunun parası olmadığında ne yapılıyorsa aynısı yapılır, yani haciz.

eğer ceza plakaya yazıldıysa tebligatla beraber gönderilir makbuz, buseferde makbuzun üzerindeki değilde tebligatın üzerindeki tarih geçerlidir. aracı satsanızda ceza sizin cezanızdır diye biliyorum. aramızda icra işleriyle uğraşan avukatlar var ise onlar çok daha net cevaplar verebilir
haczetçek bir malımda yok diyebilir şimdi "dkan" :) ozmanda birazcık içerde yatarsın

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar