tesekkurler
ya ben hepsini giriyorum ama hata veriyor GİRDİĞİNİZ BİLGİLERE SAHİP ARAÇ BULUNAMADI LÜTFEN KONTROL EDİP TEKRAR GİRİNİZ YAZIYOR:s plakayı giriyorum tc numaramı giriyorum tescil tarihi olarakda sözleşme kağıdındaki sattığım tarihi giriyorum olmuyorr:S
Sattığın tarih? Araç senin değil mi?
sattıysan araç artık senin üzerinden çıkmış demektir, oyüzden göremezsin. satışın olduğu tarihten önceki borçlar sana aittir, onuda taşıtlar vergi dairesine gidip plakadan sorgulatmalısın, satıştan sonra herhangibir borcu çıkarsada rahat ol onlar sana ait değil, önemli olan satış öncesi.sattım usta ama cezam olabilir diye korkuyrum:S
sattım usta ama cezam olabilir diye korkuyrum:S
Satış öncesinde borcun olsaydı, satış işleminde noterde görünmesi gerekirdi. Ama yine de bir borcun varsa artık o araç sana ait olmadığı için vergi dairesinden öğrenebilirsin sadece.
caza yeni yenmiş ise bazen işlenmemiş ve gözükmüyor olabilir. cezayı yeni yemiştim 3hafta olmuştu makbuz evdeydi gözükür diye alan kişiyle beraber taşıtlar v.d. ne gittik fakat herhanbir borç ve ceza gözükmüyordu. oradan notere geçip satışını gerçekleştirdik. ertesi günde ceza makbuzunu alıp taşıtlar v.d. ne ödemesini yaptım. yani satıştan önce ceza yediyseniz ve gözükmüyorsa nasolsa aracı sattım benden çıktı artık diye düşünmeyin mutlaka ödeyin. yoksa o ceza katlanarak size dönecektirSatış öncesinde borcun olsaydı, satış işleminde noterde görünmesi gerekirdi. Ama yine de bir borcun varsa artık o araç sana ait olmadığı için vergi dairesinden öğrenebilirsin sadece.
peki birşey daha sorcam sadece merak ettim mesela borç ödenmezse ne olur faiz dışında nasıl sorunlarla karşılaşılır ne olur yani
yazdığım gibi, faiz katlanarak geri döner ve o katlanmış cezayı ödemek zorunda kalırsın. daha başka ne olsun??bilgisi olan yokmu???
peki birşey daha sorcam sadece merak ettim mesela borç ödenmezse ne olur faiz dışında nasıl sorunlarla karşılaşılır ne olur yani
caza yeni yenmiş ise bazen işlenmemiş ve gözükmüyor olabilir. cezayı yeni yemiştim 3hafta olmuştu makbuz evdeydi gözükür diye alan kişiyle beraber taşıtlar v.d. ne gittik fakat herhanbir borç ve ceza gözükmüyordu. oradan notere geçip satışını gerçekleştirdik. ertesi günde ceza makbuzunu alıp taşıtlar v.d. ne ödemesini yaptım. yani satıştan önce ceza yediyseniz ve gözükmüyorsa nasolsa aracı sattım benden çıktı artık diye düşünmeyin mutlaka ödeyin. yoksa o ceza katlanarak size dönecektir![]()
e adamın parası yok diyelim e nasıl ödetcekler![]()