Merhaba,
Forumda yeniyim. Haftaya siyah renk yeni cbr125r motorsikletim gelecek.
Daha önceki mesajları okumaya çalıştım fakat çok fazla mesaj olduğundan aklımdaki soruların cevaplarını bulamadım.
Motorsikletime şimdiden branda, alarmlı disk kilidi, kilit falan aldım. Ehliyetim henüz olmadığı için ve daha önce vitesli bir motor kullanmadığım için motoru 3-5ay kullanmayacağım.Kask, mont vb henüz almadım.
Acemiden de acemi olduğum için sizlerden yardımlarınızı bekliyorum.
1.Öncelikle dış ortamda kalacak motorumu, sağlam bir branda kış boyunca korur mu(Ankara'da)?
2.Motoruma koruma demiri, koruma takozu almam gerekir mi? Ankara'da nerde bulabilirim, kendim takabilir miyim?
3.Daha önceden birkaç saat otomatik vitesli motorsiklet kullandım. Vitesli motorun teorik olarak nasıl kullanıldığını biliyorum. Vitesli motorsiklet kullanmanın zor olmadığı düşünüyorum. Acaba kendi kendime motorsikletimi kullanmaya başlasam (düşük hızda, trafiğe kapalı alanda) kaza yapmadan motorsikleti sürmeyi öğrenebilir miyim? bana yapabilirmişim gibi geliyor.
Ya da bir-iki saat bir ehliyet kursundan vitesli motorsiklet dersi alsam kafi gelir mi? Uzun süre gidip gelmek zorunda olacağım kaliteli bir eğitim için pek zamanım yok maalesef.